Luk

Napoli-boss: Brug for ny europæisk struktur

| International | 20 kommentarer

Infoboks

Napoli - Cagliari
Serie A (26/09)
Oddset 1,22 6,50 13,50
bet365 1,22 6,00 12,00

Napolis præsident, Aurelio De Laurentiis, mener, at Champions og Europa League ikke fungerer i deres nuværende form, så derfor foreslår han turneringer med færre involverede hold.

Vi skal ikke længere tilbage end til april 2021 for at blive mindet om, at de europæiske topklubber ønsker en anden struktur i de europæiske turneringer.

Her blev European Super League nemlig introduceret, og selvom det hurtigt blev trukket tilbage, og langt de fleste af de deltagende klubber har forladt projektet, så eksisterer den indlejrede kritik i turneringen fortsat rundt i de europæiske topklubber.

I et interview med Daily Mail forud for Napolis Europa League-kamp mod Leicester har Napolis præsident, Aurelio De Laurentiis, i hvert fald åbnet op for diskussionen igen.

Hen mener nemlig ikke, at Europa og Champions League fungerer hensigtsmæssigt længere.

- Systemet fungerer ikke længere. Champions og Europa League genererer ikke tilstrækkeligt med penge for klubberne til at deltage i dem.

- For at være konkurrencedygtig har du brug for flere topklassespillere. Det betyder, at du er nødt til at bruge flere penge – og pengepræmierne fra de europæiske turneringer tager ikke højde for det.

- Det er grunden til, at klubber har brug for at snakke med hinanden for at komme frem til en moderne og lukrativ turnering, som alle kan nyde, siger De Laurentiis.

Præsidenten har angiveligt også et forslag på trapperne, som han i interviewet åbner lidt op for.

- Vi må reducerer antallet af kampen ved at reducere størrelsen på topdivisionerne i Europa. Og så laver vi en europæisk liga med et demokratisk system, der baserer sig på, at hold kvalificerer sig ud fra, hvad de har præsteret i hjemlige ligaer.

- Jeg har undersøgt et projekt, der er i stand til at indbringe det europæiske spil 74 milliarder, men vi har brug for villighed og total uafhængighed, men De Laurentiis.

Præsidenten siger også videre, at han – ligesom Florentino Perez gav udtryk for i forbindelse med European Super League – er nervøs for, at fodbold i fremtiden bliver vippet af pinden som det mest populære at deltage i hos befolkningen.

De unge er ifølge ham lige så interesserede i smartphones og spil i den virtuelle verden.

Napoli besøger Leicester i Europa League torsdag klokken 21.00.


Af Kristoffer Lind Pedersen

20 kommentarer

Peter Nielsen 13:42          
Har svært ved at se hvordan en ændring af CL format vil gøre ungdommen mere interesseret i fodbold. Trenden går mod E-games og jeg har svært ved at se det blive ændret.
Lifetec 13:43          
Præsidenten siger også videre, at han – ligesom Florentino Perez gav udtryk for i forbindelse med European Super League – er nervøs for, at fodbold i fremtiden bliver vippet af pinden som det mest populære at deltage i hos befolkningen.

De unge er ifølge ham lige så interesserede i smartphones og spil i den virtuelle verden.
Og det er da bestemt en reel bekymring, som jeg deler. Jeg kan så ikke se hvordan endnu flere penge i fodbold løser det problem. Tværtimod er det primært pga. de mange penge, at jeg mister mere og mere interesse. Det er simpelthen for syg en verden!
peanuts(s) 13:47          
Så må de vel udvikle en E-ChL for de unge, og så kan vi gamle side og brokke os over moderne fodbold :)
thto 13:55          
Det er sku en dårlig ide. Hvis der ikke er penge nok, må klubberne istedet tilbyde lavere løn til spillere, stab osv. Flere penge øger bare de udgifter og så er vi lige vidt.
Donald_Duck 13:57          
Hvor bliver man træt af at høre på rige gamle mænd klage over at de ikke har penge nok… Måske det er på tide at fodboldbosserne kigger på realiteterne og begynder at balancere udgifter (til bl.a. lønninger) med indtægterne.
matteotti 13:59          
Synes faktisk det kunne være fint nok, hvis alle de store ligaer gik ned til 16 eller 18 hold.
mimsdk 14:09          
Ellers sænk lønningerne :-) ?
Lørdag 25. september