Luk

Moldes CL-drøm blev slukket i Ungarn

| Champions League | 9 kommentarer

Infoboks

Ferencvaros - Molde 0-0
Champions League Kvalifikation

Ferencvaros spillede sig tirsdag videre til Champions League med 0-0 mod et uskarpt Molde-mandskab. Ungarerne vinder på reglen om udebanemål.

Molde og Ferencvaros leverede forrygende underholdning i klubbernes første møde i Champions League-playoff, der endte 3-3 i Norge.

Derfor havde ungarerne det bedste udgangspunkt forud for tirsdagens returkamp, hvor værterne altså ville være sikret avancement med en nulløsning.

Kampens vigtighed prægede første halvleg, der hverken blev specielt chancerig eller velspillet.

45 jævne minutter sluttede uden scoringer, og derfor var det fortsat fuldstændig lige inden en nervepirrende anden halvleg.

Efter pausen var Molde godt med, og nordmændene fik skabt et par store chancer til at tage føringen.

Magnus Wolff Eikrem serverede bolden for fødderne af Etzaz Hussain efter 55 minutter, men midtbanespilleren sparkede over mål, mens det et kvarter før tid var Eirik Hestad, der fik en gigantisk chance.

Hestad kom igennem i højre side og forsøgte at sparke bolden fladt i det korte målhjørne, men Denes Dibusz var på plads med en god redning i Ferencvaros-målet.

Molde fortsatte med at komme til gode chancer, og indskiftede Ola Brynhildsen måtte se sit forsøg gå tæt forbi stolpen få minutter før tid.

Nordmændene havde mulighederne, men udnyttede dem ikke, og derfor kan Ferencvaros juble over et Champions League-gruppespil, der er klubbens første i 25 år.

Molde må tage til takke med Europa League.


Af Martin Schmidt

9 kommentarer

NeverDefeated 22:51          
Godt nok ringe af Molde. De skulle have udnyttet overtaget i 2. halvleg, og kan ærgre sig over den skandaløse dommerpræstation i 1. kamp.
StoutPåStadion 23:05          
Meget imponerende af Ferencvaros og godt for ungarnsk fodbold.
Romeo Detlev 23:24          
Hvordan kunne de to hold overhovedet mødes i playoff? Det er da ingen af dem der har nogen nævneværdige europæiske præstationer på cv´et de sidste mange år, er der? FCM ville vel klart have foretrukket at møde begge disse hold fremfor både Young Boys og Slavia eller hvad?
Acheron 3 23:28          
Er det så meget anderledes end at FCM og Slavia Prag mødes? Husk i øvrigt at mesterhold ikke længere kan møde nummer 4 fra Frankrig og lignende.
NiPutoCaso 23:30          
Fortjent. Fedt for Ferencvaros og ungarsk fodbold!
LukeDanDuke 23:36          
Er det så meget anderledes end at FCM og Slavia Prag mødes? Husk i øvrigt at mesterhold ikke længere kan møde nummer 4 fra Frankrig og lignende.
Jeg syntes i hvert fald niveauet var væsentligt højere da FCM´s første kamp imod Slavia Prag. Men det er sku svært at bedømme sådan noget. Det handler jo også meget om spillestilen, kampforhold mv. på dagen når man ikke lige følger med i ungarnsk fodbold.

Men hvis Molde skulle en tur i CL, så var det sku nok den her gang de skulle have slået til. De var ikke gode i dag, så fint de ikke kom med.
Cruzan 00:08          
@ Romeo Detlev

Hvordan kunne de to hold overhovedet mødes i playoff? Det er da ingen af dem der har nogen nævneværdige europæiske præstationer på cv´et de sidste mange år, er der? FCM ville vel klart have foretrukket at møde begge disse hold fremfor både Young Boys og Slavia eller hvad?

"Trolls" høre ikke hjemme på bold.dk, så antager at du ikke kender til Ferencvaros seneste europæiske resultater.

I år har de slået Djurgaarden IF 2-0 hjemme, slået Celtic 2-1 ude og slået Dinamo Zagreb 2-1 hjemme for nu i playoff-runden at først spille 3-3 på udebane og 0-0 hjemme mod Molde.

Ergo ubesejret igennem dette år CL-kvalifikation.

I sidste års CL slog de først Ludogorets Razgrad og derpå Valletta for så at ruge ud til Dinamo Zagreb. I EL slog de Suduva.

Dette bragte den i en EL-gruppe med Espanyol, CSKA Moscow og Ludogorets Razgrad (klassisk rendezvous).

I gruppen fik de 7 point med 1 sejr, 4 uafgjorte og et nederlag (nederlaget var til Ludogorets Razgrad). Havde Ferencvaros vundet den sidste gruppekamp mod netop rendezvous-modstanderen Ludogorets Razgrad, så ville Ferencvaros havde gået videre som nummer 2 i gruppen.

Ganske imponerende for en klub som Ferencvaros, og næppe noget der falder inden for kategorien "Det er da ingen af dem der har nogen nævneværdige europæiske præstationer på cv´et de sidste mange år"...
Søndag 1. august
Lørdag 31. juli