Luk

Luk

Norsk BIF-stopper: Vi vil nærme os Danmark

| International | 21 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Silkeborg IF
Superligaen Mesterskabsspil (22/05)
Bet25 2,26 3,65 2,90
Oddset 2,30 3,60 3,00
bwin 2,25 3,40 2,95
bet365 2,30 3,75 2,90

Henrik Heggheim lægger ikke skjul på, at dansk fodbold er et stykke foran norsk i øjeblikket, men han tror, at Norge kan nærme sig Danmark i fremtiden.

Danmark er i øjeblikket på niendepladsen på FIFA's verdensrangliste, hvor Norge er nede som nummer 41.

Norge har dog en række særdeles spændende unge spillere, og nogle af dem er allerede etableret på en høj hylde.

Det gælder især 21-årige Erling Haaland, der scorer mål på samlebånd for Dortmund, mens 23-årige Martin Ødegaard eksempelvis også gør det godt i Arsenal.

Brøndby-stopperen Henrik Heggheim på 20 år oplever også, at norsk fodbold er på vej frem.

- Det er i hvert fald meget på vej op. Der har også været en del transfers fra Norge nu, hvor summerne har været højere, end de har været før. Man har en Erik Botheim eksempelvis, og hvis man går et år tilbage, så man aldrig de summer. 

- Jeg tror, det er på vej op, og det er godt for Norge. Man har jo Haaland, som ligesom er superstjernen, og forhåbentlig kommer landsholdet til en slutrunde snart, siger Henrik Heggheim med et smil.

Erik Botheim kostede angiveligt 37 millioner danske kroner, da han i januar blev solgt fra Bodø/Glimt til russiske Krasnodar.

Danmark er en del foran

Selvom det ikke bliver lige med det samme, tror Henrik Heggheim, at Norge vil nærme sig Danmark i fremtiden.

- Ja om nogle år, men dansk fodbold er fortsat en del længere fremme end norsk, siger Heggheim og tilføjer:

- Jeg tror, de fleste ved, at den danske liga er bedre, og alle har jo set, hvor godt det danske landshold har gjort det. Jeg tror, at Norge ser lidt op til det, for hvis Danmark kan, burde Norge også kunne. Der er et par skridt at gå, men på sigt kan de nok.

Heggheim spiller selv på U21-landsholdet, og det regner han med at fortsætte med. Han har ikke snakket ret meget med landstræner Ståle Solbakken endnu.

- Ikke udover at vi mødte ham i lufthavnen i november, da vi var på vej hjem fra U21. Der snakkede jeg med ham, men lige nu er jeg på U21-landsholdet, og vi prøver at kvalificere os der. 

- Jeg tror, det er der, jeg kommer til at være, men det er jo en fed mulighed på sigt, hvis jeg spiller godt, siger Heggheim om A-landsholdet.

Henrik Heggheim har hidtil spillet fem U21-landskampe for Norge, mens det er blevet til 12 optrædener for Brøndby.

OPLEV BRØNDBY STADION – KØB BILLET HER


Af Martin Schmidt

21 kommentarer

VikingStar 07:12          
37 millioner for Botheim er bare noe bold har tatt fra privat drevet transfermarkt. Flere norske medier har meldt om 80 mill norske kr + bonuser hvilket vil si ca 100 mill om Botheim oppnår visst antall kamper. Det er trolig korrekt når flere melder ut samme avtale og sum, og hvorfor skulle man dikte opp 80 mill + bonuser..

Forøvrig blir det spennende å følge Heggheims tid i Brøndby, ser ut til at dansk ball kan passe han bedre enn norsk. Kunstgress er nok ikke Heggheim favoritten:)
Jesper Hansen 07:41          
Prisstigninger for solgte norske spillere er jeg ikke sikker på er et udtryk for at man nærmere sig niveauet i Danmark, men i højere grad et udtryk for prisstigninger generelt for solgte fodboldspillere. Danmark har heller aldrig solgt en spiller for 150 mio. danske kr. før, som det har tilfældet for nyligt.

Den udvikling der er sket i begge lande er dog, at man er blevet mere opmærksom på ens plads i international fodbold, som udviklingsligaer hvor man satser på unge spillere, hvor potentialet kan sælges ekstremt dyrt.
Her har FCKs. model i nogen grad stået i vejen for de andre danske klubbers lyst til at fokusere på de unge, da FCK havde succes med et mindre fokus på talenter, med FCNs succes med at skabe en økonomisk attraktiv model og FCMs succes med at skabe en resultatmæssig attraktiv model baseret på langt flere talenter har det nu banet vejen for at stort set samtlige klubber i Danmark, har investeret yderligere i at få de unge til at lykkes. Selv FCK har ændret strategisk fokus, hvilket også kan læses ud af navnet på FCK-tråden her på bold, " Thorups teenagere".

