Luk

Norsk træner raser over børn: Det er en parodi

| EM | 18 kommentarer

Norges assistenttræner raser over, at Rumænien slap 30.000 børn ind på stadion, selvom forbundet egentlig var blevet straffet, så kampen skulle spilles uden tilskuere.

Opgøret mellem Rumænien og Norge tirsdag aften skulle egentlig være spillet uden tilskuere, fordi Rumæniens fans tidligere i EM-kvalifikationen har opført sig racistisk – sådan blev det dog ikke.

Rumænien havde fået lov at slippe børn ind på stadion, og for hvert tiende barn, der var, var der en voksen med. Dermed var der pludselig 30.000 tilskuere på stadion.

Det havde Norges assistenttræner, Per Joar Hansen, meget svært ved at forstå – særligt når straffen var givet på grund af racisme.

- Det er en joke. Det bliver i særlig grad en joke, når vores spillere inden kampen skal stå med et skilt, hvor der står 'Equal Game' – på et stadion, hvor der er bedrevet racisme flere gange, siger han til dagbladet.no.

- Det er ren nonsens. Jeg fatter ikke, hvordan det er muligt at slippe så mange tilskuere ind – både voksne og børn – til en kamp, hvor holdet egentlig har fået en straf. Der må UEFA se indad.

- Tilskuerne fik instruktioner om at larme mest muligt, og speakeren opfordrede til at synge sange, eller hvad det var – det blev en ren parodi.

- Jeg håber, der bliver fulgt op på det. Vi har allerede sendt en klage ind, siger han og kalder det håbløst.

Norge måtte nøjes med 1-1 i opgøret på udebanen, og dermed er muligheden for EM-kvalifikation særedeles minimal.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Torsdag 23. januar
Onsdag 22. januar