Luk

Nørgaard i topform: Nyder det beskidte arbejde

| Championship | 2 kommentarer

Infoboks

Brentford - Norwich
Championship (27/10)
Oddset 2,10 3,40 3,50
bet365 2,15 3,40 3,50

Christian Nørgaard nyder stor succes for tiden, hvilket blandt andet skyldes, at han har lært at omfavne de hårde dueller og tacklinger.

Brentfords danske midtbanemotor Christian Nørgaard har haft mere end almindeligt meget vind i sejlene i den seneste tid.

Efter en stærk sæson som en af profilerne på det storroste Brenford-hold, fik han tidligere på måneden endnu flere rygklap for sin landsholdsdebut mod England, og onsdag pandede han så sin klub videre i den engelske Carabao Cup mod Premier League-holdet Southampton.

Den 26-årige dansker lægger da heller ikke skjul på, at særligt de rosende ord i forbindelse med debuten i Parken har gjort stort indtryk på ham.

- Det har været meget overvældende at få sin debut i en så stor kamp mod England og bagefter så få den fine omtale, jeg fik. Det var ret utroligt at få lov til at opleve. Også selvom jeg altid vil være den mest kritiske af alle, og jeg føler, at der var mange ting, som jeg kunne gøre anderledes.

- Men jeg er glad for, at i en så vigtig kamp, hvor jeg startede inde, prøvede en masse ting i stedet for kun altid at vælge det sikre. Jeg tog nogle chancer i en kamp, hvor man hurtig kan være for forsigtig. Så selvom alt ikke lykkedes, var tanken ofte den rette, siger Christian Nørgaard til bold.dk.

Særligt det faktum at kampen var mod England gjorde fokus på den flotte præstation endnu større, da han vendte hjem til London.

- Alle ansatte i klubben havde jo set kampen, fordi det var mod England. Så jeg fik en masse skulderklap, og man kunne tale konkrete situationer med dem. De var ekstremt søde og stolte af, at jeg havde repræsenteret Brentford på den internationale scene, siger han.

Excellerer som sekser

En del af opskriften på Christian Nørgaards succes skal findes i hans omstilling fra otter til sekser på midtbanen. 

Danskeren har altid været kendt for sin fine boldomgang på midtbanen, men allerede i sin Brøndby-tid under Alexander Zorniger begyndte han at arbejde med mere med det fysiske spil og arbejdet uden bold, og det betaler sig for alvor nu.

- Jeg har faktisk ikke set på det fysiske spil som det meste underholdende tidligere. Det har primært været det offensive. Men jeg har fundet ud af, at det er pisse sjovt at kontrollere pres og lave hårde dueller og tacklinger.

- Det giver adrenalin, og det behøver ikke kun at være sjovt med bolden. Det har jeg helt klart tillagt mig. 

- Nu synes jeg, at det er sjovt. Jeg har omfavnet det, og jeg gør det med stolthed og nyder virkelig det beskidte arbejde, siger han og tilføjer:

- Det skal man også gøre på min position. Det handler ikke om, hvor mange mål eller assists jeg laver. Det handler om at vinde kampe. Hvis jeg kan gøre mine medspillere bedre på den måde, så er jeg glad efter kampen.

Christian Nørgaard forlængede for nyligt sin aftale med Brentford frem til sommeren 2024, og det var ikke en svær beslutning, fortæller han.

- Nej, slet ikke. Jeg havde en lang aftale i forvejen, men klubben mente, at jeg havde spillet en god sæson og ville belønne mig med en bedre aftale. Det var god stil af Brentford. 

- Jeg takkede ved at skrive under. Det var gensidig respekt. Jeg nyder at være her, og de synes jeg spiller godt. Det var en fin aftale alt i alt, siger Christian Nørgaard, der på trods af sin succes ikke spekulerer i klubskifte denne sommer:

- Jeg mærker ikke rigtigt noget til, om jeg er mere eftertragtet eller ej. Jeg er så målrettet på at opnå noget med Brentford. Jeg elsker at være her. Vi var så snublende tæt på Premier League sidste sæson, og jeg føler bare ikke, at arbejdet er færdig her.

- Tingene kan selvfølgelig gå hurtigt i fodbold, men lige nu er jeg det helt rigtige sted, hvor jeg stadig kan lægge et niveau eller to på mit spil. Så må vi se om et år eller to. Der kan ske mange ting, men jeg kigger slet ikke så langt frem.

Vil bygge mere på

Christian Nørgaard rykkede som 17-årig fra Lyngby Boldklub til Hamburger SV, men to år senere var han allerede tilbage i Danmark, da Brøndby stod klar med en kontrakt. 

Skiftet til Brøndby satte for alvor gang i den unge midtbanespillers karriere igen, og i 2018 skiftede han så til Fiorentina.

Opholdet i Italien blev aldrig en succes, og han rykkede derfor videre til Brentford. De mange op- og nedture får da også kun Christian Nørgaard til at nyde den nuværende succes endnu mere.

- Det er bare med at nyde det, mens det står på. Jeg nyder virkelig at spille fodbold for tiden, og det er sindssygt sjovt for tiden. Men som jeg også startede med at sige, da du ringede, så kan det lynhurtigt ændre sig. Lykken er kort i fodbold.

- Jeg har været igennem mange op- og nedture og kulturer, og på den måde opbygger man en vis robusthed. Det handler ligesom om at opbygge sin egen identitet. Der er jeg nok modnet senere end andre, og jeg har lige skulle finde min plads.

- Men lige nu er jeg virkelig glad for, hvor jeg er som menneske og fodboldspiller. Så handler det bare om at nyde det og fortsætte med at bygge på. Det er med at bygge endnu mere på, mens man er i den tilstand, siger Christian Nørgaard.

Christian Nørgaard og Brentford tager lørdag imod Huddersfield i Championship.


Af Anders Borup
Mandag 26. oktober
Søndag 25. oktober