LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Ny FCM-chef: Ikke meget bliver ændret

| Superligaen | 8 kommentarer
Ny FCM-chef: Ikke meget bliver ændret
Foto: FC Midtjylland

Der kommer ikke til at ske revolutioner i FC Midtjylland efter trænerskiftet. Kenneth Andersen vil fange det flow, holdet har været inde i og fortsætte ad samme sti.

Kenneth Andersen er ny træner i FC Midtjylland, hvor han har overtaget roret efter Jess Thorup, som er skiftet til Gent.

Men man skal ikke forvente, at der nu sker revolutioner i FC Midtjylland. Den 50-årige træner har nemlig arbejdet tæt sammen med Jess Thorup, fordi han har været U19-træner i FCM i al den tid, Thorup har været i klubben.

Og de to er da også enige i mange af fodboldens aspekter.

- Det er nogle ganske få punkter, der adskiller os, så derfor er der ikke særlig meget, der vil ændre sig, når jeg træder til, siger Kenneth Andersen til bold.dk.

- Superliga-holdet har været inde i en rigtig god periode, og vi skal forsøge at fange det flow og fortsætte ad samme spor. Der kommer ikke de store ændringer, siger Kenneth Andersen.

Netop det, at Kenneth Andersen kender klubben indefra, er en fordel for ham, når han går i gang med sit nye arbejde.

- Det vil da helt sikkert gøre det lettere. Vi har haft samme spilfilosofi på akademiet, som der er på Superliga-holdet, så jeg kommer op til noget, jeg kender. 

- Derudover er der på Superliga-holdet mange tidligere akademi-spillere, som jeg selv har arbejdet med tidligere, så dem kender jeg. Og så har vores hverdag på U19-holdet foregået op og ned af Superliga-holdet, så jeg kender også de spillere, der ikke har været på akademiet, siger Kenneth Andersen.

I disse dage holder FCM-spillerne fri, men i den nye uge går arbejdet i gang.

- De møder ind på mandag og så tager vi den derfra. Vi skal ud på træningsbanen, og der skal vi tage udgangspunkt i det, der er lavet det seneste stykke tid, for det er det, der har gjort, at det er gået godt.

- Og så kommer der hurtigt en kamp mod FC Nordsjælland, som vi skal have fokus på, siger Kenneth Andersen.

FC Midtjylland møder FC Nordsjælland på udebane den 20. oktober.

nicolai@bold.dk

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

8 kommentarer

haraltidret 16:33          
Jeg synes at FCM gambler rent sportsligt ved at skifte træner på nuværende tidspunkt i sæsonen. Det kan godt være at Kenneth Andersen kender de fleste af spillerne og kender klubben indefra, men han har aldrig prøvet at være træner på topniveau med det ydre og indre pres der følger med. Forventningspresset er stort i FCM og Kenneth Andersen vil blive målt og vejet tæt af de danske sportsmedier. Så man må håbe for FCM at han og holdet kan fortsætte med at levere gode resultater, for ellers er der nok en del mennesker der vil sætte spørgsmålstegn ved bestyrelsens beslutning om at hyre en helt uprøvet mand til cheftrænerposten.
Victory 17:32          
Resultaterne kunne også have stagneret under Thorup... og så havde hovedparten af fansene igen stået og råbt “Thorup raus”! Hvis nu FCM genvinder titlen og endelig kvalificerer sig til et europæisk gruppespil, så har trænerskiftet været genialt. Ingen aner, hvad der vil ske og ingen aner, hvad der ville være sket, hvis Thorup var blevet. Det er og bliver bare rent gætværk... for dit vedkommende måske ønsketænkning?
Peter Nielsen 17:32          
Hvis du vil hente en træner der har prøvet at spille og vinde europæiske kampe, godt nok med u19, så finder du vel næppe en meget bedre træner. Jeg har i hvert fald været imponeret over FCM´s u19 resultater og synes det er fortjent at Andersen får chancen, også selvom jeg havde håbet på et lidt større navn hentet i eks. England eller Tyskland.
billebums 18:34          
@harald
FCM har jo mere eller mindre været nødsaget til at skifte træner. Mit indtryk er ikke at der har været meget valg over det..
Lars Meyer 23:24          
Er der nogen herinde i dette forum der ved hvor BB og Priske står i dette spil ??
Benzo 23:50          
De er stadig assistenter, nu for Kenneth Andersen istedet for Jess Thorup. Indtil videre i hvert fald.
voldstiv 10:09          
Jeg syntes personligt det er et stærkt udtryk de sender, Kenneth Andersen er nok den træner i Danmark med de bedste resultater både nationalt og internationalt . Godt nok med u19, men stadigvæk 5 mesterskaber på 10 år. Og en semifinale i YL. Hvor bla Atletico Madrid. Som var en af favoritterne blev slået ud. Samtidig er han et kæmpe navn intern i klubben, som alle har respekt for. Han er 100 ulv med ægte DNA. han kender alle spillerne
og spillestilen, så der bliver ikke uro i truppen, med hensyn til BB og priske, så er BB slet ikke klar til at tage over endnu erfaringsmæssigt, Priske har selv bevist at karriere kommer over klubben. "med sit skifte til fck" og en del fans har nok ikke helt tilgivet ham endnu, hvilket kunne føre til en ny Thorup tilstand hvor fansne er delt allerede fra starten, hvilket man nok gerne fra bestyrelsen, vil undgå igen.
Havde man hentet en udlandsk træner havde det ført til ny spillestil osv. Hvilket ville have krævet en indkøringsperiode hvilket muligvis havde kostet point.
Han ville sikkert have været noget dyrere, og man ville ikke være 100% sikker på hvad man fik.
Derfor syntes jeg ikke FCM kunne have ageret bedre. Jeg glæder mig og håber han kan rykke FCM det sidste stykke.
En klub en familie
Forza FCM
Mandag 27. maj
Søndag 26. maj