Luk

Niels F. om 3-5-2: Foretrækker at være fleksibel

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

Lyngby - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (20/10)
bet365 3,75 4,00 1,83
NordicBet 3,85 4,15 1,79
Oddset 4,20 4,10 1,77

Niels Frederiksen var glad for spillernes præstation i den uvante 3-5-2-formation, men vil ikke lægge sig fast på kun ét system. 

Brøndby stillede lidt overraskende op i en 3-5-2-opstilling, da de søndag bød rivalerne FC København op til dans og vandt 3-1.

Taktisk gav det blandt andet væsentligt færre chancer i mod i forhold til nogle af holdets seneste kampe i Superligaen, og især det defensive del glæder cheftræner Niels Frederiksen.

Og Brøndby-træneren foretrækker at holde sine muligheder åbne i forhold til holdets formation i stedet for at lægge sig helt fast på den ene eller anden.

- Jeg synes, man skal være fleksibel. For mig er systemet ikke det vigtigste. Det vigtigste er stilen og måden, man spiller på. Men selvfølgelig er der nogle ting i de enkelte systemer, siger Frederiksen og fortsætter:

- Nu har vi prøvet at spille 4-4-2, 4-3-3 og 3-5-2, og det giver for mig som træner en dejlig fleksibilitet, når spillerne kan det hele. Og jeg var fint tilfreds med det, som jeg fik set i 3-5-2.

Brøndby-spillerne udtaler sig generelt også positivt omkring 3-5-2-formationen, selv om man ikke have trænet specielt meget på på den. 

- Det fungerede godt, og der var også masser af hjælp fra vores wingbacks, når de blev spillet over, så vendte de hurtigt og var nede og hjælpe. Og så lå Josip (Radosevic, red.) og ryddede rigtigt meget op, siger Andreas Maxsø. 

Sejren var Niels Frederiksens første nogensinde over FC København. Han havde inden søndagens opgør tre uafgjorte og ti nederlag mod FCK.


Af Mikael Blond
Søndag 13. oktober