Luk

Næstved ærgrer sig over misset Abang-aftale

| NordicBet Liga | 3 kommentarer

Infoboks

Hobro - Esbjerg fB
NordicBet Liga (29/10)
Oddset 2,55 3,40 2,60
bet365 2,40 3,40 2,80

Næstved ærgrer sig over, at Hobro ikke gjorde deres papirarbejde færdigt, så sjællænderne kunne leje Anatole Abang af MLS.

Hobro ophævede på transfervinduets sidste dag lejeaftalen med Anatole Abang. Den 20-årige angriber var lejet i New York Red Bull sæsonen ud, men parterne blev enig om at gå hver til sit et halvt år før tid.

Næstved ville gerne have overtaget lejemålet med Abang, men noget gik galt i den sag. Det har fået Næstved til at lange ud voldsomt ud efter Hobro på deres Facebook-side, hvor nordjyderne blandt andet kaldes ‘usympatiske’.

Sportschef i Næstved, Jesper Friesenholm, har intet med opslaget på Facebook at gøre, men han ærgrer sig over, at lejeaftalen faldt til jorden.

- Vi har haft en fin dialog med MLS, der ejer Abang, og med DBU i forhold til praktikken i dette skifte. Alt var sådan set klart, så det er ærgerligt, at Hobro ikke gjorde deres papirarbejde færdigt, når alle parter var indstillede på, at det her skulle lykkes, siger Frisenholm til bold.dk.

- Hobro opsagde rent praktisk deres DBU-aftale med Abang, men ikke deres lejeaftale med MLS og Red Bull. Det betød, at MLS og Red Bull ikke kunne hive spillercertifikatet hjem igen, og dermed kunne de jo ikke leje ham ud igen.

- Jeg havde alle mine papirer klar, og havde lagt dem ind i FIFA’s TMS-system. Vi sad bare og ventede på de sidste detaljer, og det samme gjorde de i USA.

Har i haft direkte dialog med Hobro om det her?

- Nej, for det vedrører jo sådan set ikke klubberne indbyrdes. Vi skulle leje Abang af MLS, så vores kontakt har været til dem og DBU, som har været yderst hjælpsomme, siger Næstveds sportschef.

På Facebook-opdateringen fra Næstved fremgår det, at ‘man kunne endda have dem mistænkt for at ødelægge skiftet med vilje’, men det vil Friesenholm ikke anklage nordjyderne for.

- Det vil jeg ikke mistænke nogen for. I dansk fodbold er en rigtig god pli og indbyrdes forståelse for at hjælpe hinanden, siger Friesenholm.

At det ikke lykkedes at få Abang ind, stiller Næstved i en dårlig position.

- Det stiller os i en rigtig, rigtig dårlig position, for der var ikke noget der indikerede, at det her ikke skulle gå hjem. Ham her kunne have gjort en forskel i forhold til, om vi rykker ned eller ej, så det kan få store konsekvenser, siger sportschefen.

- Jeg havde to andre angribere på hånden også, men dem sagde jeg nej til, fordi vi troede på den her. Så det er en lidt mærkelig smag, jeg sidder med i munden i dag.

Næstved kigger stadig på klubløse spillere i bestræbelserne på at forstærke truppen.

jesper@bold.dk


Af Jesper Helmin
Torsdag 28. oktober