Luk

Nicolai J. tror på skifte efter turbulent sæson

| Æresdivisionen | 9 kommentarer

Infoboks

Feyenoord - Union Berlin
Europa Conference League Gruppe E (21/10)
Oddset 2,15 3,50 3,05
bet365 2,15 3,50 3,20

Nicolai Jørgensen har haft en svær sæson i Feyenoord. Personlige problemer og et kollapset klubskifte har sat sine spor. Men han har lært af dårligdommene, og nu tror han på et klubskifte denne sommer.

Nicolai Jørgensen har haft en turbulent sæson sin hollandske klub Feyenoord.

I slutningen af efteråret scorede han mål på samlebånd  i Æresdivisionen, og i Champions League leverede han to kasser i gruppespillet.

Dermed gik han ind i et transfervindue med medvind i sejlene, og januar måned blev da også præget af rygtehistorier, der sendte landsholdsangriberen til Newcastle.

Skiftet kollapsede dog, og al den hurlumhej, der fulgte med et eventuelt klubskifte, påvirkede Nicolai Jørgensen, og det satte et aftryk på fodboldbanen, hvor målene udeblev.

Nu er angriberen kommet videre. Sæsonen sluttede godt af i klubben, hvor han scorede en del mål - blandt andet lynede han i pokalfinalen og var med til at hive trofæet til Rotterdam.

Irritationsmomenter
Derfor har han nu også overskud til at se tilbage på det, der ikke var nogen sjov periode for ham.

- Der skete en masse ting. Der var noget personligt, og så var der en transfer, der gik i vasken. Det gav nogle irritationsmomenter, jeg ikke havde prøvet før, og jeg var måske ikke forberedt på at håndtere dem helt rigtigt.

- Det tog lidt tid at komme ovenpå igen, men det kom jeg, og jeg sluttede godt af og scorede i pokalfinalen, så det var dejligt, siger Nicolai Jørgensen, som ikke vil gå i detaljer med de personlige problemer.

Blev selv involveret for meget
Angriberen konkretiserer ikke, hvad det var, der helt præcist skete. Han har dog tidligere udtalt til Ekstra Bladet, at problemet var, at det kom ud i pressen, og at han skulle forholde sig til nogle folk i Feyenoord, som nu vidste besked.

- Jeg fik selv for meget indflydelse. Jeg skulle selv gøre nogle ting, som påvirkede mig, og så blev det (klubskiftet, red.) ikke til noget alligevel. Der kom lidt dårlig stemning, siger Jørgensen, som dog ikke vil bebrejde Feyenoord noget.

- Det havde intet med Feyenoord at gøre. Jeg var og er rigtig glad for at være der. Men jeg har også drømme, og jeg er ikke 22 mere. Derfor følte jeg, det var et godt tidspunkt, fordi jeg havde opnået rigtig meget i Feyenoord.

- Jeg følte mig varm, og jeg følte, det var et godt tidspunkt. Feyenoord mente noget andet, og det måtte jeg respektere. Men der var for meget ballade om det, siger Jørgensen.

Det var et cirkus
Han slår derfor også fast, at han ikke skal indblandes alt for meget i en eventuel fremtidig transfer.

- Alt sådan noget med transfer har jeg ikke lyst til at være en del af igen. Hvis det sker, så sker det, og så skal det være fordi, jeg tager til lægetjek og skriver under på en done deal.

- Det skal ikke være sådan noget, hvor jeg selv er involveret og hører det ene og det andet fra alle mulige steder.

- Det var et cirkus sidst, og det skal ikke ske igen - og det gør det heller ikke, siger Jørgensen.

Tror på sommertransfer
Han fortæller, at han har lært af det, han gennemgik i januar. Nu står han bedre rustet til en fremtidig snak om klubskifte - og den kan komme allerede denne sommer.

- Jeg vil gerne videre. Og det tror jeg også, jeg kommer. Tiden må vise, hvor jeg ender. Jeg tror, jeg kommer videre denne sommer, men man ved aldrig, hvad der sker, siger Jørgensen.

- Planen var, at jeg skulle være i Feyenoord i to år og udvikle mig som fodboldspiller. Det synes jeg, jeg har gjort. Jeg har rykket mig rigtig meget. Så nu skal det til at være. Men det er heller ikke sådan, at jeg går helt ned, hvis jeg skal blive i Feyenoord, siger han og slår fast, at han og hans kone er meget glade i Rotterdam.

Jørgensen blev i vinter rygtet til engelsk fodbold, og tanken om Premier League ligger ikke fjernt for ham.

- Premier League er den største udfordring for alle fodboldspillere. Det er den liga, hvor tempoet er allerhøjest, og det kunne også være rigtig sjovt at prøve at spille der en dag. Om det sker, ved jeg ikke. Men det er klart, at det kunne være utrolig fedt at prøve, siger Nicolai Jørgensen.

Den 27-årige angriber, som formentlig får en stor rolle for Danmark ved VM, har kontraktudløb i sommeren 2021.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Mandag 18. oktober