Luk

Niels F. om Gammelby: Han må byde sig til

| 3F Superliga | 19 kommentarer

Infoboks

Lyngby - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (20/10)
bet365 4,00 4,00 1,75
NordicBet 4,05 4,30 1,73
Oddset 4,20 4,10 1,77

Jens Martin Gammelby må indse, at konkurrencen på højre back i Brøndby er skærpet, og derfor må han byde sig til, hvis han skal have spilletid, siger cheftræner Niels Frederiksen.

Da Johan Larsson i vinter forlod Brøndby, lå den lige til højrebenet for Jens Martin Gammelby. Endelig var anføreren og førstevalget på højre back væk, så nu var der fri bane.

Gennembruddet udeblev dog for den unge og dyre back, som kom til fra Silkeborg IF sidste sommer.

Kun i glimt viste han det niveau, der havde fået Brøndby til at slå til, da muligheden bød sig.

Muligheden for at sætte sig tungt på højre back var dog intakt, da opstarten til den nye sæson gik i gang, men Kevin Mensah sneg sig foran i køen og spillede mest i den første del af sæsonen.

Pludselig dukkede Johan Larsson så igen op på den københavnske vestegn, og svenskeren startede i weekenden inde, da Brøndby slog FC Nordsjælland.

Udefra kan det ligne en håbløs sag for Gammelby nogensinde at slå igennem, og cheftræner Niels Frederiksen vil da absolut heller ikke love den 24-årige back noget som helst.

- Der er blevet øget konkurrence på positionen, og den konkurrence skal han sørge for at besvare ved at yde sit maksimale, så det bliver svært for mig at vælge.

- Han er stadig i spil, men konkurrencen er bare øget, og han må sørge for at byde sig til - længere er den ikke.

Er du tilfreds med ham?

- Ja, jeg synes, han træner godt og har budt sig godt til i den her periode, hvor han ikke har spillet så meget, så det skal han fortsætte med.

Hvad er det, han mangler?

- Jeg har sagt til Jens, at vi mangler at se ham lykkes offensivt i de der rush frem ad banen, som vi har kendt ham for. Og så skal Jens arbejde med det defensive i forhold til positionering og en mod en-situationer, siger Niels Frederiksen.

Jens Martin Gammelby måtte på grund af en uge uden særlig meget træning se sig bænket til fordel for Hjörtur Hermannsson mod FC Midtjylland lige før landskampspausen, og han måtte se Johan Larsson blive skiftet ind i stedet for sig selv.

I den seneste kamp var han slet ikke med i truppen, da Johan Larsson var tilbage i startopstillingen.

Brøndby forsøgte ifølge lyden på vandrørene at skille sig af med Jens Martin Gammelby, inden transfervinduet, men han ville angiveligt blive.

bold.dk forsøgte i forbindelse med fredagens træning at komme til at tale med Gammelby, men beskeden var, at han ikke havde lyst.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

19 kommentarer

fodboldfan85 16:24          
Synes godt nok at Brøndby fejler med ham. Ærgerligt at Troels Bech ikke længere er der til at sætte ham bedre i spil
- Jeg har sagt til Jens, at vi mangler at se ham lykkes offensivt i de der rush frem ad banen, som vi har kendt ham for. Og så skal Jens arbejde med det defensive i forhold til positionering og en mod en-situationer, siger Niels Frederiksen.
Ja, ja. Mon ikke det er dét han har prøvet hver uge i over et år?

Det ville give lidt mere mening at bede de omkringliggende spillere at give ham plads og mulighed for, at kunne tage de offensive løb så han ved der er opbakning til ham i kampen. Det er et alt for stort ansvar både at skulle skabe offensiven og holde styr på defensiven, som netop er hvor modstanderne slår til.

Jeg anerkender at Superligaen er så jævn i styrken blandt alle hold, at der ikke er nogen kampe man kan eksperimentere eller justere og forbedre spillet. Jeg troede ellers det var derfor man lavede det til 14 hold. I stedet for, slår oprykkerne jo topholdene alligevel.

Tror også det er derfor at Brøndby lider en smule gennem hele sæsoner, fordi der bare ikker er nogle lette kampe man kan tanke energi eller forbedringer i. Næsten selv i pokalkampene. Det er 100% hver uge (og 120% i EL-kval), og der er bare mange hold som rimeligt let kan stå imod det, og med nogle få spillere med spidskompetencer, slå Brøndby eller i hvert fald score ret ligetil. Der skal ikke meget fart og momentum til at man komme igennem til chancer.

De burde lave nogle prügelknape-kampe som i Tyskland, så i stedet for at rejse ned og spille mod nogle voldsomme østeuropæiske hold om sommeren, hamre kasser ind mod nogle ferieramte divisionshold rundt om i Danmark.
Jensen99 16:25          
Virkeligheden er at han bare ikke er god nok. Udviklingen gik i stå da han kom væk fra Silkeborg. Fuldstændig det samme med en anden tidligere Silkeborg-spiller Sammy Skytte.
Bløde babser 16:31          
Jeg anerkender at Superligaen er så jævn i styrken blandt alle hold, at der ikke er nogen kampe man kan eksperimentere eller justere og forbedre spillet.
Det jo bare ikke rigtigt - måske kun i den grå midtermasse.
FCK og FCM vinder jo når de gider. Silkeborg kunne ikke vinde en kamp om de spillede 11 mod 7.
Der er rigeligt lort i superligaen til at BIF kan spille Gammelby ind på over et år. Det trods alt en etableret superligaspiller de har hentet for en frygtelig masse penge; ikke et 16årigt eksperiment.
Jeg kan på ingen måder følge din analyse.
Nr25Lawgi 16:34          
Han har ikke niveauet, desværre et kæmpe fejl køb. Han burde have været blevet solgt i transfervinduet
Konsulenten 16:47          
Det jo bare ikke rigtigt - måske kun i den grå midtermasse.
FCK og FCM vinder jo når de gider. Silkeborg kunne ikke vinde en kamp om de spillede 11 mod 7.
Der er rigeligt lort i superligaen til at BIF kan spille Gammelby ind på over et år. Det trods alt en etableret superligaspiller de har hentet for en frygtelig masse penge; ikke et 16årigt eksperiment.
Jeg kan på ingen måder følge din an


Noget arrogant holdning
FCK kunne altså godt have vundet deres 2 sidste SL kampe, de gad bare ikke??
jesperyellow 16:50          
Troels Bech gav millioner til SIF for at styrke sin gamle klub. Det var så tydeligt. Gammelby var aldrig dygtig nok til bif
Snigskytten 16:53          
Fodboldfan85

Plejer Brøndby ikk at gøre det ?? Vi så dem da på Lillevang stadion (Roskilde kfum), for år tilbage i noget nær stærkeste, men tabte 2-1 alligevel.
Fredag 18. oktober
Torsdag 17. oktober