Luk

Napoli overvejer nyt stadionnavn for Maradona

| Serie A | 8 kommentarer

Infoboks

Verona - Napoli
Serie A (24/01)
Oddset 4,10 3,50 1,92
bet365 4,20 3,60 1,85

Napolis borgmester vil have San Paolo opkaldt efter afdøde Diego Maradona, og klubben overvejer at føre det ud i livet, bekræfter præsidenten.

Diego Maradona gik onsdag bort, og det har medført stor sorg i fodboldverdenen, især i Napoli hvor han spillede en stor del af sin karriere.

Napolis borgmester, Luigi de Magistris, mener, at klubben bør opkalde deres stadion, San Paolo, efter den argentinske legende.

- Lad os opkalde San Paolo stadion efter Diego Armando Maradona, skriver borgmesteren på Twitter.

Napolis klubejer og -præsident, Aurelio de Laurentiis, overvejer at følge borgmesterens råd.

- Det kunne være en ide. I morgen (torsdag, red.) vil jeg vise billeder af hans præstationer på stadion, siger De Laurentiis ifølge Het Laatste Nieuws.

Et menneskemylder samlede sig onsdag aften foran stadionet i Napoli for at hylde Maradona.


Af Sara Margren

8 kommentarer

HughieG 09:44          
Det er jo en virkelig sød gestus, men denne slags ting skal jo gerne ske imens legenderne stadig lever. Det er lidt på bagkant at gøre efter han er død, selvom tanken jo er meget flot.

Som Brian Clough sagde:

"Don´t send me flowers when I´m dead. If you like me, send them while I´m alive."
TR1986 09:47          
HughieG@

Det er lidt specielt i Italien fordi en lovgivning gør at stadion først kan opkaldes efter en spiller 10 år efter hans død. Det kan være Napoli kan få dispensation nu, men ellers så er det forklaringen.
Coral 09:53          
Er I ikke voksne, eller har I ikke forstået hvordan sådanne ting fungerer? Newsflash. Kunst stiger også i værdi efter kunstneren er død.
Zinras 11:43          
@Hughie:
Man har nu altid opkaldt ting efter folk der er døde, da man gør det for at huske og ære dem efterfølgende så de ikke ryger i glemmebogen. Det er jo i sagens natur ikke svært at huske folk der lever, da man ikke navngiver efter dig og mig men kendte mennesker.
HughieG 13:56          
@TR1986 Modtaget - ja, besynderlig lovgivning.

@Zenras Så fordi vi altid har gjort det, så giver det automatisk mening at blive ved? Det handler jo ikke kun om at huske og ære et minde, det handler også om en hyldest til en person, der har gjort noget ekstraordinært for klubben. Og det kunne have været langt mere rørende og smukt, hvis Maradona selv havde oplevet dén begivenhed.
John Smith 16:32          
Hvad med at overveje et nyt stadion? 45.000-50.000. Det koster nok 150-200 mill euro. Men er tjent ind på ti år. Det skete for Bayern og Juventus på kortere tid.
Atalanta bygger et nyt stadion/renoverer for 40 mill euro.
TR1986 18:45          
John Smith@

Napoli har lige lavet en gennemgribende renovering af Stadio San Paolo, så tænker ikke det kommer til at ske foreløbigt. Der har været diskuteret et nyt stadion i Napoli så længe jeg kan huske. Det primære problem lige nu, er at det ikke er klubben der ejer stadion, men derimod kommunen.
Søndag 24. januar
Lørdag 23. januar