Luk

Niels F: De unge håndterer guldræs fantastisk

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (31/10)
Bet25 2,60 3,45 2,60
Oddset 2,50 3,45 2,65
bet365 2,62 3,40 2,60

Brøndby-træner Niels Frederiksen er ikke bange for, at drømmene om guld tager overhånd og får negativ indflydelse hos Brøndbys unge spillere.

Med tre runder igen af superligasæsonen er Brøndby i den grad med i kampen om mesterskabet.

Der er et point op til FC Midtjylland efter søndagens 3-1-sejr på Brøndby Stadion, og guldet virker for alvor indenfor rækkevidde.

Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen er dog ikke nervøs for, at drømmene om guld kommer til at få negativ indflydelse hos de unge Brøndby-spillere, som endnu ikke har prøvet meget i karrieren.

- Nej, det er det overhovedet ikke. Vi har nogle stærke unge gutter, der har en masse fornuft oppe i pæren, og hvis de skal hjælpes lidt på vej, så bliver de også det. De har håndteret det fantastisk. Jeg har ikke nogen fornemmelse af, at der går 'griller' i omklædningsrummet eller det har været på vej, siger han og fortsætter:

- De ved udmærket godt, hvad der har skabt os denne situation, og hvad der gør, at vi er så langt, som vi er lige nu. Det er, at vi arbejder hårdt, har benene på jorden og har fokus på os selv. Vi har spiller for spiller et rigtig stærkt hold, men der er nogle hold, som har bedre forudsætninger end os.

- Derfor skal vi hente nogle procenter andetsteds, og det er de unge spillere med til at gøre sammen med de ældre. De holder en god mentalitet i forhold til alt det pres og alle de spørgsmål, der kommer udefra.

Hvad betyder 'griller'?

- Det ved jeg ikke, hvordan jeg skal forklare. Det er spænding, det er, at de begynder at bevæge sig ud af en sti, hvor man glemmer at holde fokus på sig selv. Det har vi overhovedet ikke. Vi har en ekstremt velfungerende og homogen trup, som ved, hvad det her kræver.

Rosende ord til Slimane og Frendrup

Efter søndagens kamp mod FC Midtjylland var der rosende ord til to af de unge kræfter på Brøndbys midtbane.

Anis Ben Slimane kom ind og var igen med i et mål, og ham har Niels Frederiksen været godt tilfreds med på det seneste.

- Han spiller mere velovervejet nu, og han er blevet bedre til at vurdere, hvornår han skal tage risici i sit spil og hvornår han skal sørge for, at vi beholder bolden og spiller sikkert. Det er han meget bedre til at vurdere nu. Det er den primære forskel på hans spil, siger han og tilføjer om Slimanes præstation mod FCM:

- Jeg synes, han viste en masse kvaliteter derinde, og han lavede også en rigtig fin assist til Pavlovic ved 3-1-målet, havde mange gode aktioner, erobrede nogle bolde og han gjorde det rigtig fint. Det havde vi også forventet.

Niels Frederiksen var også meget tilfreds med unge Morten Frendrup, der ellers for nylig var sat på bænken for første gang i sæsonen.

- Frendrup gjorde det rigtig godt. Han har haft et lille dyk på det seneste, men han var tilbage på sit højeste niveau igen. Han erobrede rigtig mange bolde og behandlede også bolden rigtig fint. Så er der nogle, der mener, at han begik et straffespark, men det er, hvad der sker, siger Frederiksen.

Brøndby møder i næste runde FC København i Parken.


Af Jonas Dalgård
Mandag 25. oktober