Luk

Mustafi: Kritik er irrationel og umenneskelig

| Premier League | 5 kommentarer

Infoboks

Sheffield United - Arsenal
Premier League (21/10)
bet365 3,90 3,75 1,90
NordicBet 3,85 3,90 1,96
Oddset 3,70 3,80 1,92

Arsenal-stopper Shkodran Mustafi mener, at kritikken af ham og andre spillere er blevet irrationel, fordi alle anonymt kan hælde deres frustrationer ud på nettet.

Shkodran Mustafi er blevet udsat for til tider ret heftig kritik det seneste år i Arsenal, og forsvareren mærker det da også på egen krop.

Den 27-årige forsvarer fortæller i et stort interview med Spiegel, hvordan kritikken af fodboldspillere er eskaleret, fordi alle anonymt på nettet kan skrive ukvemsord.

- De første to år i Arsenal gik rigtig godt for mig, men kort efter jul 2018 var der et knæk. Jeg lavede et par fejl, og det skabte et kaos, som jeg aldrig har oplevet før, fortæller Mustafi til Spiegel.

Især efter Arsenals 1-5-nederlag til Liverpool i december 2018 blev forsvareren kritiseret heftigt, husker han.

- Jeg havde været skadet et par uger og kom så direkte i kamp uden træning med holdet, fordi træneren havde brug for mig.

- Det stod 1-4 ved pausen, jeg havde haft et par ringe situationer, og jeg var blevet skadet igen. Jeg fik efterfølgende en masse negative kommentarer fra Arsenal-fans på Instagram og Twitter, og der blev skrevet artikler, hvor jeg blev massivt kritiseret.

- Jeg er selvkritisk nok til at vide, at jeg lavede fejl. Jeg kan godt håndtere hård kritik, men det er eskaleret og blevet mere irrationelt. Jeg er blevet et mål for kritik. En dag beskylder folk mig for et nederlag, jeg ikke engang har spillet i.

- Fodbold er blevet mere umenneskeligt, og det har sociale medier bidraget til. Alle kan kommentere uden at opgive deres navn. Folk kan kaste deres frustrationer direkte mod os, siger Mustafi.

Mustafi kom til Arsenal fra Valencia i sommeren 2016, og siden har han spillet 118 kampe. I denne sæson har han dog ikke været i en eneste kamptrup i Premier League.


Af Sara Margren

5 kommentarer

Bosse1983 23:24          
At vælte ind på mandens Instagram og andet, og svine alt til, er primitivt og usmageligt. Mustafi får dog også vist niveauet på egen selvindsigt. Det var ikke just gode år frem til 2018, og efterfølgende er der ikke tale om et "par" fejl, som danner grundlag for det hele. Det har været nærmest konstante fejl, som ofte forsøges tørret af på holdkammerater omkring ham. Videre fik han anledning, både sidste og denne sommer, til at skifte, men valgte at blive. Det hjælper næppe, når man er upopulær fra før.
UrbanStarS 02:20          
Det er underordnet om han laver fejl eller ej, så er kritikken af fodbold spillere blevet alt for hård.
Tag feks vores egen liga da zanka spillede i København. Hvis man ikke var fan af klubben, hadet alle ham og alle synes han var en kæmpe nar uden at kende manden.

Facebook er blevet et social medie hvor folk kan kaste up og gøre det dag ud og ind. Det er skræmmende at se voksne mennesker skabe sig så tåbeligt.
Tænk hvad det ikke bringer med sig til de kommende generationer.
Fodbold<3 03:15          
@Urban, nu var Zanka jo heller ikke lige den mest fair spiller, og i modgang slog det oftere klik for ham end det gør for andre. For slet ikke at snakke om hans tendens til at overvurdere egen formåen i farlige situationer, hvilket ofte resulterede i, at modstanderne scorede. Men han er vokset rigtig meget, og har i hvert fald helt sikkert bedre ting at lave end at sidde og læse hvad folk siger om ham på Twitter efter en dårlig kamp.
UrbanStarS 10:24          
Ja måske i den første periode han var i FCK men når der er så meget had mod en spiller som ikke er en Joe Cole eller anden psykopat, synes jeg stadigvæk det er helt ude af proportioner at svine en spiller og landsholdsspiller til som er sket så ofte.
Skrok65 19:53          
Elsker de forsvarere der spiller uden risiko, nul nonsens. Det kan han , men træneren vil noget andet, og det er håbløs idyl, gevinst og tab står ikke mål med hinanden
Fredag 18. oktober
Torsdag 17. oktober