Luk

Nissen om Ajax-debut: Kan være det bekendt

| Æresdivisionen | 8 kommentarer

Infoboks

Ajax - FC Midtjylland
Champions League gruppe D (25/11)
Oddset 1,32 5,60 9,00
bet365 1,28 5,75 10,00

Rasmus Nissen er ok tilfreds med sin debut for Ajax og sin første tid i den hollandske storklub, men erkender også, at han har brug for at vænne sig til spillestilen.

Rasmus Nissen fik sine første 90 minutter minutter for Ajax, da danskerklubben onsdag slog Roda 4-2 på udebane i Æresdivision.

Nissen spillede højreback, da Joel Veltman var rykket ind i midterforsvaret i stedet for karantæneramte Matthijs De Ligt, og den 20-årige dansker er glad for tilliden.

- Jeg spillede på grund af en karantæne til Matthijs, og det kom lidt pludseligt. Men det var kun dejligt. Jeg ville meget gerne have den debut, så der kom et ettal på CV'et, hvis man kan sige det sådan.

- Det er rart, at træneren og klubben viser, at de stoler på mig og smider mig ind i sådan en kamp, hvor vi – som vi gør i alle kampe i resten af sæsonen - spillede med kniven for struben, siger Nissen til bold.dk.

Nissen var tredjesidste mand på målet til 3-1 og får fin kritik og karakterer i de hollandske medier. Selv er han nogenlunde tilfreds.

- Jeg synes, det gik ok. Jeg kan være min indsats bekendt, men der er også mange nye ting, jeg skal vænne mig til. Rollen er noget anderledes, end den jeg havde i FCM. Jeg havde en noget mere fri rolle i FCM, end jeg har i Ajax' firebackkæde, hvor der er flere defensive pligter.

- I FCM kunne både jeg og Marc Dal Hende angribe samtidigt. Nu er jeg nødt til at forholde mig til den anden back, for vi kan ikke bare stikke af sted begge to på samme tid, siger Nissen.

Unge Nissen har endnu ikke mærket noget til den større hårdhed og kølighed, der naturligt følgeret skifte til en storklub med benhård konkurrence om pladserne.

- Jeg har ikke mærket noget til det endnu. Alt er betydeligt større hernede i forhold til faciliteter, setup og alt muligt andet, men alle har egentligt taget godt i mod mig.

- Jeg er jo også først lige kommet til. Jeg tror først, at man kan mærke sådan noget, når der kommer lidt mere modgang, siger Nissen, der er udset til at bruge det første halve år på at falde til, hvorefter han efter planen skal spille mere efter sommerferien:

- Jeg tror, det er planen, men det er ikke sådan, at vi har sat os ned og aftalt det. Der kan jo også ske alt muligt i mellemtiden. Det kommer an på mine egne præstationer, men også mine konkurrenters præstationer, og hvad der sker med dem i forhold til eventuelle salg.

Nissen og Ajax har lavet en aftale, der løber til sommeren 2022.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

8 kommentarer

Saint 11:29          
Han lyder fornuftig og afklaret i interviewet med hvad han har givet sig i kast med, han kunne godt blive intressant for landsholdet hvis han får succes.
mirakelmix 11:40          
Bestemt. Og ift. landsholdet så er det jo super, at han får erfaring i en firbackkæde
yeppes 11:44          
Jeg kan ikke se Nissen blive aktuel på landsholdet med hans nuværende niveau in mente - desuden er han vel fjerdevalg på landsholdet lige pt, med Dalsgaard, Andreas Christensen og Ankersen foran. Men knægten er selvfølgelig ung, så hvis han kan erobre en stamplads hos Ajax, bør han vel også have en chance på landsholdet.
casillas 12:14          
AC er vel næppe i spil til HB, han slår mig snarere som en spiller der kan blive ubestridt førstevalg i det centrale forsvar de næste 10-15 år på landsholdet.

Kan Nissen opnå en stamplads i Ajax burde han banke på til periferien af landsholdet, og på lidt længere sigt vil han bestemt være interessant da han er 20 år, modsat de andre der er tættere på 30. Lige pt. er pladsen dog rimelig godt besat med dem du nævner, og så vil jeg også smide Jens Stryger og Frederik Sørensen ind som alternativ.
Sims91 12:33          
Så fornuftigt som AC gjorde det mod Irland, så kunne han godt være i spil til HB, såfremt Dalsgaard ikke er til rådighed. Ankersen er jeg på inden måde tryg ved. På den lange bane skal AC naturligvis ikke spille HB, men hvis vi taler aktuelt i forhold til VM. Uanset at AC spiller fast for Chelsea resten af sæsonen, så tror jeg nemlig ikke Hareide vil bryde et indtil nu velfungerede partnerskab i Kjær og Bjelland op, hvis han kan undgå det.
Hareide går nok også med med tanker om, hvorvidt AC skal i spil til pladsen på den defensive midtbane i stedet for Kvist. Meget afhænger af Kvist´s forår der.

Angående Nissen så skal han spille sig fast i Ajax´ startopstillingen med det samme og bare være ekstremt imponerende resten af sæsonen for at kommme med til VM imo.
Erik Klippingesøn 12:44          
Tillykke til Nissen han skal nok blive fast mand for Ajax, også det må da også være lidt rart for ham at slippe væk fra Herning :-)
Anqes 13:28          
Synes i undervurderer Nissen en lille smule, hvis han kommer til bare at få nogenlunde spilletid for Ajax er han naturligvis foran usikre Ankersen, som var elendig mod Irland. Dalsgaard og Stryger er foran, naturligvis, men jeg ser Nissen på sigt som en stærk konkurrent, hvis han fortsætter sin udvikling.
Onsdag 25. november