LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Nordstrand: Føler mig som fodboldspiller igen

| A-League | 3 kommentarer
Nordstrand: Føler mig som fodboldspiller igen
Foto: Getty Images

Infoboks

Newcastle Jets - Adelaide United
A-League (24/02)
bet365 2,75 3,30 2,50
NordicBet 2,75 3,40 2,40
Oddset 2,75 3,35 2,35

Se Premier League, Superliga og Europa League

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Morten Nordstrand stortrives i Newcastle Jets, hvor han har genfundet fodboldglæden og nyder tilværelsen.

Morten Nordstrand har i adskillige sæsoner været en stor profil i Superligaen, men efter han forlod AGF ved årsskiftet, tog den tidligere Lyngby, FC Nordsjælland og FC København-angriber et stort spring og skiftede til australsk fodbold og Newcastle Jets.

Nordstrand forklarer, at han søgte en frisk start på karrieren efter en tid som reserve i AGF.

- Jeg følte at jeg havde brug for en ny udfordring, nye impulser og nye øjne til at kigge på mig. Jeg søgte at skulle bevise mig selv på ny, og vise hvem jeg er som spiller, siger Nordstrand til bold.dk.

- Det var egentlig lidt tilfældig, at jeg havnede i Australien. Træneren hernede har en del kontakter i Europa grundet hans baggrund som fysisk træner i Fullham, og de ledte efter en erfaren angriber med teknisk kvalitet, og det hele faldt forholdsvis hurtigt på plads efter den første kontakt.

Da kontrakten først var på plads, blev Nordstrand kastet hurtigt ud i sit nye eventyr

- Starten var lidt hektisk, da jeg ikke nåede mere end to træninger med holdet, før jeg røg i kamp. Efter røgen havde lagt sig, og jeg havde fået et par indskiftninger, fik jeg en plads i startopstillingen og fik lavet et par mål.

- Mine første otte kampe spillede jeg som venstre kant i en 4-4-2, hvilket var lidt usædvanligt, men også sjovt at prøve. De sidste par kampe spillede jeg helt fremme som 9'er, siger Nordstrand.

Nordstrand beretter om en liga, som ikke helt har samme niveau som i Danmark, men hvor tilskuer-interessen stadig er til at få øje på, selvom andre sportsgrene er endnu større.

- Niveaumæssigt vil jeg sammenligne A-league med et sted omkring bunden af Superligaen og toppen af 1. division. På det tekniske og taktiske område har jeg mærket den største forskel.

- Kampene kan til tider være utroligt åbne, og man kan føle, der er meget plads og tid på bolden - hvilket sikkert er til publikums fordels. Det gør ikke noget, at man tager en dårlig berøring, så længe man gør alt for at vinde bolden tilbage igen.

- Fodbold er ikke den største sportsgren i Australien. Australsk fodbold er størst, rugby er næststørst og fodbold er nummer tre. Vi har haft i mellem 7.000-12.000 tilskuere på hjemmebanen, og når det går godt for holdet, er der 14.000 plus. De store klubber ligger selvfølgelig noget højere end det.

Morten Nordstrand har fra start af haft stor succes og bidraget med flere flotte mål – en signatur-scoring fra Nordstrand, om man vil.

Derfor tilbød Newcastle Jets hurtigt angriberen en ny kontrakt, og Hundested-drengen skulle ikke bruge lang tid på at tænke over tilbuddet.

- Det var forholdsvis nemt for mig at takke ja til en forlængelse. Dels fordi både min kone og min datter trives herude, men jeg føler mig også som en fodboldspiller igen.

- Jeg er utrolig glad for at være i Newcastle. Jeg spiller fodbold hver weekend og føler mig som en på 22 igen - måske har det noget med varmen at gøre, siger 32-årige Nordstrand, som ikke ved, hvad der skal ske i sommeren 2017, når hans nye kontrakt løber ud.

- Jeg har slet ikke tænkt tanken om at komme hjem for at være ærlig - tiden vil vise, hvad der sker.

Morten Nordstrand nåede 11 ligakampe for Newcastle Jets i foråret og scorede fire mål.

mikkel@bold.dk

Se Premier League, Superliga og Europa League Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Mikkel Nøhr
Lørdag 16. februar
Fredag 15. februar