Luk

Møde efter FCK-flop: Thorup sov ikke meget

| Danmark | 18 kommentarer

Infoboks

FC København - Vejle Boldklub
Superligaen Grundspil (31/10)
Bet25 1,29 5,60 9,60
Oddset 1,25 5,60 11,50
bet365 1,28 5,50 11,00

FCK holdt torsdag møde for at få bearbejdet onsdagens kæmpe skuffelse mod Nykøbing FC i pokalturneringen. Det fortæller en storskuffet Jess Thorup om her.

En forrygende sæsonstart med en række af 15 ubesejrede kampe for FC København og flotte takter er på fire dage stoppet brat og virker nu forsvundet som dug for solen.

I stedet er det blevet til en særdeles dyster stemning omkring FCK, der i søndags lå nummer et i Superligaen.

Søndag aften tabte FCK nemlig 0-1 til FC Midtjylland efter at have været i overtal i en times tid, og onsdag storskuffede Jess Thorups tropper så i pokalturneringen med et udebanenederlag til 1. divisionsholdet Nykøbing FC på hele 0-3.

Efter kampen udtrykte både Jess Thorup og Nicolai Boilesen sig i mørke vendinger om, at momentummet for FCK var væk.

Den følelse sad stadigvæk i FCK-træneren Jess Thorup, da bold.dk talte med ham efter torsdagens træning på Jens Jessens Vej i København, hvor han forinden havde kaldt til møde for at tale ud med truppen om onsdagens skuffelse.

- Det var en forfærdelig dag. Det er der ikke så meget tvivl om. Jeg har tænkt lidt over det siden i går (onsdag, red.). Jeg har ikke sovet så meget, og vi har så haft et møde her til morgen, hvor vi har fået puttet tingene på bordet.

- Det, der er bygget op over mange kampe nu, er reelt smuldret mellem fingrene på os, siger Thorup til bold.dk.

Selv om den positive sæsonstart lader til at ramle om ørerne på FCK-træneren, så var formålet med dagens møde at se fremad.

- Vi kan ikke lade stå til, det er ikke løsningen, så vi viste klip og snakkede tingene igennem og om hvad vi gør herfra, siger han og tilføjer:

- Det er nogle af de hårde møder som spiller, når det ikke går godt. Så skal man face nogle hårde ting, og de blev placeret på bordet og kom ud. Men jeg vil heller ikke være politimand og kun skælde ud, jeg har også forsøgt at komme med løsninger, og det har vi prøvet forud for søndagens kamp

- Det er hårdt i dag, og der er ikke meget positivt at sige, men vi skal have samlet spillerne, for vi skal til Farum at vinde. Det er det vigtigste lige nu.

Skyerne er trukket ind over FCK

Selv om Thorup gerne vil se frem og FCK fortsat kun er et point efter FC Midtjylland, mens holdet er kommet godt fra land i Conference League-gruppespillet, så fylder de seneste to skuffelser stadig stort.

- Jeg kan næsten ikke få mig til at finde det positive frem, selv om det er nemt at finde det, for det handler om at face, hvor vi er lige nu.

-  Det har været et par hårde dage. Solen skinnede helt sindssygt flot over FCK for fire dage siden, hvor alle var glade og vi var jubelidioter, men nu er skyerne virkelig trukket ind over, og alt er ændret. 

- Sådan er det i FCK, hvor det hurtigt er sort/hvidt, og derfor er det svært at se positivt på noget lige nu. 

- Med det sagt, så er det min opgave nu efter dagens møde, vores træning og nogle individuelle snakke efterfølgende at få samlet spillerne op, så vi er klar søndag, siger Thorup.

Thorup tog ansvaret: Har spillerne ikke et?

Thorup skiftede otte mand til kampen mod Nykøbing FC, og med de mange ændringer in mente tog Jess Thorup ansvaret for, at det gik galt mod Nykøbing FC.

Blandt de nye i FCK's startopstilling var EM-deltagere som Kalle Johnsson og Pierre Bengtsson og de rutinerede spillere Peter Ankersen, Ruben Gabrielsen og Kamil Wilczek.

De sluttede sig til vante startere som Pep Biel, Lukas Lerager og Nicolai Boilesen i startopstillingen, og man skulle tro, at de rutinerede kræfter kunne gøre mere mod et hold fra midten af 1. division, selv om der da også var plads til unge Isak Johannesson, Andri Baldursson og Rasmus Højlund.

Jess Thorup vil ikke kalde sig skuffet over bredden i truppen efter onsdagens kamp, men han indrømmer, at han vil genoverveje, hvor meget han skifter næste gang, der er mulighed for at rotere.

Han påpeger også, at flere spillere formentlig vil tænke lidt over sin egen præstation.

Er du skuffet over den manglende bredde, når du skifter og ikke kommer bedre fra det?

