Luk

Neymar og PSG vandt trods Bordeaux spurt

| Ligue 1 | 1 kommentar

Infoboks

Bordeaux - PSG 2-3
Ligue 1
26' 0-1 Neymar
43' 0-2 Neymar
63' 0-3 Kylian Mbappe
78' 1-3 Alberth Elis
90' 2-3 M'Baye Niang

Neymar og Kylian Mbappe var flyvende for PSG, der kom foran med 3-0, men klubben tillod alligevel to sene mål, da de gæstede Bordeaux i Ligue 1. Kampen endte 3-2.

For PSG var der genvalg til midtugens dobbelte målscorer Gini Wijnaldum, mens Lionel Messi fortsat var udenfor truppen med en skade.

Bordeaux, som ellers befinder sig på en 16. plads i tabellen, kom bedst fra start, og havde nogle chancer for at bringe sig i front, dog uden at være helt farlige.

Alligevel var det PSG og Neymar, der efter 26 minutters spil kunne bringe sig i front på Matmut Atlantique.

Den brasilianske stjerneangriber modtog en tværaflevering fra Kylian Mbappe, og det var ingen sag for Neymar at udpalcere Benoit Costil i Bordeaux-målet til stillingen 1-0.

Efter scoringen, som var hans 400. af slagsen i karrieren, afslørede Neymar en hyldest på sin undertrøje dedikeret til sin veninde, den brasilianske megastjerne Marilia Mendonca, som døde i et flystyrt i Brasilien tidligere på dagen.

Den konstellation gentog kunststykket kort før pausen, da Neymar nok engang fandt netmaskerne efter oplæg fra Kylian Mbappe.

Denne gang var der tale om et decideret sambamål, hvor de to klassespillere viste, hvordan en et-to-kombination også kan se ud, da Mbappe lagde afleveringen fra Neymar af med en hælaflevering, hvortil brasilianeren kunne hamre bolden fladt i mål til 2-0.

Det var også resultatet ved pausen, og PSG sad totalt på begivenhederne.

Bordeaux tæt på comeback i anden halvleg

Efter en times spil var det så Kylian Mbappes tur til at være i målscorerens rolle.

Men han skylder sin holdkammerat Wijnaldum en stor tak for målet, da det var hollænderens løb der splittede Bordeaux-forsvaret ad og gav et løb alene mod målmanden, men her valgte den formstærke midtbanespiller at aflevere til Mbappe, som uden problemer kunne gøre det til 3-0.

Dermed var sejren så godt som sikret for det parisiske storhold, og det var måske det, der gjorde at gæsterne slækkede en smule på det.

I hvert fald fik Bordeaux lov at reducere med ti minutter igen, da Alberth Elis gjorde det til 1-3 efter sløset forsvarsspil fra Danilo, og pludselig var der en lille åbning til værterne.

Remi Oudin kunne sågar have gjort det til 2-3 minuttet senere, da han kom alene igennem med Keylor Navas, men den costaricanske keeper var årvågen og reddede bolden.

Det skulle dog blive til 2-3 for hjemmeholdet, for to minutter inde i overtiden fandt veteranangriber Jimmy Briand M'Baye Niang, som kunne prikke bolden i mål og tænde et lille håb.

Det blev dog ved lige ved og næsten for Bordeaux, som trods en habil slutspurt måtte se sig besejret af PSG, der sikrede sejren på pragtpræstationer fra Mbappe og Neymar.

Resultatet sender hovedstadsklubben alene i front af rækken, hvor de nu har slået et hul på hele ti point ned til Lens efter bare 13 kampe.


Af Cillian Murphy

1 kommentar

bruger 147087 23:04          
2-3
Mandag 24. januar