LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Minor på hospitalet med mulig hjernerystelse

| Superligaen | 6 kommentarer
'Der er ikke skyggen af gult kort eller frispark': Vred Hobro-træner vil appellere anførers karantæne
Av for den: Hobro-stopper udgår efter grimt spark i hovedet i 1. minut - Vejle-spiller undgår kort
Vejle sender Hobro mod 1. division: Se Finnbogasons fornemme hovedstød her
Hobro-chef bejler til Peter Sørensen: Vil have ham her næste sæson - uanset rækken
William Kvist-hyldest, Ståle-interview og ny AGF-sejr: Se hele søndagens ONSIDE her
Minor på hospitalet med mulig hjernerystelse
Foto: Getty Images

Hobros Rasmus Minor Petersen er på hospitalet med en mulig hjernerystelse efter 0-1-nederlaget til Vejle.

Da Hobro og Vejle søndag mødtes i det første playoffopgør om at undgå direkte nedrykning i Superligaen, måtte Hobros forsvarsspiller Rasmus Minor Petersen udgå efter bare et par minutter med en hovedskade.

Den tårnhøje stopper blev ramt i hovedet af Vejle-spillerens Vladen Yurchenkos støvleknopper og måtte groggy bæres fra banen.

Hobro-træner Peter Sørensen undrer sig over, at Yurchenko slap fra episoden uden et kort.

- Jeg synes, at det så meget voldsomt ud, og jeg er frustreret over, at Minor måtte udgå efter to minutter.

- Hvis man rammer Minor i hovedet, så er benet højt oppe, og hvis det ikke er farligt spil og at tilsidesætte modstanderens helbred, så ved jeg ikke, hvad er, siger Peter Sørensen.

Vejles anfører Jacob Schoop er overbevist om, at Yurchenko ikke ramte Minor bevidst.

- Jeg får det altid dårligt, når jeg ser sådan noget ske, og det var utroligt synd for Minor. Jeg føler derfor med ham og Hobro.

- Som jeg så det derinde, så Vladen ham ikke, og jeg kan ikke forestille mig, at han gjorde det med vilje, siger Vejles anfører.

Hobros anfører Jonas Brix-Damborg fik senere i kampen en advarsel, som sender ham i karantæne til returopgøret i Vejle.

Peter Sørensen forklarede efter kampen, at kendelsen ville blive appelleret, og Brix-Damborg selv var da også uenig i advarslen.

- Jeg kom klart først på bolden, så jeg synes, at det gule kort var helt forkert.

- Jeg vidste godt, at jeg ville få karantæne ved gult kort, så jeg er træt af det, siger Hobro-anføreren.

Han var samtidig uenig i, at episoden med Rasmus Minor ikke fik konsekvenser.

- Det virker nogle gange sådan, at man kan tillade sig alt i de første minutter af kampen, uden der sker noget. Var episoden sket efter 20 minutter, var han blevet udvist.

- Jeg siger ikke, at det helt sikkert var et rødt kort, men det var i hvert fald mørkegult, og det var ti gange værre end den tackling, som jeg selv fik gult kort for, siger Brix-Damborg.

Både Jonas Brix-Damborg og Jacob Schoop vurderede ellers, at kampens dommer Jakob Kehlet dømte en god kamp.

/ritzau/

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

6 kommentarer

vbkfyn 17:45          
Arh, Hobro kan ikke tale sig ud af det gule kort til Brix-Damborg, den er god nok. Selvfølgelig skulle Yurchenko også have haft kort. Måske rødt, selvom jeg synes, den ville være hård.
Footboy 17:47          
Hmm.. Hvordan er det nu lige man plejer at sige om knopperne først? Og så med højt løftet ben..... Det er da for sindsygt at han ikke får rødt for den!
Footboy 18:53          
Og i øvrigt: Hvad fanden sker der med "han gjorde det ikke med vilje" undskyldningen?? Hvad er det for en børnehavetankegang? Er det så ok at sparke folk ned hvis bare man ikke gør det med vilje?
OBservant 20:02          
Lad os kigge i fodboldloven - og den er klar; bringes modspilleren i fare er straffen udvisning --> Minor ligger på hospitalet lige nu.

Lad os kigge nærmere på, hvad der skal til for at udløse rødt på den konto: "En voldsom, ukontrolleret tackling med ét eller begge ben, som rammer modspilleren og bringer hans sikkerhed i fare, betragtes som spil, som i alvorlig grad er utilladeligt og straffes med direkte frispark og udvisning. Dette gælder, uanset om tacklingen sættes ind forfra, bagfra eller fra siden.

Og Yurchenko opfylder alle paramtrene på ´voldsom og ukontrolleret´ i og mod han springer, har strakt ben, løftet +170 cm over jorden med knopperne først.

At han måske ikke har set Minor er faktisk underordnet. Man har ansvaret for at orientere sig og passe på sig selv og modspilere. Når det så er sagt, så ser han faktisk mod Minor, da de begge sætter i sprint. Og det er også tydeligt på billederne, at Minor råber ´jeg har´, hvilket han helt sikkert har hørt. Ligesom han trækker sine arme mod kroppen for at beskytte sig mod sammenstødet, inden han planter knopperne i tindingen på Minor.
Maradona-Messi 22:03          
Brix-Damborg lavede så 2 frispark i den situation, der førte til det gule kort. At Yurchenkos tackling skulle være "voldsom og ukontrolleret" er jo jeres tolkning; sådan ser jeg den ikke...Og dommeren jo i øvrigt heller ikke.
sparkliz 12:30          
Yurchenko har kun øje for bolden, og Minor bukker sig for at heade. Kunne måske have kostet et gult kort, men i situationen vil jeg mene et rødt kort ville være hårdt dømt. Brixes gule kort, kommer på baggrund af to hændelser. Intet galt med den.
Tirsdag 21. maj