Luk

Neymar gik forrest i Røde Stjerne-nedsabling

| International | 8 kommentarer
Neymar gik forrest i Røde Stjerne-nedsabling
Foto: Getty Images

Neymar scorede tre kasser, da Paris SG onsdag bankede Røde Stjerne med 6-1 i Champions Leagues gruppe C. I gruppe D vandt Schalke 04 med 1-0 over Lokomotiv Moskva.

Paris SG var onsdag aften på jagt efter de første point i dette års Champions League, da serbiske Røde Stjerne kom en tur til den franske hovedstad.

Cheftræner Thomas Tuchel stillede med alle stjernerne fra start, hvor profiler som Neymar, Kylian Mbappe og Marco Verratti skulle forsøge at revanchere nederlaget mod Liverpool i første gruppekamp.

Røde Stjerne kom dog til kampen med god tro på tingene, da man i første kamp hentede et enkelt point mod Napoli på hjemmebane.

Helt som ventet lagde PSG et tungt pres på gæsterne fra start, og efter godt et kvarters spil gik den ikke længere for Røde Stjerne.

Her fik PSG nemlig tilkendt frispark et par meter uden for feltet, og den mulighed udnyttede Neymar til at sende bolden over muren og i mål med et smukt spark. 1-0 til PSG.

To minutter senere var den gal igen. Neymar og Mbappe diskede op med et par fine kombinationer i feltet, og så kunne førstnævnte uden problemer sparke kuglen i kassen og fordoble føringen.

Hjemmeholdet var i total kontrol og spillede sig næsten frem til chancer efter behag.

Ti minutter før pausen blev det da også 3-0, da Edinson Cavani opsnappede en bold i feltet, snød en mand og sendte bolden i mål via en serbisk fod.

Kort efter burde Mbappe have udbygget føringen yderligere, da han blev spillet helt fri i feltet, men den unge franskmand sendte afslutningen langt over mål. Anderledes skarp var Angel Di Maria, da han et par minutter senere satte ydersiden på et indlæg og gjorde det til 4-0.

Røde Stjerne skiftede to mand i pausen i håb om at få gang i spillet, og selvom det blev lidt bedre, var PSG stadig klart bedst.

Hjemmeholdet sad tungt på opgøret, men intensiteten faldt en anelse.

Tyve minutte før tid blev det dog 5-0 efter et smukt PSG-angreb. En velspillende Neymar lobbede bolden i dybden til en fremadstormende Jaun Bernat, som dybt inde i feltet prikkede bolden videre til Mbappe, der let kunne daske bolden i mål.

Men Røde Stjerne ville også bidrage til målfesten. Indskiftede Lorenzo Ebecilio fandt Marko Marin med en stikning i feltet, hvorefter tyskeren hamrede bolden ind bag Alphonse Areola.

PSG - og særligt Neymar - var dog ikke færdige. Ti minutter før tid fik holdet igen frispark uden for feltet, som Neymar omsatte til 6-1 med et skud helt oppe i det ene målhjørne.

Det blev også kampens resultat, og PSG kan dermed sætte sæsonens første Champions League-point ind på kontoen.

I gruppe D var Schalke 04 på besøg hos Lokomotiv Moskva, og her snuppede tyskerne en 1-0-sejr på et sent mål af Weston McKennie.


Af Anton Græsdal Maajen
Tirsdag 22. oktober