Luk

Niels F: Vil nødigt undvære Wilczek

| Superligaen | 13 kommentarer
Stort 'Jobbe'-indslag: 'Det var hårdt at få at vide, at man ikke var mentalt klar under Alex'
'Radosevic i en vanvidstackling' - skulle midtbanemanden være vist ud?
Okore om AaB-nederlag: 'Ærgerligt, at vi giver dem to mål'
Graulund og KEP med hvert deres bud: 'Han er Superligaens bedste angriber'
Frederiksen roser BIF-spiller: 'Han brænder aldrig store chancer' - Se hele interviewet her
Niels F: Vil nødigt undvære Wilczek
Foto: Getty Images

Infoboks

Brøndby IF - AGF
Superligaen Grundspil (25/08)
bet365 2,10 3,50 3,30
NordicBet 2,02 3,75 3,55
Oddset 2,05 3,70 3,40

Besiktas meldes interesseret i Kamil Wilczek, og Brøndby-træner Niels Frederiksen håber, at klubben kan holde på topscoreren.

Kamil Wilczek har fået en forrygende start på sæsonen med seks scoringer i fem Superliga-kampe, og det har angiveligt fået den tyrkiske storklub Besiktas til at melde sin interesse for angriberen.

Brøndby-træner Niels Frederiksen kender ikke til rygterne, men håber på at holde på sin anfører.

- Kamil er en dygtig spiller, som scorer rigtig mange af vores mål. Han er en vigtig spiller for os, så jeg vil nødigt undvære ham, men det er ikke noget, jeg har indflydelse på, siger Frederiksen.

- Jeg skal ikke blande mig i det, men jeg går ikke ud fra, vi sælger en spiller til en pris, der er lavere end det, vi synes, han er værd. 

- Når vi vurderer, hvad det vil koste at erstatte ham, hvis han bliver solgt, må vi kræve den pris for ham.

Wilczek scorede begge mål i søndagens 2-0-sejr over Hobro, og Frederiksen jubler over de tre point og et sjældent rent bur.

- Det var en solid præstation. Det var ikke alt, der var prangende, men det var en fortjent sejr, for vi var det bedste hold, selv om Hobro gjorde det svært for os.

- Vi er glade for at holde nullet, for det har vi ikke gjort så mange gange. Vi lavede ikke de individuelle fejl, vi nogle gange har lavet, og jeg er meget tilfreds med, at Hobro ikke skabte så mange chancer, siger Frederiksen. 

Niels Frederiksen forklarer desuden, at han tror på, at Simon Tibbling slap fra kampen uden en alvorlig skade.


Af Mikkel Nøhr

13 kommentarer

DetGamlebif 13:23          
Han skal ikke væk for under 50 millioner. BIF er nødt til at vise vi har råd til at beholde vores spillere, en disciplin vi har haltet langt efter i, i en del år. Bedste eksempel er vel Nørgaard som på det tidspunkt var ligaens bedste 6er og en af de allerbedste spillere i ligaen, som blev solgt for mindre end Andreas Poulsen og en tredjedel af hvad FCK fik for Vavro.
Der kommer nok en del kommentarer om at man ikke kan kræve 50 mil for en 31årig der spiller i superligaen men han er så vanvittig vigtig at hans værdi for os nok er noget højere end klubber i udlandet vil give for ham. Med mindre de aftalte at han skal have muligheden for at smutte ved et vist beløb ved kontraktforlængelsen skal han blive.
Bastian1 13:31          
Man kan jo ikke skylde 120 mio. væk og så samtidigt sige at man ikke vil sælge en spiller fordi han er vigtig. Man får aldrig 50 mio. for en mand på 31 år. Hvis man bliver tilbudt 3 mio euro skal man bare sige tak og sælge. I kan jo ikke nå noget alligevel i denne sæson. Ude af Europa. ingen mulighed for at vinde ligaen, da især FCK ser alt for stærke ud. I har ikke råd til at købe nye spillere hvis i ikke sælger og faktisk er der ikke en BIF spiller som man virkelig kan score noget mønt på. Så tag de ca. 3 mio euro for wilczek og vær glad og så kan I måske se fremad og være med om guldet om nogle sæsoner.
fodbold_hjernen 13:41          
enig Bastian. samtidig er han vel også såkaldt løntung.. det vil også give cv et flueben og en mulighed for at vise hvad han kan hvis de skal nyt blod. mon cv kendte økonomien da han sagde ja?
testman 13:49          
Sælger de Wilczek tror jeg først det falder fra hinanden. Troen er vel det eneste bif har tilbage, og den må unægtelig få én på hatten hvis han forsvinder.

Men hvis Jan trækker stikket i 2020, kan det være lige meget. Så er det slut.
bendixboogie 14:01          
@bastian,

Nu er der jo andet at spille om end et mesterskab.
Hvis vi sælger Willie, og ikke får en fuldgod erstatning, kan vi måske få problem med at nå top 3 og europæisk næste sæson. Og det vil jo nok ende med at koste os mere end 3M EUR.

Skal man ud og købe en angriber, nu hvor de fleste ligaer er startet og klubberne har deres trupper på plads, bliver det jo tilsvarende dyrt...

Når det er sagt, hvis buddet er højt nok, er man nødt til at tage chancen.
5M mener jeg er prisen. Ja, han er 31. Men har er også en af de mest konsistente målscorere (over flere sæsoner) i dansk fodbold, og han er stort set aldrig skadet.

Men noget af det afhænger jo i sidste ende om hvorvidt han selv vil afsted. Det er jo ikke BIF´s beslutning alene ;)
Milanistar 14:11          
3 millioner euro er virkeligt ikke mange penge, nej. Vil også mere mene at han er 5 millioner værd. Men som klubbens mest oplagte salgsemne samt risikoen for at hans niveau snart daler drastisk, er Brøndby også bare nødt til at indse, at hvis de skal lave profit på ham (hvilket de er tvunget til) så bør man helt klart lytte på bud, hvilket NF også godt ved. Desværre er afløseren ikke ligefrem oplagt, og BIF kan dermed ende med et panikkøb som, højst sandsynligt, flopper.

Dog vil jeg mene at der også findes andre salgsemner i truppen, såsom tibbling og kaiser hvis det skulle være. Men nu må vi se. CV er kendt for at være dygtig til netop det opsøgende salgsarbejde, hvilket har gjort FCN og FCK i stand til at sælge deres spillere til højere priser end de egentligt er værd. CV kunne nok have fået prisen på Nørgaard til at stige med et par millioner euro.
a7fun 14:25          
Det er langt fra slut selv hvis Jan trækker stikket i 2020.
Hvilket jeg til at starte med finder usandsynligt.

Hvis han skulle trække sig og sælge sine aktier, er der andre som vil overtage.

Vi skal huske at de investeringer der er gjort de sidste 5 år, bærer en stor værdi.
Der er blevet brandt mange penge af, men heldigvis er mange af dem gået til langsigtet investeringer.(Stadion, fanzone, Masterclass, nedbragt gæld)

Og når den forstående aktieemission er gennemført, vil gælden igen være nedbragt til et minimum. Så syntes ikke brøndby står skidt uanset om Jan er med eller ej.
Brøndby er også et langt bedre sted end for 5 år siden, at det kunne være bedre er der ingen tvivl om. Men ting tager tid.
Mandag 19. august
Søndag 18. august