Luk

Norsk klub får FCK-råd af Ståle Solbakken

| Eliteserien | 9 kommentarer

Infoboks

Kristiansund BK - Vålerenga
Eliteserien (12/12)
Oddset 2,45 3,75 2,55
bet365 2,40 3,40 2,50

Norske Vålerenga er i færd med at opbygge en ny afdeling for scouting, og i den forbindelse har klubben talt med Ståle Solbakken om hans initiativer, da han var i FCK.

Ståle Solbakken er lige nu et forbillede i Vålerenga.

I hvert fald når det kommer til talentscouting.

Den norske klubs cheftræner, Dag-Eilev Fagermo, fortæller til det norske medie VG, at klubben i øjeblikket lader sig inspirere af, hvordan Ståle Solbakken opbyggede sin spejderafdeling, da han var i spidsen for FC København.

- Det var inspirerende. Han havde nogle ideer, og dem skal vi nok få noget af, men vi begynder i en lidt mindre grad. Vi begynder, som FCK begyndte, siger Fagermo.

I samme forbindelse er Vålerenga på jagt efter en ny talentspejder.

- Vi henter en på fuldtid, og så vil vi måske have en studentermedjælper ved siden af. En fodboldnørd og en datanørd, lyder det videre.

Da Solbakken var træner i FCK, var han på samme tid øverste ansvarlig for flere ting i klubben, og det er altså nogle af de kompetencer, han nu skal forsøge at give videre.

Vålerenga er efter 22 runder på syvendepladsen i Eliteserien. I sommer hentede de Nicolai Thomsen, der også har en fortid i den danske hovedstadsklub.


Af Rasmus Glud
Tirsdag 7. december