Luk

Ny Hobro-træner: Vi går klart efter top seks

| NordicBet Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Martin Thomsen blev ny træner i Hobro henover sommeren, og klubben har en klar målsætning om, at de går efter at slutte i den eftertragtede top seks i 1. division.

Fredag aften ruller bolden igen i den danske 1. division, når FC Fredericia møder Hobro på hjemmebane.

Udeholdet fra Hobro kommer fra en sommer med mange udskiftninger i spillertruppen og på trænersædet.

Efter sidste sæson stoppede Michael Kryger nemlig som cheftræner, og Hobro ansatte i stedet Skive-træneren Martin Thomsen.

Thomsen har tidligere tørnet ud for Hobro som spiller, og han kan mærke, at der er sket meget i klubben siden hans afgang i 2015.

- Det føles som at komme lidt hjem igen. Omgivelserne er blevet helt anderledes, end sidst jeg var her. Det er meget fine nye faciliteter med ny kunstbane og en outstandig træningsbane, som mange Superliga-klubber ville være misundelige på.

- Jeg synes, det har været en fin opstart på godt og ondt. Vi har fået inputs mod forskellige hold. Vi startede rigtig flot ud mod nogle fine mandskaber.

- Vi slog AaB 1-0, og taber i Aarhus mod et godt AGF-hold. Derefter røg vi ned på jorden mod Esbjerg. Der fik vi set en naiv tilgang til kampen, hvor vi forærede dem nogle mål i første halvleg og det var en kamp, som vi lærte meget af.

- Efter sluttede vi af med to fine sejre mod Aarhus Fremad og Jammerbugt, men vi er klar over, at de uger vi har haft i opstarten ikke kan bruges til en skid. Nu er det kun pointene, som tæller, så uanset pre-season, er det nu, det gælder, forklarer Thomsen til bold.dk.

Mindre økonomi - samme ambitioner

I sidste sæson var Hobro nedrykkere fra Superligaen, og selvom man havde penge med fra landets bedste række, så sluttede mandskabet ikke i top seks.

De måtte tage til takke med en niendeplads efter 32 kampe, men Thomsen og Hobro har bevaret ambitionerne om en plads blandt de seks bedste.

- Vi er klar over at man ikke nåede målsætningen i sidste sæson, selvom man havde faldskærmspenge med. Nu har vi droslet ned økonomisk, efter man ikke har de faldskærmspenge. 

- Vi har samlet en ny gruppe, der ikke er der fra start, men det skal vi prøve at være, selvom det kræver tid. Vores målsætning i klubben er at være i top 18 i dansk fodbold, og det kræver jo en placering i top seks, som vi skal arbejde efter.

Tættere end nogensinde

Landets andenbedste række har i mange år haft et ry for at være meget tæt, og med oprykkerne fra Nykøbing FC og Jammerbugt FC, kan den blive endnu tættere i år.

Thomsen vurderer, at der kun er en klar favorit, mens resten har set sig varme på en placering i top seks.

- I 1. division bliver der bare lagt lag på hele tiden, og det bliver der igen i år. Sidste år var der en klar top med Silkeborg, Esbjerg og Viborg. I min verden er Horsens den klare favorit, og så har vi næsten et felt med os og resten af holdene, som kan komme med i top seks.

- Derfor taler det sit tydelige sprog, at vi får en række, der bliver meget tæt for at komme i top seks. Jeg har HB Køge som min favorit til at spille med, hvor det er rigtig sjovt.

- Derfor er det sindssygt vigtigt, at vi skal turde opnå noget i Hobro, men vi skal have kæmpe respekt for den række, som vi går ind til.

- Vi vil 100 procent gå efter top seks, og vi har hentet så meget kvalitet ind, så det skal nok komme frem, forsikrer Thomsen til bold.dk.

Hobro og Thomsen gæster Fredericia i deres premiere kl. 18. 30 fredag aften, hvor man forsøge at få en god start på den nye sæson i 1. division.

Senere på aftenen tager AC Horsens imod HB Køge, mens Fremad Amager skal en tur til Helsingør.

 

 


 


 

 


 


 


Af Theis Fischer Brandt
Søndag 25. juli