LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Ny FCM-træner: Har ikke været et mål i sig selv

| Superligaen | 6 kommentarer
Ny FCM-træner: Har ikke været et mål i sig selv
Foto: FC Midtjylland

Efter 10 år som U19-træner er Kenneth Andersen blevet forfremmet til Superliga-træner i FC Midtjylland, men det har ikke været en decideret ambition eller et mål for ham.

FC Midtjylland har onsdag skiftet ud på trænerposten. Jess Thorup er røget til Gent, og i stedet for ham har midtjyderne lidt overraskende forfremmet U19-træner Kenneth Andersen.

Og den nye træner, som har været klubbens U19-træner i 10 år, har haft travlt med at tænke, siden han blev tilbudt Superliga-jobbet.

- Der har været drøn på. Det må jeg sige, siger Kenneth Andersen til bold.dk og forklarer, hvilke overvejelser, han har gjort sig, inden han takkede ja til jobbet.

- Jeg har gjort mig en lang række overvejelser om, hvad det er for en trup, og hvad det er for et trænerteam, der er omkring holdet, og om det er noget, jeg kan se mig selv i. Derudover er der flere andre aspekter som eksempelvis arbejdet med pressen, jeg har skullet overveje.

- Jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg synes, at jeg ville passe rigtig godt til spillertruppen og trænerteamet. Jeg har et stort kendskab til både spillere og trænere, og jeg var ret hurtig sikker på, at det ville være godt, siger Kenneth Andersen.

Ikke et mål i sig selv
Den 50-årige træner har med fem danske U19-mesterskaber haft stor succes på FC Midtjyllands akademi, men han har ikke brugt mange kræfter på at spekulere på, hvorvidt han kunne udnytte succesen til at blive Superliga-træner. 

- Jeg har løbende snakket med akademichefen og sportschefen om, hvad mine udviklingsmuligheder var. Jeg har selv sagt, at hvis jeg skulle noget andet, så skulle jeg have mulighed for at træne Superliga-holdet.

- Men det har ikke været en ambition eller et mål for mig.

- Jeg har været mega-glad for at være på akademiet, og hvis muligheden ikke var opstået, var jeg bare fortsat med at træne på akadamiet, men da muligheden så rent faktisk opstod, så måtte jeg jo slå til, siger Kenneth Andersen.

Kan håndtere presset
Et Superliga-job er da også markant anderledes end at være U19-træner, fordi der er så stor bevågenhed og pres på - men det er Andersen helt bevidst om.

- Forhåbentlig kommer jeg til at håndtere det godt. Jeg har forsøgt at forberede mig på de ting, der venter. Jeg er bevidst om, at holdet har gjort det rigtig godt, og at det ligger godt til i toppen af tabellen, så der kan hurtigt komme pres på, hvis det går lidt skævt.

- Men det er det, jeg allerede nu har forsøgt at forberede mig på, og jeg synes, jeg er klar til at håndtere det, siger Kenneth Andersen.

Direktør Claus Steinlein sagde ved onsdagens pressemøde, at han håbede, at Kenneth Andersen kunne blive FCM's svar på Alex Ferguson i den forstand, at han ville få mange år i sædet.

- Jeg har allerede været i klubben i mange år, og jeg kan sagtens se mig selv være i klubben i mange år endnu, så det har jeg det fint nok med, siger Kenneth Andersen.

Den nye FCM-træner har allerede været i klubben i 15 år.

nicolai@bold.dk

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Mandag 27. maj
Søndag 26. maj