Luk

Nicolaj Køhlert har indstillet fodboldkarrieren

| bold.nyt | 5 kommentarer
Nicolaj Køhlert har indstillet fodboldkarrieren
Foto: Brabrand Fodbold

Infoboks

25-årige Nicolaj Køhlert har endegyldigt valgt at lægge fodboldstøvlerne på hylden for at koncentrere sig om familielivet og en civil karriere.

Brabrand blev den sidste klub i karrieren for midtbanespilleren Nicolaj Køhlert.

Køhlert har været uden klub siden januar, og det er ikke helt tilfældigt, for han har nemlig valgt at lægge støvlerne på hylden.

- Jeg kiggede selvfølgelig på mine muligheder i forhold til, hvad jeg gerne ville, og hvordan det passede sammen med det hele. Det hele skulle gå op i en højere enhed, hvis jeg stadig skulle spille fodbold, siger Køhlert til bold.dk.

- Der har ikke været det, som jeg synes kunne være interessant nok. Derfor har jeg valgt ikke at spille mere.

Selvom fodboldkarrieren nok ikke blev helt så lang, som Køhlert havde drømt om, har han det fint med, at det nu er forbi. Køhlert er blandt andet blevet far til en søn, og nu prioriterer han anderledes.

- Det er jeg ret afklaret med. Dengang vi fandt ud af, at vi skulle havde et barn, havde jeg besluttet mig for, at hvis jeg skulle fortsætte med at spille, skulle der været et godt perspektiv i det. Hvis det ikke kunne lade sig gøre, ville jeg gerne have fokus på noget andet end fodbold.

Det får han nu, for ud over at være blevet far, skal han snart starte som speditør og dermed påbegynde en ny civil karriere.

Fortryder ikke noget
Nicolaj Køhlert nåede at prøve kræfter med mange forskellige klubber og ligaer i sin forholdsvis korte fodboldkarriere.

Som ganske ung skiftede han til Liverpool, og siden da har han blandt andet været forbi Silkeborg, Glasgow Rangers, Valur og Runavik.

- Jeg tænker, at jeg har fået nogle helt fantastiske oplevelser og har prøvet rigtig mange ting i en ung alder. Jeg har været ude og spille forskellige steder, har spillet på højeste niveau i Danmark og har været på Island og Færøerne.

- Hvis jeg havde taget andre beslutninger på forskellige tidspunkter, kan det da godt være, at jeg havde spillet i dag, men det kan man jo altid sige bagefter. Jeg kigger tilbage på det og har haft mange gode oplevelser, og det har været en god tid med fodbolden.

Har du truffet nogle forkerte beslutninger i karrieren?

- Nej, det synes jeg faktisk ikke. Jeg ser ikke tilbage på nogle beslutninger og tænker, at det var et dårligt valg.

- Kigger man på de forskellige udlandsophold, har det på hver sin måde været fantastisk, og herhjemme i Danmark har der heller ikke været noget, hvor jeg tænker, at det var dumt, jeg gjorde det, siger han.

Skader har haft betydning
Nicolaj Køhlert har været plaget af skader i sin karriere, det har ifølge Køhlert også haft en betydning i forhold til, at han aldrig for slog igennem på højeste niveau.

- Der har været nogle ting, der har spillet ind der. Men om det lige er det, der har sat en stopper for det, kan man selvfølgelig aldrig sige. Det har i hvert fald været medvirkende til det. Der kunne måske have været et andet udfald i dag, hvis det ikke havde været for nogle skader, siger Køhlert.

Nicolaj Køhlert nåede i karrieren at få 14 Superliga-kampe på cv'et, mens det blev til 31 kampe i 1. division.

anton@bold.dk


Af Anton Græsdal Maajen
Søndag 22. september