- Det er ene og alene mit ansvar. Det er sådan, det er, og det tager jeg på mig. Da jeg kiggede over listen af spillere, tænkte jeg, at der var en masse spændende spillere og at det nok skulle blive godt. Det gjorde det ikke, og det er mit fulde ansvar, og det er jeg selvfølgelig rigtig træt og ked af.

- Spillerne tænker, om de greb chancen

Men det er spillerne, der spiller, og rutinerede spillere som blandt andet Peter Ankersen, Pierre Bengtsson og Kamil Wilczek skal vel også kunne præstere bedre end 0-3 mod Nykøbing?

- Det er klart, at jeg når ser ned over holdet, så ser jeg da også; landsholdsspiller, landsholdsspiller, Ligue 1 og så videre. Selvfølgelig, gør jeg det, men det er mig, der har sat holdet sammen, og når det ikke vinder, kan det kun være mit ansvar, siger han og tilføjer:

- Men så må jeg tænke over det næste gang, der er mulighed for at rotere, om jeg skal rotere færre eller hvad jeg skal gøre. 

- Jeg er sikker på, at spillerne også tænker over, om de greb den chance, det var, men det er op til den enkelte. Jeg står med ansvaret, det levede jeg ikke op til, og det er jeg allermest skuffet over.

Er du bekymret over bredden i truppen, når det bliver sådan et resultat med de rotationer?

- Nej, det er jeg ikke. Men jeg er nødt til at tænke over det næste gang, vi står i en situation, hvor vi kan rotere. Vi har tidligere vist, vi kunne rotere i hvert fald med fem brugte udskiftninger i næsten samtlige kampe, så bredden er der, men den var der ikke til at rotere så mange, og derfor ligger ansvaret hos mig.

Jess Thorup vil ikke pege på enkeltspillere, der ikke leverede onsdag.

- Vi må ikke lave den fejl, at vi begynder at kigge på enkelte spillere. Det her er en holdsport, og vi skal løfte os som hold. Mange af de spillere var også en del af de første 15 kampe, lyder det fra Thorup.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Jonas Dalgård

18 kommentarer

Har I set mine nøgler? 16:38          
Vi må ikke lave den fejl, at vi begynder at kigge på enkelte spillere. Det her er en holdsport, og vi skal løfte os som hold.
NB: Denne passage gælder ikke, hvis dit navn er Pierre Bengtsson.
Ludomania 17:29          
Sjovt at der koges så meget suppe på dette her. FCK satte 9 reserveholdsspillere på banen som skulle tabe kampen.

FCK KAN ikke spille i tre turneringer hvis spillere som Bengtsson og Ankersen er første reserver. Alene det at Bengtsson rives ud efter 23 minutter af en betydningsløs cup kamp fortæller at han er færdig i klubben, samme kan siges om Oviedo da det ikke var ham der blev skiftet ind.

Midtbanen er et eksperiment af nye spillere. De tre nye Son´er kan blive fantastiske over tid, men det hjælper ikke i nuet hvor Falk er skadet. Zeca har efterhånden mistet enhver form for teknik, selv kort afleveringer er svære for ham. Nok opfanger han mange bolde, men han er ved at være totalt værdiløs i opspillet og smider flere bolde væk end han opfanger, og Lerager har ikke vist sig som et alternativ til spoiler rollen. Lige her og nu består midtbanen af Biel (Der er i fantastisk form), Stage (Der viser lovende takter) og Falk (Der er meget svingende i hans præstationer). Diks er suppleant for Biel (Singh også over tid, men han er 100% offensiv og deltager ikke det store i defensiven = han er ikke et alternativ før han har forstået at at deltage i forsvaret også), men det betyder at man er man afhængig af Ankersen som Højre back, og hans spil har ikke været specielt kønt det sidste stykke tid.

FCK´s hold ligner for tiden et hold der er under 100% ændring hvor der er 5 venstre backs og 1 højre back hvis Diks spiller højre fløj. Johanneson og Haraldsson er offensiv spillere der henholdsvis er venstre fodet og højre fodet = Der ER gang i at skabe nye unge fløje til holdet som backups for Biel og Stage. Baldursson er nok fremtidens arvtager for Zeca, men der mangler noget til overgangsperioden, for jeg tror at Zeca er at finde i Græsk eller Cypriotisk fodbold efter sommerpausen.

Det korte af det lange er at FCK SKULLE tabe mod Nykøbing så antallet af kampe blev skåret ned. Det var forventeligt.
Indmedwind 17:35          
Hvad skal vi så se kampen for og sendes på tv.. Det vi bare gerne vil se er holdet i det mindste prøver at vinden kampen fra start af. Hvordan skal de ellers spille sig på holdet ? Så det da noget mærkeligt noget at sige at reserverne ikke har noget at spille for. FCK har altid spillet med reserver i pokalen og de har ALTID gået efter at vinde kampen aligvel så det noget vås.
Lakeretgulv 18:22          
Sjovt at der koges så meget suppe på dette her. FCK satte 9 reserveholdsspillere på banen som skulle tabe kampen.

