Luk

Nartey tilbage i BL efter fire år: Bedre rustet

| Bundesliga | 3 kommentarer

Infoboks

Wolfsburg - Stuttgart
Bundesliga (11/12)
Oddset 1,85 3,75 4,10
bet365 1,80 3,60 4,50

Nikolas Nartey debuterede som 17-årig for FC Köln i Bundesligaen. Siden har karrieren sendt ham forbi tre klubber, og nu har han fået Bundesliga-debut for Stuttgart. Han er godt rustet til Bundesliga-fodbold, føler han.

Som 16-årig blev Nikolas Nartey hentet fra FC København til Bundesliga-klubben FC Köln.

Her fik han godt et år efter debut i Bundesligaen, men siden voldt skader problemer for den stærke midtbanespillers udvikling.

Efter godt to år i FC Köln med kun to kampe i alt, skiftede Nartey så Köln ud med Stuttgart, der lejede Nartey ud i to sæsoner: Først hos Hansa Rostock i 3. Liga og senest i sidste sæson hos 2. Bundesliga-klubben Sandhausen.

Denne sommer er han vendt tilbage til Stuttgart med målet om at slå sig fast som en del af førsteholdet, og inden landskampspausen blev det til debut for Nartey, da han efter en svær start med coronasygdom endelig var med i en kamptrup.

Nartey, der for nylig blev udpeget som U21-landsholdsanfører, føler, at rygsækken er fyldt godt op med erfaringer, der kan hjælpe ham på vej mod målet om masser af spilletid i Bundesligaen denne sæson.

- Jeg har rykket mig rigtig meget, synes jeg. Jeg har fået en masse erfaringer og været igennem to lejeophold, der har givet mig meget på den front. Det var rigtig godt for mig.

- Så er jeg også blevet ældre og de forskellige klubber og de to trin har gjort mig godt rustet til at spille Bundesliga-fodbold nu, siger han til bold.dk og tilføjer om udviklingen i Stuttgart:

- Det var rigtig fedt at få debut og det var dejligt endelig at kunne komme ind at spille for Stuttgart. Særligt efter mit forløb med corona, som jeg fik kæmpet mig tilbage fra og kom ind i truppen og kom så endda også ind og fik debut.

- Nu vil jeg arbejde benhårdt for at få flere minutter og kæmpe efter en startplads, selvfølgelig. Der er masser af gode spillere, men de har fortalt, at jeg altid vil have en chance, hvis jeg præsterer godt og viser mig godt frem.

Missede Barcelona-testkamp: Irriterende start med corona

Som nævnt løb 21-årige Nartey ind i en coronasygdom, da Stuttgart forberedte sig til Bundesliga-sæsonen.

Det betød, at han blandt andet missede en testkamp mod selveste Barcelona, ligesom sygdommen i Narteys tilfælde trak i langdrag.

- Det gik rigtig godt for mig i preseason, følte jeg. Så blev jeg desværre ramt af corona, lige før vi skulle møde Barcelona i en testkamp. Dem havde jeg virkelig set frem til at spille imod, så det og bare det at være ude var rigtig irriterende.

- Også bare det mentale i det, for jeg følte, jeg havde været godt med og vist mig godt frem, og så ødelagde det det lidt, fortæller han og tilføjer:

- Det tog også længere tid for mig at komme tilbage, end det gjorde for andre, for jeg blev ved med at have symptomer, så det var mega frustrerende. 

- Jeg prøvede at tage det, som det kom, og så gav jeg den en skalle og forsøgte at komme så hurtigt tilbage på niveau, som jeg kunne, og det er jeg nu.

Nartey og Stuttgart møder lørdag Mönchengladbach. Stuttgart er nummer 12, mens Gladbach er nummer elleve.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december