Luk

Nedlukning: Jammerbugt regner med aflysning

| 2. Division | 1 kommentar

Infoboks

Nye restriktioner i Nordjylland får muligvis konsekvenser for fodbolden i området, og Jammerbugt FC-træner Bo Zinck kan ikke se lørdagens kamp mod Frem blive afviklet.

Regeringen varsler nye corona-restriktioner i flere nordjyske kommuner, som vil begrænse transporten imellem de forskellige kommuner.

Det kan muligvis få indflydelse på de nordjyske fodboldklubber og deres kampe, men Divisionsforeningen oplyser til bold.dk, at man endnu ikke har hørt noget officielt fra myndighederne.

Jammerbugt FC-træner Bo Zinck regner med at blive klogere i løbet af aftenen, men han tror ikke på, at holdet får lov at spille kampe i de kommende fire uger, hvor restriktionerne gælder.

- Vi træner i dag som normalt og forsøger at gøre os så meget klar til lørdagens kamp mod Frem, og så må vi acceptere den aflysning, hvis den kommer, siger Bo Zinck til bold.dk.

- Hvis vi ekstraordinært får lov at spille kampen uden tilskuere, er vi klar til det. Men jeg tror ikke på det inderst inde.

- Hvis det, de forskellige borgmestre har været ude at sige, er rigtigt, så kan jeg ikke se ideen i, at nogen fra København må køre ind i Jammerbugt Kommune og køre væk igen.

- Altså vi taler om en ny mutation af coronavirussen, som kan starte en ny pandemi. Det skal jeg ikke være med til at starte; det kan jeg bare sige.

- At vi får flyttet tre turneringskampe til næste år, hvor kampprogrammet så bliver lidt tættere, og at vi skal spille pokalkampe på et lidt mærkeligt tidspunkt, tager vi i stiv arm.

- Vi har prøvet så mange ting i år, så det har vi fuld forståelse for, hvis det ender med det. Så er det trods alt kun fodbold, siger Bo Zinck.

Må vi træne?
TV2 Nord skriver, at kultur- og fritidsliv, herunder idrætten, lukkes ned i kommunerne, og det vil formentlig også ramme træningen i klubberne.

- Det vil jo sige, at vi ikke kan træne. De spillere, vi har bosat i Aalborg, må jo nok ikke krydse ind i Jammerbugt og ud igen.

- Vores spillere er i rigtig god form, så hvis de får fire uger på landevejen, går det nok. Det kan være, at de spillere, der er bosat i Aalborg, må træne der, og så må vi finde løsninger på de andre grupper af spillere.

- Med mindre vi kommer på lønkompensation, hvor vi ikke må træne. Så kan vi jo stå i et dilemma, siger Bo Zinck.

Kan påvirke Sydbank Pokalen
Jammerbugt har også en pokalkamp mod Holstebro programsat til i næste uge, så restriktionerne kan også få indvirkning på hele Sydbank Pokalen.

Jammerbugt FC vil dog gå langt for at hjælpe med at få pokalkampen afviklet.

- Jeg forventer ikke, vi er færdige med at spille i år, og der er også en, potentielt to pokalkampe mere, i år for os. Den kan måske afvikles i januar eller december.

- Vi vil også gå langt for at hjælpe Divisionsforeningen med at få afviklet pokalturneringen. 2. division er jo vores primære fokus, fordi det er det, vi lever af, så der vil vi gå langt.

- Om vi skal spille i december eller i en opstart i januar, giver lige så problemer. For når vi har skiftet ud i truppen til januar, må de så spille pokalkampe andre steder? Det ligger dårligt i forhold til opstarten, hvis det først bliver i januar, siger Bo Zinck.

En stor del af Jammerbugt-spillerne bor i Aalborg, men der er også flere, der er bosat i de berørte kommuner.


Af Sara Margren
Lørdag 23. januar
Fredag 22. januar