FCK KAN ikke spille i tre turneringer hvis spillere som Bengtsson og Ankersen er første reserver. Alene det at Bengtsson rives ud efter 23 minutter af en betydningsløs cup kamp fortæller at han er færdig i klubben, samme kan siges om Oviedo da det ikke var ham der blev skiftet ind.

Midtbanen er et eksperiment af nye spillere. De tre nye Son´er kan blive fantastiske over tid, men det hjælper ikke i nuet hvor Falk er skadet. Zeca har efterhånden mistet enhver form for teknik, selv kort afleveringer er svære for ham. Nok opfanger han mange bolde, men han er ved at være totalt værdiløs i opspillet og smider flere bolde væk end han opfanger, og Lerager har ikke vist sig som et alternativ til spoiler rollen. Lige her og nu består midtbanen af Biel (Der er i fantastisk form), Stage (Der viser lovende takter) og Falk (Der er meget svingende i hans præstationer). Diks er suppleant for Biel (Singh også over tid, men han er 100% offensiv og deltager ikke det store i defensiven = han er ikke et alternativ før han har forstået at at deltage i forsvaret også), men det betyder at man er man afhængig af Ankersen som Højre back, og hans spil har ikke været specielt kønt det sidste stykke tid.

FCK´s hold ligner for tiden et hold der er under 100% ændring hvor der er 5 venstre backs og 1 højre back hvis Diks spiller højre fløj. Johanneson og Haraldsson er offensiv spillere der henholdsvis er venstre fodet og højre fodet = Der ER gang i at skabe nye unge fløje til holdet som backups for Biel og Stage. Baldursson er nok fremtidens arvtager for Zeca, men der mangler noget til overgangsperioden, for jeg tror at Zeca er at finde i Græsk eller Cypriotisk fodbold efter sommerpausen.

Det korte af det lange er at FCK SKULLE tabe mod Nykøbing så antallet af kampe blev skåret ned. Det var forventeligt.


Grundlæggende er jeg enig med dig. Hvad Lerager formentlig skulle have været for midtbanen er godt nok udeblevet. Og du har ret, Zeca virker ikke som en spiller, der kan holde til at spille tre turninger - og i øvrigt også kæmper med at spille to.

Jeg synes det vil være ærgerligt at tage Stage ned på midten, da han har scoret en hel del mål og virker endelig til at være kommet i gang igen, men som det lidt lægger op til; hvem er der så egentlig?

Det er brandærgerligt at FC ikke har styrket sig på midtbanen; selv hvis salget af Daramy var udeblevet, så var den centrale midtbane allerede tyndt besat; uagtet af at man har spillere, der "kan/kunne" spille derinde.

Det korte af det lange er at FCK SKULLE tabe mod Nykøbing så antallet af kampe blev skåret ned. Det var forventeligt.

Enig.
Lifetec 18:40          
Det korte af det lange er at FCK SKULLE tabe mod Nykøbing så antallet af kampe blev skåret ned. Det var forventeligt.

Enig.
Hold da op for en omgang arrogant vrøvl fra to FCK-fans som forståeligt nok er ramt på selvforståelse, og skal finde en god undskyldning!!
NFC leverer en super indsats, og så kommer I gudhjælpemig og påstår at FCK lod sig tabe med vilje. Aldrig har jeg hørt værre sludder. Æd nu bare lorten!
Hvis I så kampen ville I se, at FCK gjorde alt hvad der stod i deres magt for at vinde den kamp. De kunne bare ikke. Modstanderen var for stærk i går!
Romeo Detlev 18:50          
"Jeg har tænkt lidt over det", må da være årets løgn?
Han kan ikke have tænkt på andet stakkels mand.
Men fordi han er FCK-træner har jeg ikke spor ondt af ham.
Mac2907 19:09          
Man må formode nogle i denne tråd ikke har set kampen. Træneren var helt oppe i det røde felt, start-11eren prøvede alt men relationerne var der ikke. Så blev trænerteamet tvunget til 5 ( gentager fem) indskiftninger, for at ændre kampen. Så spar den underfrankeret retorik om at de ville tabe den kamp. Geranium-drengene gjorde alt hvad de kunne for at vinde, men på dagen mødte de bare et bedre hold, længere var den ikke. Os der var på stadion kunne se deres "rystede ansigtsudtryk" da sidste fløjte lød. Bare det, at truppen skulle gå ned foran egne away-fans, gør nok ikke lige det til verdens sjoveste "´med vilje at tabe en kamp". Men om det så kan blive en fordel på længere sigt, "kun" at deltage i SL og CL det må tiden så vise.
Mandag 25. oktober