Luk

Mourinho: Jeg var uselvisk da Inter vandt CL

| Inter | 7 kommentarer
Mourinho: Jeg var uselvisk da Inter vandt CL
Foto: Getty Images

Infoboks

Jose Mourinho ser tilbage på Champions League-triumfen med Inter, hvor portugiseren ifølge ham selv var uselvisk, hvilket var en nøgle til succes.

For præcis ti år siden, den 22. maj 2010, vandt Inter 2-0 over Bayern München i Champions League-finalen i Madrid.

Ved roret i Milano-klubben stod Jose Mourinho, der i dag kigger tilbage på oplevelsen og peger på sin egen uselviske tilgang som en nøgle til succes.

- I finalen mod Bayern München var der ikke et eneste øjeblik, hvor jeg tænkte på mig selv. Jeg tænkte aldrig: 'hvis vi vinder trofæet, bliver jeg årets træner'. Jeg tænkte aldrig på mig selv, men fokuserede i stedet på at bringe glæde til andre.

- For mig handlede det om, hvor meget pokalen betød for formanden Massimo Moratti, klublegenden og anføreren Javier Zanetti, for alle spillerne og fansene. Det handlede om at være uselvisk.

- Det er derfor, jeg følte mig så speciel. Jeg følte mig speciel, fordi jeg forblev ydmyg og rolig, selvom jeg var i så vigtigt øjeblik af min karriere. Jeg interesserede mig mere for andres reaktion end min egen. Det var en smuk følelse, for de gutter havde den effekt på mig.

- Jeg har mange gange hørt dem sige, at jeg var utrolig vigtig for dem, og at jeg har givet dem et minde for livet, men jeg ville gerne se det på en anden måde. Det var dem, der var vigtige for mig.

Inter vandt i 2010 også Serie A og Coppa Italia og fuldendte dermed en fornem tredobbelt triumf med Champions League-sejren.

Jose Mourinho har sidenhen været forbi en række klubber og står i dag i spidsen for Tottenham.


Af Martin Schmidt
Torsdag 28. maj