Luk

Mourinho og Roma indledte ECL med storsejr

| Conference League | 1 kommentar

AS Roma fik en drømmestart på Conference League, da de smadrede CSKA Sofia med hele 5-1 i et opgør, hvor Lorenzo Pellegrini scorede to mål.

AS Roma har fået en perfekt start under Jose Mourinho, da den italienske hovedstadsklub har vundet de første fem kampe i denne sæson i alle turneringer.

Nu skulle Mourinho og co. så prøve kræfter med Conference League-gruppespillet, hvor de hjemme på Stadio Olimpico fik besøg af CSKA Sofia fra Bulgarien.

De fik dog den værst tænkelig start, da irske Graham Carey chokerede Rom-mandskabet og bragte gæsterne fra Sofia foran med 1-0 efter kun ti minutter af kampen med et fremragende mål.

Her modtog han bolden i Roma-feltet, hvor han efterfølgende lavede en tunnel på Gianluca Mancini, inden han smaskede bolden helt op under nettaget, og så var CSKA Sofia på vej mod et stort resultat.

De må dog tage skuffet hjem til Bulgarien, da Roma formåede at få vendt opgøret rundt, og efter 25 minutter stemplede Lorenzo Pellegrini ind i opgøret med et klassemål. 

Her modtog han bolden på kanten af feltet, hvor han helt køligt sendte bolden over i det lange hjørne med en følt inderside.

13 minutter senere var det så Stephan El Shaarawys tur til at komme på måltavlen, da han fik bolden uden for feltet og bankede den ind i netmaskerne til 2-1 til Roma.

Selvom kampen fortsat var åben, blev det sidste lys for CSKA Sofia slukket efter 62 minutter, da Pellegrini blev noteret for sit andet mål i opgøret, hvor han uden problemer modtog bolden tæt under mål, og så var Roma foran med 3-1.

Mourinhos mandskab var dermed i fuld kontrol i resten af kampen, og de formåede endda at score til 4-1, efter gæsterne også havde fået smidt Yanic Wildschut ud med et rødt kort.

Her gjorde Mancini skaden god igen fra første halvleg, da han kort før tid sendte en ripost i kassen. Det blev dog ikke kampens sidste scoring, da Tammy Abraham også ville lege med og scorede til slutresultatet 5-1. 

Dermed sikrede Roma sig en sikker sejr på 5-1 over CSKA Sofia, hvor især Lorenzo Pellegrini var i hopla med sine to mål.

Andetsteds stemplede norske Bodø/Glimt i den grad ind i Conference League, da de slog Zorya med 3-1 i et opgør, hvor Ola Solbakken blandt andet blev noteret for et mål.


Af Raymund Nelausen
Lørdag 16. oktober