LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2018 Sukkerbold Advertisement

Munch om mudderbane: Havde ikke noget valg

| 2. Division | 15 kommentarer
Munch om mudderbane: Havde ikke noget valg
Foto: Ringkøbing IF/Henrik Olesen www.fotohenrik.dk
FC Sydvest-træner Kim Munch mener ikke, han havde andet valg end at vælge den mudrede græsbane til weekendens opgør mod Ringkøbing i stedet for en kunstgræsbane.

Ringkøbings cheftræner Nicolai Wael har udtrykt stor utilfredshed med FC Sydvests ageren op til weekendens opgør i Løgumkloster samt banens tvivlsomme beskaffenhed i et opgør, som Sydvest vandt 3-1.

Wael mener, at Sydvest-træner Kim Munch bevidst vildledte vestjyderne op til kampen og bevidst valgte at gennemføre kampen på en tvivlsom bane, der kort forinden havde dannet ramme om en U17-landskamp, i stedet for en tilgængelig kunstgræsbane.

Over for JydskeVestkysten medgav Munch efter kampen, at han valgte den dårlige og mudrede græsbane for at give sit eget hold en fordel.

- Det fik jeg ingen venner i Ringkøbing på, men det var med i min gameplan at frustrere dem. Mentalt var vi klar til at spille på den dårlige bane, og det var de ikke. Det fik betydning for udfaldet, siger Munch til JydskeVestkysten.

Over for bold.dk uddyber Sydvest-træneren, men han mener ikke, der er tale om vildledning.

Han forklarer, at han torsdag fik besked om, at spillestedet var ændret fra Sydvests normale hjemmebane Tønder Stadion til anlægget i Løgumkloster, hvor der er både en græs- og  en kunstgræsbane.

Læs Ringkøbing-træner Nicolai Waels udlægning her.

- Og jeg havde fået lovning på, at vi kunne spille på græs, så torsdag forud for kampen trænede vi også på græs. DBU forlanger så derefter, at banen skal klippes længere ned, og det smadrer banen, siger Munch til bold.dk og fortsætter om sine overvejelser inden kampstart:

- Jeg vidste, at Ringkøbing havde trænet på kunst, og det havde vi ikke. Jeg lader så dommerne bestemme, om der kan spilles på græsbanen, og det siger de god for. Og så tænker jeg selvfølgelig, at der ingen grund er til at give dem en stor fordel ved at vælge kustgræsbanen.

Munch understreger, at ‘betydning for udfaldet’ efter hans mening dækker over spillernes mentale tilgang.

- Der var lige betingelser for begge hold, og som jeg ser det, er det ikke sådan, at kampen bliver afgjort på tilfældigheder. Vi scorer på en omstilling, og de udligner, da de tørrer vores højrekant og slår et indlæg, der bliver scoret på. Det er slet ikke tilfældigt.

- I de sidste ti minutters tid blæser vi så til angreb, og vi scorer efter en standardsituation og et skud. Jeg ser ikke på noget tidspunkt, at banen er skyld i, at vi vinder kampen.

- Men som jeg sagde til mine spillere inden kampen, ville det hold, der mentalt var først klar og først accepterede, at det var denne bane, vi skulle spille på, vinde kampen. Hvis Nicolai siger andet, siger han jo også, at hans hold ikke kan spille fodbold. Og det er jo ikke tilfældet.

Wael understreger i sin version, at han fuldt ud anerkender Sydvests sejr, men han er meget utilfreds med Munch og Sydvests ageren. Munch mener dog ikke, han havde noget valg.

- Mine spillere var indstillede på at spille på græs, og vi havde trænet på græs op til kampen, så det ville være åndssvagt at sende dem ud på kunstgræs. Der er jo ingen grund til at forære modstanderne pointene. Men dermed ikke sagt, at vi nødvendigvis havde tabt på kunst. Sådan var det ikke nødvendigvis gået. Vi havde bare en mental fordel på græsbanen.

Munch erkender, at banen var meget ringe, men da dommerne sagde god for den, valgte han ud fra sit holds bedste.

- Den var lidt fedtet i overfladen, men derudover var den som sådan okay. Vi fik ingen spillere skadet, og det gjorde de heller ikke (Ringkøbing skiftede ifølge Wael i pausen Mikkel Kjeldstrup ud med lyskeproblemer, red.). Det var helt sikkert en lortebane, men sådan var det jo også for mine spillere.

- Jeg kan se, at Ringkøbing på Facebook har lagt billeder op af banen. Blandt andet ét (denne artikels billede, red.) med et aftryk af en sko i en mudderpøl, men på det kan jo ikke se, om det er en del af banen eller uden for. (Ifølge Wael er det pågældende billede fra omkring midten af banen, red.).

- Når det er sagt, så var banen ikke i orden. Det erkender jeg. Og havde vi tabt på sådan en bane oppe hos dem, havde jeg nok også reageret. Det kan jeg 100 procent sætte mig ind i.

- Men ligesom sidst Sydvest (Munch var målmandstræner på det tidspunkt, red.) var i Ringkøbing og tabte efter et straffespark, hvor vi følte os snydt, er det jo bare undskyldninger, og det kan jeg ikke bruge til så meget.

Wael har rettet henvendelse til DBU for at give udtryk for sin utilfredshed med forløbet samt efterspørge klare retningslinjer i forhold til, hvem der skal bestemme, hvor der skal spilles i tilfælde som dette.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

15 kommentarer

Steffen_M 16:41          
Normalt siger man jo vinderen altid har ret, og taberen bare er en dårlig taber.
Men synes godt nok her at det her er Ringkøbing og Wael der har en god sag, mens Munch kommer til se dum ud.

- Der var lige betingelser for begge hold

Vi havde bare en mental fordel på græsbanen.

Mine spillere var indstillet på at spille på græs, og vi havde trænet på græs op til kampen

Så er det vel ikke lige betingelser?

- Når det er sagt, så var banen ikke i orden.

Okay, god indrømmelse.
Hold da op.
pibbles|FCBayern 16:50          
Det er ikke ligefrem fair-play prisen han står indstillet til.
ENG 17:10          
Vælger man at sende sine spillere til træning alene på kunst i græssæsonen sætter man da selv røven i klaske højde. Selv en lilleput træner ville da vælge at give sig selv en fordel ved at vælge normalen nemlig græs mellem april og uge 42, især hvis man ikke selv har forberedt sig på at spille på kunst. Mudder er ikke skades fremkaldende så hvorfor skulle dommeren afvise en ellers spilbar bane? Ringkøbing træneren er et tudefjæs og havde situationen været omvendt ville han have gjort nøjagtig det samme.
MSØ 17:15          
Eng

Har du overhovedet læst artiklerne ?

Ringkøbing fik jo først st vide at kampen skulle spilles på kunst. Derfor er man da først dum hvis man ikke træner på kunst uanset hvad uge det drejer sig om.

Og fedt en ikke er farlig. Den er dog uegnet til fodbold. Sikke et ramadkrig hvis der skulle spilles landskamp, CL eller bare Superliga på den bane.

Hvorfor ikke fremme fodbolden?
YouKnowIt 17:25          
Kim Munch lyder godt nok som en kæmpe kegle.
Den var lidt fedtet i overfladen, men derudover var den som sådan okay.
Det var helt sikkert en lortebane, men sådan var det jo også for mine spillere.
Når det er sagt, så var banen ikke i orden. Det erkender jeg. Og havde vi tabt på sådan en bane oppe hos dem, havde jeg nok også reageret. Det kan jeg 100 procent sætte mig ind i.
Først siger han, at banen er okay, med erkender så, at det var en lortebane, og at den ikke var i orden. Man skal da være en helt specielt form for dum for at sige de ting i det samme interview.

Nu har jeg lige kigget på nogle af billederne fra kampen, og hvis man virkelig havde en kunstgræsbane lige ved siden af, så er det jo absurd, at man ikke spiller på den. Den bane hører da på ingen måder hjemme i 2. division. Jeg er nærmest overrasket over, at dommeren tillader det.
Jepved21 17:51          
Taber mentaliteten ligger hos Sydvest og Kim Munch! Det handler om at vinde, nuvel, men der findes også gensidig respekt og fairplay.

Man giver saftsusme ikke modstanderen en melding om at kampen skal spilles på kunstgræs, for så at ændre det aftenen før fordi man har hørt at de har trænet på kunstgræs hele ugen?! WTF. Altså hvad havde de regnet med???
Jeg er rystet!!! Ingen andre hold i 2. div havde ageret sådan. PINLIGT SYDVEST OG KIM MUNCH, PINLIGT!!!
StanTheManDK 18:39          
Udover det så kan den græsbane de har spillet på vel ikke bruges igen før om et par år, efter to kampe i det vejr skal den være godt smadret
Fredag den 23. februar
Torsdag den 22. februar
Advertisement
EMINEM
BRUNO MARS
GORILLAZ
CARDI B
DAVID BYRNE
KHALID
NEPHEW
… OG MANGE FLERE ACTS
SE ALLE
2018
ROSKILDE FESTIVAL
126 DAGE TILBAGE

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Icardi-agent: 820 mio. kr. er mange penge
Torsdag 22. februar kl 11:57
Arthur: Barcelona-skifte er på skinner
Torsdag 22. februar kl 12:28
Dolberg: Tager det skridt for skridt
Torsdag 22. februar kl 12:46
Arsenal videre trods chokerende nederlag
Torsdag 22. februar kl 22:56
FCK slap fra Wanda med smalt nederlag
Torsdag 22. februar kl 20:49

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Jan Bech: Vi sælger spillere til sommer
Tirsdag 20. februar kl 06:43
Conte: Christensen var en af de bedste
Onsdag 21. februar kl 07:26
Ståle: Kan ikke bare købe og købe
Søndag 18. februar kl 10:01
Fabregas lægger dæmper på Barca-venskaber
Mandag 19. februar kl 11:15
Diego Costa raser mod spanske dommere
Søndag 18. februar kl 22:54
Will Grigg sendte Citys ti mand ud i mørket
Mandag 19. februar kl 22:51
Boilesen er tiltrukket af La Liga
Torsdag 22. februar kl 09:46
McCarthy er knotten over Zohores scoring
Torsdag 22. februar kl 08:25
Valverde: Bænkede Coutinho for holdets skyld
Søndag 18. februar kl 18:23
EfB-boss: Van der Vaart er interessant for alle
Onsdag 21. februar kl 08:49
"Superliga tips 2017-2018"
11:13
Man United-tråden
11:13
Atletico-belgier tæt på stort kinesisk skifte
11:12
AC Milan - Torjäger Borini
11:12
Atletico-belgier tæt på stort kinesisk skifte
11:11
Luijckx: Jeg elsker at være her
11:08
Kees Luijckx forlænger med SønderjyskE
11:04
Atletico-belgier tæt på stort kinesisk skifte
11:03
Haysen: Ikke mange er bedre end Luijckx
11:03
Atletico-belgier tæt på stort kinesisk skifte
11:02
Atletico-belgier tæt på stort kinesisk skifte
11:02
David N: AGF skal være et offensivt hold
11:02
Everton FC - Uden mål og med
11:01
David N: AGF skal være et offensivt hold
10:59
Batshuayi udsat for racisme i EL-kamp
10:59
Atletico-belgier tæt på stort kinesisk skifte
10:58
Luijckx: Jeg elsker at være her
10:57
Atletico-belgier tæt på stort kinesisk skifte
10:55
Horsens´ Drost: Jeg er lidt Balkan-skør
10:54
Atletico-belgier tæt på stort kinesisk skifte
10:53
Atletico-belgier tæt på stort kinesisk skifte
10:50
Everton FC - Uden mål og med
10:48
Luijckx: Jeg elsker at være her
10:47
Sergi Roberto vil afslutte karrieren i Barca
10:46
Horsens´ Drost: Jeg er lidt Balkan-skør
10:46