Luk

NordicBet Liga-navn suspenderes midlertidigt

| 1. Division | 17 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - Vendsyssel FF
1. division (30/09)
YouBet 1,56 4,20 5,05
Oddset 1,65 3,90 4,70
bet365 1,57 4,00 4,75

NordicBet og Divisionsforeningen suspenderer midlertidigt navnesponsoratet på 1. division på grund af regler om, at banker og spiludbydere ikke kan sponsorere ved siden af hinanden.

1. division skal midlertidigt ikke hedde NordicBet Ligaen, men i stedet gå under navnet 1. division.

Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse onsdag, hvor det fremgår, at NordicBet og Divisionsforeningen har truffet sin beslutning efter den nye kviklånslov, som forbyder, at banker og bettingselskaber reklamerer i forbindelse med hinanden.

Divisionsforeningen og NordicBet har fået en forhåndsudtalelse fra Forbrugerombudsmanden, der altså har vurderet, at et NordicBet-logo på en bold eller et flag kan bringe banker i strid med lovgivningen.

Derfor skal klubberne inden sæsonstarten sænke flagene med rækkens navn, få ærmemærkerne af spilletrøjerne og dække sponsor-logo på boldene.

- Divisionsforeningen er ikke enig i mange af elementerne i den forhåndsudtalelse, vi har fået fra Forbrugerombudsmanden, men juridiske kampe og uklarhed for de virksomheder, der ønsker at støtte idrætten, er ikke noget, vi ønsker, siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, og fortsætter:

- Derfor må vi suspendere vores ellers fremragende partnerskab med NordicBet, indtil Erhvervsministeren får ryddet op. Vi appellerer til, at politikerne, der har vedtaget lovgivningen, gør sig umage hurtigt.

Divisionsforeningen kalder vedtagelsen for uhørt.

- Det er uhørt, at man vedtager lovgivning, der skader idrætten, uden at høre idrættens organisationer. Nu skal banker forholde sig til, at de har ret til at støtte idrætten, hvis de er på side 2 og spiludbyderen på side 8 i klubbladet, samtidigt med at hele retten til at drive bank kommer i fare, hvis der spilles fodbold med en bold med spiludbyder logo på – og man skulle have vovet sig til at eksponere bankens logo på stadion.

- Foreløbig må vi takke NordicBet for den store forståelse, de har udvist for den ærgerlige situation og håbe, der igen snart bliver et relevant rum til, at spiludbydere også kan bidrage direkte til den sport, der er en forudsætning for deres virke.

NordicBet har frivilligt indgået aftalen om at suspendere navnesponsoratet.

Samme lovgivning har tidligere givet problemer for det danske landshold, der har både Oddset og Arbejdernes Landsbank som sponsorer. Det fik sidstnævnte til at trække sig fra landsholdstrøjerne.


Af Jonas Dalgård

17 kommentarer

Fodkoldt 16:27          
Hvad er odds på, at forbrugerombudsmanden vinder?
VBK - Leeds 16:34          
Selvfølgelig ærgerligt at sporten mister penge, men foretrækker rækken hedder 1. division.
Math553e 16:40          
Tilbage til det gode gamle Viasat sport divisionen.
kimjen 16:43          
Ærgeligt for Nordic Bet ligaklubberne set ud fra et økonomisk perspektiv.
MEN 2.divisions klubberne havde planlagt at hedde 1.division efter denne sæson a´la England. Nu må de tage til takke med 2 og 3 division.
Casafasser 16:45          
Fremragende at folk ikke skal tage ansvar for eget liv, men myndighederne styrrer det hele.

Med A.L. væk så er Oddset "hovedsponsor" for landsholdet, men "Nordic Bet" som sponsor for en liga række, nej uha, DET går skam ikke.

Der er jo INGEN linie i det her, må eller må betting fimaer IKKE sponsere, se da for helvede at få en linie, MIN linie, INGEN betting firmaer burde kunne sponsere ELLER for den sags skyld reklamere for deres spil.
StanTheManDK 17:00          
@Casafasser

Jeg ved ikke hvad det er endt med, men der har også været en problemstilling i forhold til landsholdet og samme lov.
Casafasser 17:18          
@Stan the Man,

Det er DET der er min pointe, A.L. trak sig, så Oddset kunne fortsætte, nu må "Nordic Bet" ikke være sponsor?

Her er det, FIND nu for helvede ud af, må eller må de IKKE sponsere hvis de er bettingfirmaer?

MIN personlige holdning, VÆK med bettingfirmaer og reklamer.
Tirsdag 29. september