Luk

Niels F. ser muligheder: Sparta står godt til os

| Europa League | 1 kommentar

Infoboks

Brøndby IF - Vejle Boldklub
Superligaen Grundspil (17/10)
Bet25 1,43 4,90 7,20
Oddset 1,45 4,50 7,35
bet365 1,40 4,75 7,50

Sparta Prag vil gerne spille fodbold og står højt med bagkæden. Det ser Brøndby-træner Niels Frederiksen fine muligheder i at få udnyttet. 

Torsdag aften spiller Brøndby deres første europæiske gruppespilskamp i 16 år, når Sparta Prag slår vejen forbi den københavnske vestegn. 

Mere vante er tjekkerne til at spille i Europa, hvor holdet i seneste sæson var i gruppespillet og har været det fem gange de seneste ti år, hvilket Brøndby-træner Niels Frederiksen også har hæftet sig ved.

- Sparta Prag er et godt hold, der har meget europæisk erfaring. De er et tophold i den tjekkiske liga, selvom de godt nok tabte i lørdags. De er et godt hold, det er fysisk stærkt hold, der også er relativt dygtige på bolden.

- Så jeg vil sige, at de er et allround-hold, der spiller en god gang fodbold og gerne vil spille fodbold, men også kan slås, hvis det er det, de bliver budt.

Sparta Prag spiller mandsorienteret og med en høj bagkæde, hvilket umiddelbart passer godt til Brøndby, hvor man gerne vil spille på omstillinger. 

- De står udmærket til os. For mange hold er det værste, de kan møde, en modstander, hvor man har bolden 80 procent af tiden, og de bare forsvarer foran egen fejlkant med alle 11 spillere. 

- Det er altid utroligt svært at lirke op, og det er også det værste, vi kan møde. Jeg tror, det bliver en meget mere åben kamp end det billede. 

- Sparta vil også komme her og have respekt for os, ligesom vi har en naturlig respekt for dem. Så det bliver ikke sådan, at man smider alt over bord og satser hele butikken fra første minut. Jeg tror, det bliver mere åbent end en kamp, hvor det ene hold stordominerer og trykker det andet hold tilbage på banen. 

Til bold.dk fortæller Sparta Prags dansker Casper Højer, at holdet døjer med flere skader. Det gælder blandt andet ham selv samt midtbanespilleren Ladislav Krejci og angriberen Lukas Julis, men Niels Frederiksen ser stadig et meget stærkt mandskab, der kommer på besøg.

- Det afhænger af, hvordan man tæller skader. Det hold de stiller med og har stillet med den seneste halvanden til to måneder er ikke meget ændret. Så det er nogle meget langvarige skader, og hvis vi skal ud i det spil, så kan vi godt tælle mange skader lige pludseligt.

- Det er ikke skader, de har fået indenfor de sidste to-tre uger. Vi har analyseret på de spillere, vi forventer, at de spiller med, og det er de spillere, de har spillet med i de seneste seks-otte uger. Det er stadig rigtigt dygtige spillere, lyder det fra Niels Frederiksen.

Der er kampstart klokken 21 torsdag aften.


Af Andreas Roesen
Lørdag 16. oktober