LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Morten Bertolt lægger støvlerne på hylden

| Superligaen | 1 kommentar
Vi har nørdet igennem på FCK's Lüftner - Sådan præsterede han imod Italien
Morten Bertolt lægger støvlerne på hylden
Foto: Getty Images
33-årige Morten Bertolt tager konsekvensen af flere års skadesproblemer og helliger sig et job som mentaltræner. Tiden i FC København og Lyngby står stærkest hos midtbaneslideren.

Morten Bertolt har haft kontraktudløb med FC Helsingør denne sommer, og den 33-årige midtbanespiller har valgt at lægge støvlerne på hylden.

Kroppen er slidt efter mange års fodbold på topplan, og Bertolt helliger sig derfor sit job som mentaltræner på fuldtid.

- De sidste tre-fire år har den ene skade nærmest erstattet den anden, og det har føltes lidt som et kunstigt åndedræt, fordi jeg har kørt Sjælland rundt efter eksterne behandlere for at blive klar igen, siger Bertolt til bold.dk.

- I vinter talte jeg med Christian Lønstrup om lige at se, hvordan kroppen gebærdede sig, i forhold til om vi skulle forlænge. Det startede egentlig godt de første måneder, men så røg jeg ind i en alvorlig skade med en næsten overrevet lårmuskel, og der vidste jeg godt, hvor det bar henad.

På trods af at Bertolt spillede 22 ud af 33 kampe for FC Helsingør i den forgangne sæson, har karrierestoppet været undervejs det sidste halve års tid.

- Jeg er ikke en spiller, der går på kompromis med noget, og jeg skåner ikke mig selv. Så jeg var nødt til at være ærlig over for mig i forhold til, hvor slidt min krop desværre er.

- Derudover har jeg mit firma Mental Performance ved siden af, hvor jeg hjælper spillere med mental udvikling. Der ville selvfølgelig også ligge en form for interessekonflikt, hvis jeg skulle rådgive modstandere.

- Det har uden tvivl været mit livs sværeste beslutning, og jeg har frygtet den dag, siden jeg var lille. Jeg havde da også håbet at kunne spille fodbold i længere tid, men jeg har heldigvis fundet noget andet, som jeg brænder sindssygt meget for, og det gør det nok lidt nemmere.

Så vi kommer ikke til at se dig i 2. division eller Danmarksserien?

- Det er ikke udgangspunktet i hvert fald, men i den her verden har jeg lært, man aldrig skal sige aldrig. Kroppen er slidt, så det skulle i så fald være noget old boys eller seriefodbold, hvor træningsmængden er langt mindre.

FCK og Lyngby gjorde størst indtryk

Morten Bertolt startede sin karriere i FC København, som han repræsenterede fra 2000 til 2008, hvor de første fire år var som ungdomsspiller.

I 2006 og 2008 fulgte lejeophold i HamKam og Viborg, og siden gik turen over SønderjyskE, Lyngby, FC Vestsjælland, Sandnes Ulf, Vendsyssel, FC Roskilde og senest FC Helsingør i halvandet år.

FCK og Lyngby står for Bertolt som de største højdepunkter i karrieren.

- De over otte år i FCK gjorde stort indtryk på mig. Det var ikke den letteste vej, og jeg stod ikke forrest i køen, men jeg blev rustet mentalt på vejen fra ungdomsspiller til førsteholdet.

- Det gav mig en masse at være med til at vinde mesterskabe og være ude i Europa, selvom jeg ikke spillede så meget, som jeg dengang gerne ville. FCK hærdede mig til resten af min seniorkarriere i forhold til dét at være fodboldspiller, og det har jeg taget med mig videre til andre klubber.

- Fælles for resten af mine klubophold har været, at jeg skulle hjælpe til at få et projekt til at lykkes. Selvfølgelig primært oprykkere, hvor jeg vel seks gange har været med til at overleve med et hold, der var dømt ‘no chances’. At overleve mod alle odds er en kæmpe stor oplevelse, og man fejrede det jo, som var det et mesterskab. 

- Min tid i Lyngby står også stærkt i erindringen. Jeg blev anfører efter 14 dage, og det var dér, jeg havde mine bedste år rent fodboldmæssigt. Det var nogle spændende år, og mange i klubben har gjort et stort indtryk på mig.

- Jeg kan se mig selv i spejlet i alle de klubber, jeg har været i. Jeg har forsøgt at være en kulturbærer og hjælpe de unge spillere. Jeg har givet alt, hvad jeg havde, og det er jeg stolt af, siger Bertolt.

Morten Bertolt nåede 163 kampe i Superligaen.

sara@bold.dk

Stream FC København – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

1 kommentar

Farlig69. \ 00:41          
Du er også stadig husket i Lyngby mate ! Held og lykke fremover !
Fredag 22. marts
Torsdag 21. marts