Luk

Milan smed tre føringer i vildt drama

| Serie A | 36 kommentarer

Infoboks

AC Milan - Roma 3-3
Serie A
2' 1-0 Zlatan Ibrahimovic
14' 1-1 Edin Dzeko
47' 2-1 Alexis Saelemaekers
71' 2-2 Jordan Veretout
79' 3-2 Zlatan Ibrahimovic
84' 3-3 Marash Kumbulla

Roma var bagud tre gange på San Siro, men fik alligevel 3-3 i en sprudlende kamp mod Milan. To tvivlsomme straffespark var en del af menuen.

Serie A har været garant for flere vanvittige kampe, og der blev føjet en mere til samlingen mandag aften. Her tog topholdet Milan og Simon Kjær imod Roma på San Siro.

Milaneserne var ramt af et par corona-fravær. Målmand Gianluigi Donnarumma var et af sygdomsofrene, og hans fravær gav plads til unge Andreas Jungdal på Milans bænk.

Værterne fik en flyvende start opgøret. Uret havde ikke nået at runde de to første omgange, da Rafael Leao sendte en dybdebold frem mod Zlatan Ibrahimovic, som svenskeren med en minimal berøring prikkede forbi Antonio Mirante i Roma-buret. 1-0 til Milan.

Gæsterne lod sig ikke slå ud, og efter et kvarter skulle Jungdal på bænken ikke tage for meget ved lære af Donnarumma-vikaren Ciprian Tatarusanu.

Han boksede et stort hul i luften på et hjørnespark, og med Edin Dzeko lurende i bagrummet gik det ikke ustraffet hen, da bosnieren pandede Roma på 1-1.

Milan havde flere optræk til udmærkede muligheder, og de kom milimeter fra et nyt føringsmål, da Simon Kjær steg til vejrs efter en halv time. Stolpen stod dog i vejen for landsholdsanførerens første scoring i Milan-trøjen.

Roma svarede igen med et par nærgående forsøg, som Tatarusanu fik afværget med en del besvær og halvfarlige returbolde til følge, og en underholdende første omgang sluttede derfor 1-1.

Milan tog Roma på sengen for anden gang og bragte sig tilbage i spidsen straks fra anden halvlegs start.

Igen kunne gæsterne ikke stoppe Leao på kanten. Denne gang sendte portugiseren bolden skråt på tværs til en fri Alexis Saelemaekers, i boksen og så hamrede belgieren Milan på 2-1.


Roma kom igen med svar på tiltale. Edin Dzeko fik et godt tilbud efter 52 minutter, men tordnede bolden et godt stykke over overliggeren.

Da der resterende godt 20 minutter fik gæsterne endnu en god chance for at komme tilbage, da der blev peget på straffesparkspletten i Milans felt.

Ismael Bennacer stødte sammen med Henrikh Mkhitaryan i forsøget på at nå en Tatarusanu-ripost først, og selvom Bennacer kom værst ud af duellen og ømmede sig i græsset, vurderede dommeren, at han begik straffespark. Et noget tvivlsomt et af slagsen ifølge tv-billederne.

Straffesparkets berettigelse kunne Jordan Veretout naturligvis ikke tage sig af, og Romas franske midtbanespiller eksekverede sikkert og sendte Roma på omgangshøjde, 2-2.

Milaneserne virkede frustrerede over straffesparkskendelsen, men nogle minutter senere blev de så selv tilkendt et straffespark i den lidt billigere ende. Brasilianske Mancini var synderen i en duel med Hakan Calhanoglu, hvor der på tv-billederne ikke så ud til at være meget berøring.

Zlatan Ibrahimovic var sikkerheden selv fra pletten og bragte for tredje gang Milan på sejrskurs med aftenens femte mål.

Underholdningen var dog ikke slut på San Siro, og med seks minutter igen tog opgøret endnu en drejning. Zlatan var i hovedrollen i eget felt, da han ikke clearede et hjørnespark, som Marash Kumbulla flyvende sendte i mål ved bagstolpen til 3-3.

Franck Kessie havde en stor chance for at blive matchvinder, men det endte i Milans første pointtab i sæsonen. De topper dog fortsat tabellen med 13 point, mens Roma er nummer ni.
 


Af Casper Baunsgaard

36 kommentarer

Sausageberg 22:44          
Hvis man gik og troede, at PL var de eneste, som ikke kunne finde ude af det med straffespark og VAR, så skulle man blot have set denne kamp.
Beezzz 22:45          
Shit en dommerindsats. To straffespark, der skulle ha´ været frispark den anden vej. Burde kunne omstødes nemt vha. VAR.

Det der med Zlatan appellerer for straffe, hver eneste gang bolden er i feltet det skal stoppe...
mansemand 22:45          
Breaking news... VAR har fået Corona i Italien
mamma mia..
Rossoneri 22:47          
@beeez
Hvad i al verden taler du om? Skal Zlatan stoppe med at appellere for et straffe der åbenlyst skulle have været dømt?
Stagger Lee 22:47          
Fed fodboldkamp. Milan skulle nok have vundet, men alligevel ikke helt ufortjent at Roma får point. To håbløse straffesparks kendelser, den første mere end den anden. Kjær med endnu en solid indsats og Bennacer er en fornøjelse at følge på banen.
Beezzz 22:49          
Hvad i al verden taler du om? Skal Zlatan stoppe med at appellere for et straffe der åbenlyst skulle have været dømt?
Ja. Spillere skal ikke stå og fægte med armene for ikke eksisterende straffespark.
Dommeren kan give et gult for det (og gjorde).

Zlatan appellerede for straffespark 4 gange i dag (5 med det dømte). En hvor han begår frispark, en der ikke var i nærheden af en hånd, en hvor han er offside og en der rammer Kumbulla i brystet og så går på armen.

Det er sgu i min smag lige til den gode side, men den slags fodbold må du da gerne elske.

Ingen blev snydt for et straffespark i dag. Der var to for meget.
Milan1988 22:50          
Hold nu kæft en dommer! Han skal vist lige holde en pause.

Ellers en fin kamp af Milan. Man kan godt se, at de er trætte. Ligesom Roma er. Det tætte kampprogram slider og når man ikke har en stærk bredde (bl.a. pga skader) og skal bruge mange af de samme spillere, vil der komme træthed hurtigere i kampen end normalt. Er dog rigtig ærgerlig over, at Milan ikke får mere ud af den situation, hvor de er 5 mod 3.

Jeg håber virkelig, at Milan får forstærket sig med en højre kant og højre back. Saelemakers er fin, men foreløbigt som back up. Det samme med Calabria. Han er FOR dårligt defensivt. Mod bedre hold vil man virkelig straffet for den svage højre side.
Fredag 27. november
Torsdag 26. november