LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Ny Horsens-angriber jubler: Det er kæmpestort

| Superligaen Grundspil | 3 kommentarer
Ny Horsens-angriber jubler: Det er kæmpestort
Foto: AC Horsens

Infoboks

AGF - AC Horsens
Superliga Nedrykning, Gruppe 1 (28/04)
bet365 2,75 3,40 2,50
NordicBet 2,70 3,50 2,50
Oddset 2,80 3,55 2,45
Stream AGF – AC Horsens på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Mathias Kristensen er skiftet fra Danmarksserien til Superligaen, og angriberen tror fuldt og fast på, at han kan gøre sig gældende i AC Horsens.

AC Horsens hentede i sommer Tobias Arndal i Danmarksserien. Det gik godt, og midtbanespilleren fik hurtigt en længere kontrakt, end den han havde skrevet under i første omgang.

Nu forsøger Superliga-klubben at gentage kunsstykket. Klubben har således hentet den 24-årige angriber Mathias Kristensen i Danmarksserie-klubben Tarup-Paarup og har givet ham en halvårig kontrakt.

Hovedpersonen, som har scoret 19 mål i 14 kampe i efteråret, er jublende lykkelig over at få chancen i Superligaen.

- Det er kæmpestort. Jeg havde ikke regnet med, at man ville blive opdaget på den måde, bare fordi man har scoret et par mål i Danmarksserien. Så det kommer bag på mig, men det er selvfølgelig pissefedt, siger Mathias Kristensen til bold.dk.

- Det er gået meget stærkt. Bo Henriksen ringede for en uges tid siden, og nu har vi skrevet kontrakt.

- Man bliver selvfølgelig benovet. Det er da fedt at få et opkald fra en Superliga-træner - og især når det er en type som Bo. Da var jeg sgu lidt stolt af mig selv, siger Mathias Kristensen.

Omvæltning
Angriberen, som stikker 201 centimeter i vejret, fortæller, at det ikke er første gang, AC Horsens har gjort tilnærmelser.

- Jeg blev kontakten af dem for et års tid siden, hvor det ikke blev til noget på grund af nogle forskellige ting, men de har åbenbart fulgt med igen og har så ringet igen. Denne gang passer det hele, så jeg er helt klar, siger han.

Mathias Kristensen har hidtil arbejdet som lagerarbejder hos Royal Unibrew. Det job er nu sagt op, og 10. januar møder han ind sammen med resten af Superliga-truppen i AC Horsens.

- Det er noget af en omvæltning på mange områder. Jeg skal nok også til at leve lidt sundere i forhold til kost og den slags. Men har man sagt A, må man også sige B, og jeg er virkelig klar til at tage udfordringen op.

- Det gælder om at arbejde benhårdt, men det bliver der jo også god plads til nu. Jeg har været vant til at arbejde fuld tid og træne fodbold et par gange i ugen, men nu er det fuld fokus på fodbolden, siger han.

Tror på gennembrud
Mathias Kristensen glæder sig rigtig meget til at komme i gang - når han altså lige har nydt julen.

- Det bliver jo helt vildt fedt. Jeg kommer til at måle mig med de bedste i Danmark, siger Kristensen, som tror på, at han kan imponere.

- Lige så snart jeg er i form, er jeg sikker på, at jeg kan gøre mig gældende. Men jeg skal selvfølgelig vænne mig til en masse ting som eksempelvis tempoet og det fysiske aspekt i at træne hver dag. 

- Jeg ved godt, det er nogle gode fodboldspillere, men jeg tror på, at jeg nok skal klare mig, siger Kristensen og karakteriserer sig selv som fodboldspiller.

- Jeg er i hvert fald ikke særlig hurtig, så jeg har altid lært at læse spillet og have et godt overblik. Og så afslutter jeg godt med både hovedet og højrebenet. Jeg har jo også en vis størrelse, så jeg er stærk fysisk, og det er noget af det, jeg skal spille på, siger han.

Håber på længere aftale
Han noterer sig, at AC Horsens arbejder meget med at spille på dødbolde, og han mener, at hans spidskompetencer passer lige ind på holdet. 

Hvis han gør det godt, kan han måske se frem til en længere kontrakt, som det var tilfældet med Tobias Arndal.

- Vi skal lige lære hinanden at kende, og så håber jeg da, at vi laver en længere aftale, hvis det går godt. Tobias greb chancen, og det gav pote, og det er fedt at vide, at det er sådan, siger Mathias Kristensen.

Mathias Kristensen kender allerede Tobias Arndal, som tidligere også har spillet i Tarup-Paarup.

nicolai@bold.dk

Stream AGF – AC Horsens på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Onsdag 24. april
Tirsdag 23. april