LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Mukhtar-perle gav BIF-sejr i festligt derby

| Superligaen | 191 kommentarer
Mukhtar-perle gav BIF-sejr i festligt derby
Foto: Getty Images
På et frispark i sidste minut blev Hany Mukhtar helten for Brøndby, da de blå/gule i en helt forrygende kamp besejrede FC København med 2-1 på et festklædt Brøndby Stadion.

Der var dømt derby på den københavnske Vestegn her til eftermiddag, da guldkandidaterne fra Brøndby fik besøg af de forsvarende mestre fra FC København i Superligaens mesterskabsspil.

De blå/gule havde vundet de tre seneste indbyrdes opgør med 1-0, mens Løverne senest slog lokalrivalerne med 3-1 i pokalfinalen i Parken sidste forår.

Efter otte minutter følte Brøndby sig snydt for et straffespark, da Hany Mukhtar røg i græsset efter en nærkamp med Michael Lüftner. Dommer Jakob Kehlets fløjte forblev dog tavs og spillet fortsatte.

Lidt efter var hjemmeholdet tæt på i to omgange, hvor Kamil Wilczek fik sin afslutning blokeret af Michael Lüftner på stregen.

Fem minutter senere viste FCK’erne en anderledes skarphed i den modsatte ende. Rasmus Falk driblede i feltet, og på bagerste stang dukkede Peter Ankersen op og bragte Løverne på 1-0.

Efter lidt mere end den halve time var FC København tæt på at fordoble deres føring, da Pieros Sotiriou sendte bolden på overliggeren i det lille felt efter et frit hovedstød.

Ti minutter efter pausen var Kamil Wilczek tæt på at udligne, da polakken på akrobatisk manér forsøgte at saksesparke bolden forbi Stephan Andersen i FCK-målet.

I stedet fik FC København muligheden for at udbytte deres føring til 2-0, da Viktor Fischer blev nedlagt af Frederik Rønnow i det kriminelle felt.

Robert Skov fik tilliden fra ellevemeterpletten, men hans hårde venstrebensspark tog overliggeren og hoppede tilbage i spil.

Brøndby blev ved med at trykke på, og Alexander Zorniger prøvede også at holde momentum fra bænken, da Besar Halimi erstattede Kasper Fisker midtvejs i anden halvleg.

Med et kvarter igen lagde Christian Nørgaard en returbold fra et hjørnespark tilbage i feltet med hælen, og det gav et frit hovedstød til Kamil Wilczek, der dog ikke fik fart nok i bolden til at true Stephan Andersen.

Lidt efter formåede polakken dog at få størstedelen af Brøndby Stadion op af sæderne, da Teemu Pukki i højresiden sendte bolden ind i det lille felt, og der svigtede skarpheden hos Wilczek ikke.

Med fem minutter igen var Brøndby-defensiven tæt på at score i eget net, men Benedikt Röcker og Paulus Arajuuri slap med skrækken.

I det sidste minut af den ordinære tid blev en Brøndby-spiller nedlagt lige uden for feltet, og så steg spændingen på Brøndby Stadion.

Hany Mukhtar gik til bolden, og i en flot bue sendte han bolden over muren og fra stregen kunne Stephan Andersen forstenet se bolden snige sig ind under overliggeren. 2-1 til Brøndby og arenaen eksploderede.

Brøndby er dermed alene i spidsen af Superligaen, hvor der er tre point ned til FC Midtjylland, der møder FC Nordsjælland i søndagens sene Superliga-kamp.

Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement

Af Kenneth Hansen
Torsdag 21. februar