Luk

Montenegro rykker op med knusende sejr

| UEFA Nations League C | 0 kommentarer

Montenegro rykker op i Nations League gruppe B, efter de besejrede Cypern med 4-0. Cyprioterne skal dermed spille playoff om nedrykning. 

Montenegro skulle bruge alle tre point, hvis de skulle være sikre på at vinde deres pulje og dermed rykke op i Nations League B. 

Modstanderen tirsdag aften var Cypern, der omvendt skulle bruge point for at undgå at skulle spille playoff om nedrykning til lag D.

Samtidigt med dette opgør havde Luxembourg nemlig besøg af Azerbaijan. Her var Luxembourg et enkelt point bag Montenegro inden aftenens kampe om oprykning, mens Azerbaijan havde et enkelt point ned til Cypern i kampen om nedrykning-playoff.

Montenegro fik en god start på opgøret, da Stevan Jovetic hoppede højest i det cypriotiske felt og headede et indlæg i nettet til 1-0 efter 14 minutters spil.

Godt og vel ti minutter senere blev det også 2-0 til hjemmeholdet, da Aleksandar Boljevic blev spillet helt alene i gennem mod mål efter en stærkt kontra af Montenegro.

Den udnyttede Boljevic sikkert med en flad afslutning til venstre i målet.

Boljevic skulle blot bruge tre minutter, før han gjorde sig selv til dobbeltmålscorer og bragte Montenegro på 3-0.

Jovetic fandt ham med en stikning ind i feltet, som han prikkede forbi den fremstormende cypriotiske keeper, så han nemt kunne lægge bolden i det tomme mål.

3-0 var også stillingen, da kampens dommer fløjtede til pause.

Fra anden halvlegs start satte Montenegro sig igen på kampen, og de kunne nemt have bragt sig yderligere foran.

Det lykkedes også efter en times spil, da Stefan Mugosa gjorde det til 4-0.

Igen var Stevan Jovetic manden med oplægget, da han fangede Cypern-defensiven langt fremme og sendte en bold i dybden til Mugosa, der alene med keeperen var sikkerheden selv med en flad afslutning til højre i målet.

I gruppens andenkamp spillede Luxembourg og Azerbaijan 0-0. Det resultat fik heller ikke den store indflydelse på, at Montenegro rykker op i B-spillet, mens Cypern skal spille playoff om nedrykning til D-spillet.


Af Andreas Roesen
Søndag 17. oktober