LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Nicolai L. roser skarpe keeper-konkurrenter

| Superligaen | 4 kommentarer
Nicolai L. roser skarpe keeper-konkurrenter
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Infoboks

FC Nordsjælland - FC København
Superligaen Mesterskabsspil (22/04)
bet365 3,40 3,60 2,05
NordicBet 3,40 3,65 2,08
Oddset 3,40 3,60 2,10
Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Der er hård konkurrence på keeperpositionen i FC Nordsjælland, mener det øjeblikkelige førstevalg Nicolai Larsen. De to konkurrenter Peter Vindahl Jensen og Nigel Bertrams er et par spændende folk, siger han.

Nicolai Larsen skiftede sidste sommer fra AaB til FC Nordsjælland, hvor han i sin første sæson stod bag Alex Runarsson.

I den nye sæson har Nicolai Larsen dog vundet keeperkampen og har altså fortrængt unge Peter Vindahl Jensen og nyerhvervelsen Nigel Bertrams til bænk og tribune.

- Jeg synes, jeg er faldet rigtig godt ind på holdet og i den måde, som vi gør det på i FC Nordsjælland, siger Nicolai Larrsen til bold.dk.

Han er dog med på, at han ikke har tid til at hvile på laurbærene. De to konkurrenter er også sultne efter at spille, og det er et par kompetente herrer, siger Larsen.

- Der er hård konkurrence på målmandsposten, som der er på alle andre positioner. Vi har hentet Nigel Bertrams i sommervinduet, og jeg synes, han er rigtig spændende. Det er en dygtig keeper, som selvfølgelig lige skal vænne sig til vores måde at gøre det på.

- Derudover har vi Peter, som har været i klubben i mange år efterhånden. Han har FCN-spillestilen under huden, og han kan sagtens være en keeper, vi kommer til at se rigtig meget til i fremtiden i dansk fodbold - han er rigtig spændende, siger Larsen.

Den hårde konkurrence tiltaler dog Nicolai Larsen, og han er bevidst om, at ingen på Kasper Hjulmands mandskab kan vide sig sikker på en startplads - heller ikke keeperen.

- Det er sådan, branchen er. Det er en af de ting, at man holder sig skarp. Der skal meget til, at der sker rokader på målmandsposten, men Kasper har tidligere fortalt, om man kan lave taktiske ændringer på målmandsposten, som man gør med markspillerne. 

- Så det kan godt være, der kan komme noget rotation. Men jeg satser selvfølgelig på at holde på min plads, siger Nicolai Larsen.

Den 27-årige keeper har spillet fuld tid i alle FC Nordsjællands kampe i den nye sæson.

Kasper Ørkild / bold@bold.dk


Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Magnus Jensing Hune

4 kommentarer

WildDuck 07:55          
"Taktiske ændringer på målmandsposten."

Hvordan det? Er det fx om en målmand er god til igangsætninger, når man skal spille direkte og på kontra? Og fx en målmand, som er god med fødderne, kan spille sweeper, når man skal stå højt og dominere kampene?

Kom frisk med jeres input. :-)
Bjarkej 08:48          
- En målmand, der er god til at komme ud i dueller og til indlæg (særligt på dødbolde givetvis)

- En målmand, der er god til skudene fra distancen, hvis man forventer modstanderen kan holdes fra feltet i det meste af kampen

- En målmand der kan holde fokus 90 minutter i kampen, selv når der ikke sker noget i hans ende i de 89
- - En målmand der kan holde roen i alle 90 minutter, selv når der sker noget for ham i stort set 89

- En målmand der er god til at læse spillet, og komme ud på de lange friløbere

- En målmand der er god til lange, præcise udspark

- En målmand der er god til at kommunikere og hjælpe med at holde forsvaret organiseret (evt. i mangel på forsvarsstyrmand - eller hvis man har oplevet problemer med roen og organisationen)

... Jeg ved ikke meget om styrkerne hos Nordsjællands målmænd, men det er da en spændende tanke i hvert fald, selv om jeg i udgangspunktet tror, det er godt også med lidt ro på målmandsposten, og en følelse af at man er valgt fordi man pt. er førstevalg, og ikke fordi man kan sparke hårdt til en bold. Generelt skal det i hvert fald være tæt på målmandsposten, før det burde give mening at lave taktiske valg for personen på dén post.
Britz 08:53          
Nu bliver der jo også tit rokeret på angrebspladsen i forhold til, hvilken slags kamp man forventer, så det giver da fint mening også at spille på de styrker hos målmændene, hvis de har hver deres spidskompetence.

Min fornemmelse er dog, at der i sammenspillet med forsvaret er langt mere kommunikation, både det udtalte, men også det indforståede, end der er mellem midtbanen og angrebet, så det er ikke uden risiko at skifte ud på målmandsposten.
Tiko 10:46          
Stærkt input, bjarkej.
Jeg har faktisk spillet seriebold mod et hold der havde en keeper til regn og en keeper til tørvejr. Noget anden skala men ideen er der
Fredag 19. april