Luk

Napoli overhalede Kjær og Milan med storsejr

| Serie A | 4 kommentarer

Infoboks

Napoli - Lazio 4-0
Serie A
7' 1-0 Piotr Zielinski
10' 2-0 Dries Mertens
29' 3-0 Dries Mertens
85' 4-0 Fabian Ruiz

Napoli var ganske overbevisende, da de satte Lazio til vægs med en sikker 4-0-sejr søndag aften. Dermed topper de nu den italienske Serie A med tre point ned til AC Milan.

Tidligere søndag fik Napoli en gave fra AC Milan, da de tabte med 1-3 til Sassuolo, hvorfor Napoli med en sejr over Lazio kunne bringe sig alene i front i Serie A.

Men Lazio var ikke en nem opgave. De kom med en sejr på samvittigheden over Spartak Moskva i Europa League og var opsat på at ride videre på den bølge i ligaen.

Det var dog svært at se den motivation i kampens indledning. Der stod nemlig Napoli på det meste.

Efter bare syv minutter åbnede Piotr Zielinski målfesten, da han uden tøven hamrede et missil afsted efter en ripost, og så stod det 1-0 til hjemmeholdet.

Tre minutter efter ville Dries Mertens også lege med. Belgieren viste sine tekniske evner godt frem, da han et stykke udefra udplacerede Pepe Reina i Lazio-buret. 

Perfekt start for Napoli. En mareridtsstart for gæsterne.

Det var, som om at målene var en øjenåbner for Lazio, der stemplede ind i kampen herefter. Luis Alberto flugtede en perle afsted, men David Ospina viste gode takter i målet og afværgede på fremragende vis.

Og så gik det ellers stærkt den anden vej, og den korte opblomstring for Lazio blev sparket til hjørne.

Mertens var i hopla, og det viste han igen efter en lille halv times spil, da han overlegent lagde bolden i nettet langt udenfor feltet. 3-0 og endnu et slag i ansigtet til Lazio.

Mod pausefløjtet vadede Napoli i chancer, og det endte med, at de kunne gå til pause med en sikker føring, mens gæsterne havde en hel del at tale om.

I anden halvleg faldt der lidt mere ro over sagerne. 

Napoli havde det resultat, de skulle bruge, og de stod kompakt på banen og tillod ikke mange chancer til Lazio.

De helt store muligheder udeblev fuldstændig mod slutfløjtet, men til sidst var Napoli ikke helt færdig. Fabian Ruiz tog chancen fra distancen, og han hamrede bolden ind bag Reina, der var prisgivet i situationen.

Dermed tog Napoli en sikker sejr og bragte sig selv alene i front af Serie A med 35 point.

Nu med tre point foran AC Milan på andenpladsen.


Af Rasmus Glud
Onsdag 19. januar