Luk

Mings: Straffen for racisme er altid for mild

| VM | 2 kommentarer

Infoboks

England - Ungarn 1-1
VM Kvalifikation UEFA Gruppe I
24' 0-1 Roland Sallai
37' 1-1 John Stones

Tyrone Mings mener ikke, at straffen for racisme i fodbold står mål med forseelsen. Det siger han i kølvandet på tilskuer-problemer hos Ungarn i landskampen mod England.

Englands landskamp mod Ungarn blev overskygget af grimme scener efter kickoff, hvor de ungarske tilskuere endte i et sammenstød med politiet.

Det engelske fodboldforbund, FA, har allerede oplyst, at man vil indberette episoden til FIFA, og det lokale politi har også meldt ud, at man har anholdt en tilskuer for at ytre sig racistisk mod en steward.

Englands Tyrone Mings blev efter kampen spurgt til episoden, og han er klar i mælet omkring, at straffen aldrig står mål med de racistiske tilråb.

- Hver gang, vi taler om racistiske tilråb, er den efterfølgende straf aldrig på linje med det, der er sket. Jeg håber inderligt, at straffen denne gang står mål med det, der skete, siger Tyrone Mings.

Landstræner Gareth Southgate opdagede også, at der var uroligheder på tribunen.

- Jeg opfangede godt forstyrrelsen. Det lød som om, det ikke var acceptabelt, men jeg har ikke set det i detaljer, siger Gareth Southgate.

Den ungarske landstræner Marco Rossi ville ikke tale om hændelsen.

- Jeg vil ikke kommentere situationen. Det er ikke min opgave. Alt, hvad jeg siger, kan blive fortolket på en forkert måde, så jeg foretrækker ikke at kommentere på det, siger Marco Rossi.

Ungarn er flere gange blevet straffet for diskrimination fra tilskuerne - senest for racisme mod de engelske spillere i september.


Af Sara Margren
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober