LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

Munch om mudderbane: Havde ikke noget valg

| 2. Division | 15 kommentarer
Munch om mudderbane: Havde ikke noget valg
Foto: Ringkøbing IF/Henrik Olesen www.fotohenrik.dk
FC Sydvest-træner Kim Munch mener ikke, han havde andet valg end at vælge den mudrede græsbane til weekendens opgør mod Ringkøbing i stedet for en kunstgræsbane.

Ringkøbings cheftræner Nicolai Wael har udtrykt stor utilfredshed med FC Sydvests ageren op til weekendens opgør i Løgumkloster samt banens tvivlsomme beskaffenhed i et opgør, som Sydvest vandt 3-1.

Wael mener, at Sydvest-træner Kim Munch bevidst vildledte vestjyderne op til kampen og bevidst valgte at gennemføre kampen på en tvivlsom bane, der kort forinden havde dannet ramme om en U17-landskamp, i stedet for en tilgængelig kunstgræsbane.

Over for JydskeVestkysten medgav Munch efter kampen, at han valgte den dårlige og mudrede græsbane for at give sit eget hold en fordel.

- Det fik jeg ingen venner i Ringkøbing på, men det var med i min gameplan at frustrere dem. Mentalt var vi klar til at spille på den dårlige bane, og det var de ikke. Det fik betydning for udfaldet, siger Munch til JydskeVestkysten.

Over for bold.dk uddyber Sydvest-træneren, men han mener ikke, der er tale om vildledning.

Han forklarer, at han torsdag fik besked om, at spillestedet var ændret fra Sydvests normale hjemmebane Tønder Stadion til anlægget i Løgumkloster, hvor der er både en græs- og  en kunstgræsbane.

Læs Ringkøbing-træner Nicolai Waels udlægning her.

- Og jeg havde fået lovning på, at vi kunne spille på græs, så torsdag forud for kampen trænede vi også på græs. DBU forlanger så derefter, at banen skal klippes længere ned, og det smadrer banen, siger Munch til bold.dk og fortsætter om sine overvejelser inden kampstart:

- Jeg vidste, at Ringkøbing havde trænet på kunst, og det havde vi ikke. Jeg lader så dommerne bestemme, om der kan spilles på græsbanen, og det siger de god for. Og så tænker jeg selvfølgelig, at der ingen grund er til at give dem en stor fordel ved at vælge kustgræsbanen.

Munch understreger, at ‘betydning for udfaldet’ efter hans mening dækker over spillernes mentale tilgang.

- Der var lige betingelser for begge hold, og som jeg ser det, er det ikke sådan, at kampen bliver afgjort på tilfældigheder. Vi scorer på en omstilling, og de udligner, da de tørrer vores højrekant og slår et indlæg, der bliver scoret på. Det er slet ikke tilfældigt.

- I de sidste ti minutters tid blæser vi så til angreb, og vi scorer efter en standardsituation og et skud. Jeg ser ikke på noget tidspunkt, at banen er skyld i, at vi vinder kampen.

- Men som jeg sagde til mine spillere inden kampen, ville det hold, der mentalt var først klar og først accepterede, at det var denne bane, vi skulle spille på, vinde kampen. Hvis Nicolai siger andet, siger han jo også, at hans hold ikke kan spille fodbold. Og det er jo ikke tilfældet.

Wael understreger i sin version, at han fuldt ud anerkender Sydvests sejr, men han er meget utilfreds med Munch og Sydvests ageren. Munch mener dog ikke, han havde noget valg.

- Mine spillere var indstillede på at spille på græs, og vi havde trænet på græs op til kampen, så det ville være åndssvagt at sende dem ud på kunstgræs. Der er jo ingen grund til at forære modstanderne pointene. Men dermed ikke sagt, at vi nødvendigvis havde tabt på kunst. Sådan var det ikke nødvendigvis gået. Vi havde bare en mental fordel på græsbanen.

Munch erkender, at banen var meget ringe, men da dommerne sagde god for den, valgte han ud fra sit holds bedste.

- Den var lidt fedtet i overfladen, men derudover var den som sådan okay. Vi fik ingen spillere skadet, og det gjorde de heller ikke (Ringkøbing skiftede ifølge Wael i pausen Mikkel Kjeldstrup ud med lyskeproblemer, red.). Det var helt sikkert en lortebane, men sådan var det jo også for mine spillere.

- Jeg kan se, at Ringkøbing på Facebook har lagt billeder op af banen. Blandt andet ét (denne artikels billede, red.) med et aftryk af en sko i en mudderpøl, men på det kan jo ikke se, om det er en del af banen eller uden for. (Ifølge Wael er det pågældende billede fra omkring midten af banen, red.).

- Når det er sagt, så var banen ikke i orden. Det erkender jeg. Og havde vi tabt på sådan en bane oppe hos dem, havde jeg nok også reageret. Det kan jeg 100 procent sætte mig ind i.

- Men ligesom sidst Sydvest (Munch var målmandstræner på det tidspunkt, red.) var i Ringkøbing og tabte efter et straffespark, hvor vi følte os snydt, er det jo bare undskyldninger, og det kan jeg ikke bruge til så meget.

Wael har rettet henvendelse til DBU for at give udtryk for sin utilfredshed med forløbet samt efterspørge klare retningslinjer i forhold til, hvem der skal bestemme, hvor der skal spilles i tilfælde som dette.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

15 kommentarer

Steffen_M 16:41          
Normalt siger man jo vinderen altid har ret, og taberen bare er en dårlig taber.
Men synes godt nok her at det her er Ringkøbing og Wael der har en god sag, mens Munch kommer til se dum ud.

- Der var lige betingelser for begge hold

Vi havde bare en mental fordel på græsbanen.

Mine spillere var indstillet på at spille på græs, og vi havde trænet på græs op til kampen

Så er det vel ikke lige betingelser?

- Når det er sagt, så var banen ikke i orden.

Okay, god indrømmelse.
Hold da op.
pibbles|FCBayern 16:50          
Det er ikke ligefrem fair-play prisen han står indstillet til.
ENG 17:10          
Vælger man at sende sine spillere til træning alene på kunst i græssæsonen sætter man da selv røven i klaske højde. Selv en lilleput træner ville da vælge at give sig selv en fordel ved at vælge normalen nemlig græs mellem april og uge 42, især hvis man ikke selv har forberedt sig på at spille på kunst. Mudder er ikke skades fremkaldende så hvorfor skulle dommeren afvise en ellers spilbar bane? Ringkøbing træneren er et tudefjæs og havde situationen været omvendt ville han have gjort nøjagtig det samme.
MSØ 17:15          
Eng

Har du overhovedet læst artiklerne ?

Ringkøbing fik jo først st vide at kampen skulle spilles på kunst. Derfor er man da først dum hvis man ikke træner på kunst uanset hvad uge det drejer sig om.

Og fedt en ikke er farlig. Den er dog uegnet til fodbold. Sikke et ramadkrig hvis der skulle spilles landskamp, CL eller bare Superliga på den bane.

Hvorfor ikke fremme fodbolden?
YouKnowIt 17:25          
Kim Munch lyder godt nok som en kæmpe kegle.
Den var lidt fedtet i overfladen, men derudover var den som sådan okay.
Det var helt sikkert en lortebane, men sådan var det jo også for mine spillere.
Når det er sagt, så var banen ikke i orden. Det erkender jeg. Og havde vi tabt på sådan en bane oppe hos dem, havde jeg nok også reageret. Det kan jeg 100 procent sætte mig ind i.
Først siger han, at banen er okay, med erkender så, at det var en lortebane, og at den ikke var i orden. Man skal da være en helt specielt form for dum for at sige de ting i det samme interview.

Nu har jeg lige kigget på nogle af billederne fra kampen, og hvis man virkelig havde en kunstgræsbane lige ved siden af, så er det jo absurd, at man ikke spiller på den. Den bane hører da på ingen måder hjemme i 2. division. Jeg er nærmest overrasket over, at dommeren tillader det.
Jepved21 17:51          
Taber mentaliteten ligger hos Sydvest og Kim Munch! Det handler om at vinde, nuvel, men der findes også gensidig respekt og fairplay.

Man giver saftsusme ikke modstanderen en melding om at kampen skal spilles på kunstgræs, for så at ændre det aftenen før fordi man har hørt at de har trænet på kunstgræs hele ugen?! WTF. Altså hvad havde de regnet med???
Jeg er rystet!!! Ingen andre hold i 2. div havde ageret sådan. PINLIGT SYDVEST OG KIM MUNCH, PINLIGT!!!
StanTheManDK 18:39          
Udover det så kan den græsbane de har spillet på vel ikke bruges igen før om et par år, efter to kampe i det vejr skal den være godt smadret
Mandag den 23. oktober
Søndag den 22. oktober
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Dolberg dukkede Feyenoord i intens topkamp
Søndag 22. oktober kl 16:23
Kirkevold og Hobro smadrede FCN med 4-0
Søndag 22. oktober kl 13:51
Kane og Spurs legede med Liverpool
Søndag 22. oktober kl 18:56
Cornelius sparkede Atalanta til sejr
Søndag 22. oktober kl 16:58
Neymar udvist efter drama i fransk klassiker
Søndag 22. oktober kl 22:57

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Luka Modric: Jeg ramte loftet i Tottenham
Mandag 16. oktober kl 13:40
Danmark møder Irland i playoff
Tirsdag 17. oktober kl 14:10
Danmarks kampe mod Irland fastlagt
Tirsdag 17. oktober kl 15:30
FIFA-rangliste: Danmark på 19.-pladsen
Mandag 16. oktober kl 10:11
AGF-kant raser over manglende straffespark
Mandag 16. oktober kl 22:57
AGF protesterer over Mikanovic-udvisning
Mandag 16. oktober kl 21:23
AGF-boss: Anden halvleg bør spilles om
Tirsdag 17. oktober kl 20:54
HIK - Silkeborg skal spilles om
Tirsdag 17. oktober kl 13:51
Rødt kort i pausen chokerer ny AGF-træner
Mandag 16. oktober kl 22:35
Lyngby dukkede AGF og David Nielsen
Mandag 16. oktober kl 20:55
Patrick O: Brøndby-sejr var pisse-ufortjent
08:03
Evergrande henter syvende titel i træk
08:01
Sky: West Ham-ejer freder Bilic
08:01
Patrick O: Brøndby-sejr var pisse-ufortjent
08:00
Keizer: Dolberg under niveau i lang tid
07:59
Patrick O: Brøndby-sejr var pisse-ufortjent
07:58
Kane og Spurs legede med Liverpool
07:56
FCK - HTTP 404!
07:56
Træner om vraget Ousted: Kamp om pladserne
07:44
Juventus FC - Capitano #LB19
07:44
David Nielsen vil ikke male fanden på væggen
07:40
Mourinho revser spillernes attitude
07:38
Patrick O: Brøndby-sejr var pisse-ufortjent
07:35
Bendtner om mål: Burde være annulleret
07:31
Juventus FC - Capitano #LB19
07:23
David Nielsen vil ikke male fanden på væggen
07:22
Patrick O: Brøndby-sejr var pisse-ufortjent
07:20
Bendtner delt topscorer i Norge efter sejr
07:16
FCK'er: Betyder ikke noget om jeg selv scorer
07:15
FCK fik point i tågekamp i Tjekkiet
07:12
Kane og Spurs legede med Liverpool
07:06
Hobro om glohed Kirkevold: Frygter januar
07:02
Evergrande henter syvende titel i træk
06:56
Patrick O: Brøndby-sejr var pisse-ufortjent
06:56
Patrick O: Brøndby-sejr var pisse-ufortjent
06:52