Luk

Monacos stærke comeback snød PSG

| Ligue 1 | 2 kommentarer

Infoboks

Monaco - PSG 3-2
Ligue 1
25' 0-1 Kylian Mbappe
37' 0-2 Kylian Mbappe
52' 1-2 Kevin Volland
65' 2-2 Kevin Volland
82' 2-2 Abdou Diallo
84' 3-2 Cesc Fàbregas

PSG var foran 2-0 ved pausen og på sikker sejrskurs mod Monaco, men med Kevin Volland i hovedrollen vendte Monaco tingene og vandt 3-2.

Paris Saint-Germain fik en skidt stat på Ligue 1-sæsonen, men otte sejre på stribe har sendt de franske mestre op på en solid førsteplads i tabellen.

Fredag aften gjaldt det Monaco på Stade Louis II for Kylian Mbappe & co., og de blæste hjemmeholdet ud af fyrsteherredømmet i første halvleg.

Mbappe bragte Champions League-finalisterne foran efter 25 minutter. Han løb sig fri af sin opasser og klaskede Angel Di Marias perleaflevering op i målhjørnet til 1-0 bag den tidligere Esbjerg-lejesvend Vito Manone.

Mbappe øgede selv til 2-0 på et straffespark begået mod Rafinha lidt senere, og i første halvlegs slutning kunne det være blevet til et hattrick, hvis ikke VAR havde annulleret stjernens scoring for offside.

Forinden havde også makker Moise Kean fået en scoring pillet af tavlen, så PSG måtte nøjes med at to af fire mål talte i en stærk første halvleg.

Vejen tilbage for Monaco syntes lang, og træner Niko Kovac var heller ikke tilfreds med præstationen og skiftede to mand allerede i pausen.

Det gav hjemmeholdet noget af et boost, og Kevin Volland sparkede troen tilbage i hjemmeholdet syv minutter efter genstarten.

Et mønsterangreb gav tyskeren bolden midt for mål, og efter at have fået Keylor Navas til at lægge sig ned, trillede Volland bolden ind til 1-2.

Efter 66 minutter kom Monaco tilbage på omgangshøjde. Igen var Volland manden med en let afslutning, efter at pauseindskiftede Cesc Fabregas akkurat bugserede en bold på tværs til tyskeren lige under mål.

Da kampen netop var gået ind i de sidste ti minutter, fuldendte Monaco det vanvittige comeback, da det denne gang var deres tur til at få en chance fra straffesparkspletten.

Abdou Diallo fedtede med bolden ved eget straffesparksfelt, og da Volland stjal kuglen, så Diallo ingen anden udvej end at rive ham ned. Det blev han belønnet for med en udvisning, efter at VAR anbefalede dommeren at ændre den oprindelige advarsel til en badebillet.

Fabregas satte straffesparket i rusen og bragte Monaco på 3-2, og i undertal formåede PSG ikke at svare igen.

Ved dommerens slutfløjt kunne Monaco-spillerne juble over en mirakuløs 3-2-sejr, som bringer dem op på andenpladsen i Ligue 1 kun fire point efter PSG.
 


Af Casper Baunsgaard
Tirsdag 19. januar