Luk

Nissen assisterede i vanvidshattrick

| Bundesliga | 5 kommentarer

Infoboks

Salzburg - Sturm Graz 3-1
Bundesliga Mesterskabsgruppe
3' 1-0 Patson Daka
5' 2-0 Patson Daka
11' 3-0 Patson Daka
13' 3-1 Amadou Dante
69' 3-1 Patson Daka

Salzburg slog søndag Sturm Graz med 3-1 i den østrigske Bundesliga. Patson Daka blev hjemmeholdets store helt, da han scorede Bundesligaens hurtigste hattrick.

Sturm Graz var søndag på besøg hos Salzburg, da de to hold tørnede sammen i den østrigske Bundesligas mesterskabsgruppe.

Inden kampen var Salzburg på førstepladsen med 26 point, mens Sturm Graz lå nummer fire med 19 point.

Rasmus Nissen startede for Salzburg og efter blot tre minutter kunne han se holdets topscorer, Patson Daka, få en lang bold i dybden, som angriberen sikkert omsatte til et føringsmål.

Blot to minutter senere var 22-årige Daka igen på spil, da et flot indlæg blev sendt ind i feltet.

Angriberen sprang fornemt op til bolden og sendte uden tøven et hovedstød forbi Jörg Siebenhandl i Sturm Graz-målet.

Patson Daka var dog ikke færdig med at vise prøver på sine offensive kvaliteter i første halvleg, for blot seks minutter senere fik Salzburg et hjørnespark, der endte hos Rasmus Nissen.

Danskeren headede bolden mod mål, men bolden ramte stolpen og sprang på tværs af målet over til Patson Daka, der stod klar.

Dermed var hattricket komplet, hvilket er det hurtigste hattrick i Bundesligaens historie. Samtidigt markerede de tre scoringer Dakas mål nummer 21, 22 og 23 i denne sæson.

Kort efter hattricket var det så Sturm Graz, der ville vise sig offensivt frem.

Amadou Dante fandt plads på kanten af Salzburg-feltet og skød mod mål. Skuddet blev afrettet, og så var Cican Stankovic chanceløs i målet.

Salzburg pressede gennem hele første halvleg på for yderligere scoringer, men ingen af holdene fandt vej til netmaskerne inden pausen.

Efter pausen kom Sturm Graz bedre med i kampen, og spillet bølgede frem og tilbage mellem de to mandskaber.

Det var dog Salzburg, der var tættest på at komme yderligere foran, da både Patson Daka og Mergim Berisha havde gode muligheder.

Efter 69 minutter fik Daka muligheden for at score sit fjerde mål i kampen, da Salzburg blev tildelt et straffespark, men Siebenhandl hev en god redning frem.

Få minutter senere fik Patson Daka så sendt bolden i mål, men denne gang blev scoringen annulleret for offside.

Begge mandskaber pressede fortsat på for flere scoringer i slutningen af kampen, men det lykkedes ikke for nogen af holdene. 

Derfor går Salzburg nu op på 29 point, mens Sturm Graz fortsat er nummer fire.


Af Krister Olsen
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober