Luk

Norsk guldduel fortsætter efter vildt drama

| Eliteserien | 0 kommentarer

Hjemmepublikummet var allerede gået i jubelrus, fordi Bodø/Glimt lignede en norsk mester, men i sidste sekund udlignede Bård Finne til 2-2 for Brann og udskød mesterskabsfesten.

Bodø/Glimt kunne løbe med det norske mesterskab for andet år på stribe, hvis de vandt hjemme over Brann, mens Molde skulle tabe point til Lilleström.

Der har været lidt gummiben hos Bodø i de seneste runder, men mod bundproppen fra Brann var der gode chancer på papiret.

Gummibenene blev hurtigt glemt for Bodø, som fik en drømmestart på kampen. 

Den stærke forsvarsspiller Brede Moe scorede til 1-0 efter blot fire minutter – til kæmpe jubel for hjemmepublikummet højt mod nord.

Andetsteds kom Lilleström foran mod Molde med både 1-0 og 2-0, så nu stank det allerede af guld til Bodø.

Jublen blev endnu større efter 67 minutter, da anføreren Ulrik Saltnes huggede bolden over i det lange hjørne til 2-0 langs jorden for Bodø.

Gummibenene kom dog i spil med 10 minutter igen. En bold blev lagt over til bagerste stolpe, hvor 17-årige Niklas Jensen headede bolden over stregen til 1-2 for Brann – hans første scoring i Eliteserien.

Andetsteds havde Molde vendt kampen på hovedet. De var bagud 0-2, men kom tilbage og var foran med 3-2 – bare for at Lilleström udlignede i overtiden til slutresultatet 3-3.

Lilleströms udligning fik Bodøs hjemmepublikum til at gå amok i en mesterskabsrus, men den fik Brann slukket for i sidste sekund. 

På et hjørnespark dukkede den tidligere SønderjyskE-spiller Bård Finne op og udlignede til 2-2 og punkterede Bodøs mesterskab - for denne weekend.

En helt vanvittig afslutning på andensidste runde i Norge, hvor både Bodø og Molde skal vente til sidste runde for at se, hvem som løber med mesterskabet.

Bodø er forsat tre point foran Molde, mens holdene har en målforskel på 31 og 29 inden sidste runde.
 


Af Theis Fischer Brandt
Onsdag 19. januar