Luk

Ni gyldne minutter sikrede Newcastle-triumf

| FA Cup | 2 kommentarer

Newcastle gjorde kort proces mod Rochdale i returopgøret i FA Cuppen. På ni minutter scorede klubben fra det nordlige England tre kasser og er dermed videre i turneringen.

Newcastle havde problemer med League One-klubben Rochdale, da de to mandskaber mødtes i FA Cuppen for en uges penge siden.

Det opgør endte 1-1, og derfor skulle de to hold mødes igen i denne uge, og denne gang havde Newcastle hjemmebanefordel.

Om det var det, der gjorde udslaget, vides ikke, men i hvert fald kom Newcastle stærkt ud af starthullerne.

Efter 17 minutter kom den irske forsvarsspiller Eoghan O'Connell til at sende bolden i eget net, da han prøvede at afværge et indlæg, og så var Newcastle sat i gang.

Bare tre minutter senere var Matthew Longstaff på pletten, da han med lidt held og elegance fik bolden ned i feltet, drejede rundt og sparkede den i mål -  og efter 26 minutter var Rochdale-kollapset totalt.

Målmand Robert Sanchez spillede bolden lige ud i fødderne på Miguel Almiron, som tog et par træk og bankede bolden ind bag den sagesløse keeper.

Newcastle havde sat sig voldsomt tungt på kampen, som på det her tidspunkt altså var mere eller mindre afgjort.

Det betød da også, at anden halvleg blev en markant mindre begivenhedsrig affære, hvor Newcastle overlod mere af initiativet til gæsterne, som dog i første omgang intet fik ud af det.

I stedet var det Joelinton, der efter 82 minutter bragte Newcastle på 4-0, inden Rochdales Jordan Williams fik pyntet på tingene til sidst.

Newcastle vandt 4-1 og er klar til 1/16-finalen.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Tirsdag 21. januar