LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Morten Olsen er imod udvidelse af VM

| Danmark | 20 kommentarer
Highlights: Uheldig Valentin igangsatte Belgisk offensiv, men Stage sikrede dansk sejr
MÅL! Skov Olsen viser skarpheden og sender bolden i kassen
MÅL! Amuzu straffer Danmark kort efter første scoring
MÅL! Valentin sender uheldigvis bolden i eget net
Optakt til Belgien-kampen med Mads Valentin Pedersen
Morten Olsen er imod udvidelse af VM
Foto: Getty Images

Infoboks

Danmark - Irland
EM Kvalifikation Gruppe D (07/06)
bet365 1,61 3,40 6,50
NordicBet 1,64 3,80 5,85
Oddset 1,62 3,60 6,40
Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement

Det går ud over kvaliteten ved VM, hvis turneringen bliver udvidet fra 32 til 48 nationer, siger den tidligere landstræner Morten Olsen.

Den tidligere danske landstræner Morten Olsen har ikke fidus til en udvidelse af VM.

Det er allerede blevet besluttet at udvide VM 2026 fra 32 til 48 hold, og nu overvejer FIFA også at udvide VM 2022 i Qatar.

Det er Morten Olsen dog ikke tilhænger af, siger han ifølge Jydskevestkysten til Ritzau.

- Det er et valg mellem kvalitet og kvantitet. Det er synd for fodbolden og for slutrunderne, for det skal vitterligt være de bedste, der er med, siger Olsen.

Den tidligere landstræner forklarer, at han ikke vil tænde for tv'et før ottendedelsfinalerne, når turneringen udvides til 48 nationer. Han frygter, at kampene bliver mindre seværdige.

- Der er altid overraskelser, og det skal der også være plads til. Men jeg synes ikke, der skal være plads til de hold, som ikke ville komme med, hvis det handlede om kvalitet, siger han.

Torsdag og fredag skal det øverste beslutningsorgan i FIFA diskutere, om VM i Qatar skal udvides.

Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen

20 kommentarer

Gysgyl 08:27          
Enig!
det ender som håndbold, i den forstand, at man bare ved man er kvalificeret og derved er der intet spændende over kvalifikations kampene.

Det er en mærkeligvej, denne verden er ved at tage.
Frankofil 08:39          
det ender som håndbold, i den forstand, at man bare ved man er kvalificeret og derved er der intet spændende over kvalifikations kampene.
Der var 24 nationer med til håndbold VM mens der er 32 med til fodbold VM.

Forskellen er dog at fodbold er et lavt scorede sport, hvorfor underdogs bedre kan overrasket imodsætning til håndbold.

Kvalitets-wise er der også nogle sløje nationer med til fodbold VM. Saudi Arabien, Australien, Costa Rica og Panama er ikke noget at råbe hurra for.

Der er nok en tand flere med til håndbold VM men det er også en langt mindre sport end fodbold :-)

Lad os endelig blive på 32 nationer så vi slipper for at have Albanien, Venezuela, Kenya og Kazakhstan med.
puting kuneho 08:45          
Morten Olsens modvilje til fornyelse på posten som landstræner viste sig nu også at være forkert... Hvorfor skal man lytte til ham nu
Jaws 08:51          
I princippet enig, men... Europa får ikke så mange flere pladser (vi ender på 16 i stedet for 13), så det er fra de andre verdensdele, at det bliver lettere. Det bliver ikke som automatisk kvalifikation for eksempelvis Danmark, og det vil være markant lettere for os at komme til EM2020 end VM2022 (hvis de udvider der, ellers 2026).
Så det er ikke fordi det bliver billige billetter fra Europa. Der er så rigeligt 16 gode hold.
Oceanien får en fast, og hvis Australien bliver i Asiens gruppe, så er det en fribillet til New Zealand.
Sydamerika får 6. Det er en høj procentuel deltagelse, men der er hver gang mellem 6-9 gode hold der, alt efter hvem der har en god periode. Så der kommer ikke skod med derfra (Peru gjorde det jo ikke dårligt sidst).
Afrika går fra 5 tIl 9, Asien fra 4-5 til 8 og Nord og Mellemamerika fra 3-4 til 6.Det er store spring, og man kan godt være i tvivl om de yderste mandater der har kvaliteten. Men hvis vi er vant til Korea, Japan, Australien og Iran fra Asien, så går VM ikke under, hvis pengestærke lande som Kina (der har været med) og Indien kommer med. Men der bliver måske et par svage led her. Afrika er tæt på at kunne levere 9 stærke nationer ad gangen. USA, Mexico og Costa Rica er foran, og der mangler også lidt.
Men reelt kommer vi til at tale om max 4-5 nationer ud af 48, hvor man måske virkelig kunne ryste på hovedet. Og Danmark får stadig rigeligt svært ved at komme med.
Så principielt er jeg for 32 nationer, men det er ikke nødvendigvis den sportslige katastrofe, nogen vil gøre det til, og det er for mange af os sjovere med noget stemning og anderledes fodbold og typer, noget mere eksotisk, hvis vi hvert fjerde år møder Angola eller Colombia eller New Zealand fremfor de samme nationer igen og igen og igen.
Lifetec 08:57          
Hådbold VM bliver også udvidet - fremover til 32 deltagere....
http://sport.tv2.dk/haandbold/2018-10-19-vm-udvides-til-32-hold-bent-nyegaard-er-imod-det

I forvejen virker håndbold VM totalt udvandet. Frygter det samme sker med fodbold, men ligegyldigt hvad vil de bedste mødes til sidst - så det går jo nok altsammen :-)
AaBager 09:09          
Fodbold er ikke kun for Europa. Fint at andre verdensdele for større muligheder, det vil skabe udvikling. Det har indtil nu været skandaløst, at eksempelvis Afrika, kun har haft under 10 procent af kontinentets nationer med, mens Europa har haft ca 30 procent. Ligner af et verdenssyn, fra de vestindiske øers tid.
henoch 09:30          
Jeg tænker også lidt “ro på”. Der er jo ingen, der tvinger en til at se alle kampene i hverken slutrunden eller kval’en. Og VM-kvalifikationen kan godt blive spændende for DK’s vedkommende med 16 hold fra Europa. Problemet er mere udvidelsen af EM med 24 hold, der gør kvalifikationstuneringen uinteressant for de gode hold.
Lørdag 25. maj