LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk
Julekalenderen er sponsoreret af Mr Green

Miraklet i Istanbul tændte gnisten

| Premier League | 6 kommentarer
Miraklet i Istanbul tændte gnisten

Infoboks

Liverpool - Huddersfield
Premier League (26/04)
bet365 1,07 11,00 26,00
NordicBet 1,10 12,00 35,00
Oddset 1,07 11,00 32,00
Følg Liverpool FC på Musen & Elefanten i Vestergade 21
Masser af fan-stemning - også bag baren
Fadøl kr. 29,- før/under/en time efter kampen (normal 45,-)
Liverpool FC
LÆS MERE!
Julekalenderen består i år af All Star-hold fra verdens bedste læsere, og bag låge nummer 14 femte gemmer Rasmus Herløvs Liverpool-hold sig. Kærligheden til de røde opstod så småt en legendarisk aften i 2005.

I 2015 bestod bold.dks julekalender af 24 fodboldpersonligheders All-Star-hold, og i år byder julekalenderen så på de bedste og mest interessante drømmehold fra vores fantastiske og indsigtsfulde læsere. Mange tak for alle bidragene!

I dagens afsnit skal vi en tur til England, nærmere bestemt den røde del af Merseyside.

Læseren Rasmus Herløv har sat et hold, der både bærer præg af nutidens helte, men selvom læseren er ung, er der også fundet plads til et par af fortidens legendariske navne.

- Champions League-eventyret i 2005 står stadig som mit første bekendtskab med klubben - på det tidspunkt var jeg 8 år gammel.

- Rigtig fan af klubben blev jeg nok ikke, før vi var på den igen i 2007. Jeg så især op til Daniel Agger - hans mål i semifinalen mod Chelsea i 2007 er stadig et af de fedeste øjeblikke i mine erindringer om Liverpool. Jeg har den dag i dag kun været på Anfield en enkelt gang, hvilket jo nærmest er en pinlighed af de større.

- Det var på en kold novemberdag i 2012 mod Newcastle United. Kampen sluttede skuffende 1-1, men til gengæld fik vi serveret et af de bedste, hvis ikke det bedste, mål, Luis Suarez har scoret i Liverpool. Det skete i en situation, hvor han oversprang Fabricio Coloccini, tog den ned med brystkassen i fuld sprint, driblede uden om målmanden og prikkede den i mål.

- Retfærdigvis skal det nævnes at Yohan Cabayes mål for Newcastle i selvsamme kamp også var noget til årskavalkaden, selvom jeg da helst havde været det foruden.

Rasmus Herløvs Liverpool-hold ser ud som følger:

Målmand:
Alisson Becker: 22 kampe, 0 mål (pr. 14/12-18)

Her hæfter jeg mig ved, at der er tale om et drømmehold - ikke et all-time best XI. I så fald skulle Alisson lige spille et par hundrede kampe mere for klubben for overhovedet at kunne gøre sig gældende.

Ray Clemence er det andet oplagte bud, og ellers har det været småt med gode målmænd i Liverpool siden starten af 00'erne. Alisson har den fordel, at hans stil er mere moderne qua spillet med fødderne og evnen til at kontrollere luftrummet i feltet.

Man kunne argumentere for, at det er unfair konkurrence, men Alisson passer bedre til moderne fodbold, og derfor er valget faldet på ham.

Forsvarsspillere:
Phil Neal: 650 kampe, 59 mål
Virgil van Dijk: 44 kampe, 1 mål (pr. 14/12-18)
Jamie Carragher: 737 kampe, 5 mål
John Arne Riise: 348 kampe, 31 målDet samme gælder naturligvis for Virgil van Dijk, som var tilfældet for Alisson. Van Dijk ville næppe gøre sig gældende, hvis der var tale om et all-time best XI. Makkeren Jamie Carragher giver sig selv. En mand, man altid kunne stole på, og som gjorde alt for holdet på banen.

Backerne er af samme støbning. Phil Neal spillede et utal af kampe og leverede hver gang. John Arne Riise piskede op og ned ad venstrekanten og havde tilmed et hammer af et langskud. Hvem husker ikke kanonen mod Manchester United?

Midtbanespillere:
Xabi Alonso: 210 kampe, 19 mål
Steven Gerrard: 710 kampe, 186 mål
Kenny Dalglish: 515 kampe, 172 mål

Steven Gerrard er selvskreven. Løftede holdet og klubben ud af umulige situationer gang på gang. Hvilken mand. Xabi Alonsos afleveringer var i særklasse, end of story.

Jeg har taget mig den frihed at sætte Kenny Dalglish på den offensive midtbane - simpelthen fordi, at han skulle være et eller andet sted. King Kennys betydning for holdet og klubben er ingen vist i tvivl om.

Kanter og angriber:
Mohamed Salah: 75 kampe, 57 mål (pr. 14/12-18)
Ian Rush: 660 kampe, 346 mål
Luis Suarez: 133 kampe, 82 mål

Ian Rush behøver vist ingen yderligere forklaring. Han var dødsensfarlig i feltet og stadig er den mest scorende spiller i klubbens historie.

Mohamed Salah og Luis Suarez var de nok sværeste at sætte. Salahs debutsæson i 17/18 var fuldstændig uhørt, og selvom han næppe er blandt de største endnu, så ville han uden tvivl kunne gøre sig gældende med en sæson eller tre på samme uhyrlige niveau.

Suarez' 13/14-sæson var, på trods af færre mål, i mine øjne dog stadig mere imponerende.

Den helt store forskel på de to er, at Suarez bar holdet nærmest egenhændigt. Mohamed Salah har brug for holdkammerater - man fik næsten indtrykket, at det behøvede Luis Suarez ikke.

Læs med igen i morgen, hvor det handler om én af Liverpools ærkerivaler.

julekalender@bold.dk 


Af Anton Græsdal Maajen

6 kommentarer

SotD 08:54          
Fint hold. Der er dog nogle spillere jeg gerne ville have haft plads til på sådan et hold (men hvordan...), Fernando Torres eksempelvis. Michael Owen som en anden mulighed.
Sir_Cumcised 08:59          
Forkert tråd
mckellberg 10:21          
Nu er der jo desværre ikke plads til 5 angribere, men sådan en som Robbie Fowler havde også pyntet på holdet.
TIA 10:46          
Må være ærlig at sige at jeg ikke helt forstår sammensætningen af dette hold. Det er en blanding af spillere som vedkommende har set spille og af gode grunde ikke har set spille. Jeg synes ikke man kan lave et hold på den måde. Det må være enten eller. Clemence er den største keeper i LFC´s historie. Hvad med Alan Hansen og Emlyn Hughes. Graeme Souness er også svær at komme uden om?
mortenbrenoe 11:22          
Jeg var til selvsamme Newcastle-kamp tilbage i 12. Shelvey brænder en kæmpe chance til sidst, hvor jeg var "med" til at sætte det igang ved at slå bolden hurtigt op i hænderne på Jose Enrique så indkastet kunne tages hurtigt :D

Mit hold ville være som følger.

Clemence

Neal Carragher Hansen Riise

Dalglish Gerrard Souness Barnes

Fowler Rush

Boblere:
Hyypia
Emlyn
McManaman
Callaghan
Alonso
Keegan
MGPsamba 11:17          
McManaman (og den danske vinkel; Mølby)
Onsdag 24. april
Tirsdag 23. april