Jeg er ikke sikker på at Norge er begyndt at nærme sig dansk fodbold, og jeg kunne i hvert fald godt tænke mig at høre hvad årsagen skulle være til at de nærmer sig. Hvad har de gjort anderledes?
Britney Spears 08:02          
De har bedre angribere i Norge end i Danmark. Også i Sverige. Det nok grundet vores jantelov. Man skal ikke tro man er noget. Så det holder angriberne nede
James b 08:54          
Transfermarkt er særdeles velinformeret, skriver de 5 mill Euro, så kan man i udgangspunktet sagtens regne med det, men det er jo også 50 mill Nkr.. 37 dkr…
Man bruger prisen der er betalt for spilleren, alt det med bonus er fugle på taget og ikke noget man generelt regner med…
Men der er da helt sikkert, at prisen kan stige, hvis han gør det godt, lige som alle andre spillere der sælges ..
Fusion 10:14          
Transfermarkt har aldri hatt peiling på norsk fotball og dets priser. Botheim var verdsatt på 600k euro, det sier det meste.. Botheim ble solgt for 8m euro + 2m euro i bonuser, i følge gode norske kilder.
James b 10:48          
@Fusion

Transfermarkt har ikke noget specielt forhold til norsk fodbold, det er klart, at de ikke kan gå ind og forude hvad alle spillere bliver solgt for, det kan ikke lade sig gøre, plus der går ofte lang tid mellem de opdatere værdi af spillere…
Da han kom til klubben var de 600K euro meget godt vurderet ..
Men det er heller ikke det der er spørgsmålet, har fundet ud af, at man i Norge ofte regner alt bonus med i en salgspris, altså hvad der kan komme, sådan gør man for der meste ikke i dk, eller vel resten af Europa, de penge vil altid være fugle på taget og er sikker på, at det også er sådan de norske medier/kilder har fremstillet det…
Når spillere sælges, skal der indsendes kontrakt osv til uefa, transfermarkt har kilder denne vej, vel som det største medier der findes, som beskæftigede sig med dette…
Du kan være 99% sikker på, at Bodø har fået 5 mill euro, 50 mill Nkr og 37,5 mill Dkr for denne spiller, sådan ligger landet, hvad der er af yderlige bonus og præstationsbonus er noget andet….
VikingStar 12:44          
Var det ikke nettopp tilfelle med salg fra DK hvor transfermarkt hadde totalt forskjellig pris fra hva flere av mediene meldte? Å tro at transfermarkt sitter på en fasit da er du naiv. Ikke minst som nevnt over hva gjelder verdisetting.

Tror du virkelig man tar det fra luften flere medier som en wild guess, skal vi se vi sier 80 mill + bonuser... Nei det er naturligvis lekket ut og han eieren til Krasnodar virker til å være en som mer enn gjerne hiver summene ut.
Lørdag 21. maj
Fredag 20. maj
Den generelle, neutrale Champions League-tråd
12:02
Everton FC - Uden mål og med
12:01
Scholz-kasse sikrede syvende kryds på stribe
12:00
Nej, det hedder det ikke
11:59
Avis: Xavi vil af med Braithwaite og tre andre
11:59
La Liga-chef: Tror Mbappé vælger Real Madrid
11:57
Stolt Lampard: Stor aften i Evertons historie
11:57
AGF - Tråden: Tak for meget David, på gensyn.
11:55
David N: Mange sagde det var dumt at blive
11:54
Premier League tips - vi kører snart igen
11:50
17 mål i en sæson - Abraham skriver historie
11:47
Brøndby henter Søren Frederiksen i SE
11:46
SønderjyskE må undvære Gartenmann
11:45
FCK - Duften af guld!
11:45
Sprinter-vagter skal forhindre baneinvasion
11:42
Premier League tips - vi kører snart igen
11:42
Isco forlader Real Madrid
11:42
Holdet.dk - Superligaen Foråret 2022
11:39
Foden vinder stor Premier League-pris igen
11:37
David N: Mange sagde det var dumt at blive
11:37
Rasmussen gik målamok i Ajax-opvisning
11:37
Nej, det hedder det ikke
11:35
FA undersøger Vieira-spark mod Everton-fan
11:35
Isco forlader Real Madrid
11:34
Avis: Xavi vil af med Braithwaite og tre andre
11:34