Luk

Ny Kolding-keeper: Mistede glæden i Fremad A.

| 1. Division | 1 kommentar

Infoboks

Viborg FF - Silkeborg
1. division (26/11)
Oddset 2,30 3,60 2,90
bet365 2,25 3,60 2,90

Sebastian John mistede spilleglæden i Fremad Amager på grund af den manglende spilletid i to år efter at have været førstekeeper i Viborg. Nu glæder han sig til tiden i Kolding IF.

Fra førstemålmand i Viborg og en del af U21-landsholdet til to år ude i kulden i Fremad Amager.

Det er facit for målmanden Sebastian John, der for nyligt skrev under på en aftale med Kolding IF, hvor karrieren skal kickstartes.

24-årige John ser tilbage på to hårde år, hvor han aldrig for alvor kom ind i varmen på Amager.

- De sidste to år har været sindssygt hårde. Jeg var glad for at være i Fremad Amager, men det blev slet ikke det forløb, jeg håbede på, siger Sebastian John til bold.dk.

- Da jeg forlod Viborg, var min plan, at jeg ville finde et sted, hvor jeg havde en god ide om, at jeg kunne spille fast på samme niveau.

- Derfor syntes, at jeg det projekt, som Fremad Amager fremlagde, var super spændende, og jeg havde en forventning om at komme til at spille, i hvert fald på sigt, men det skete ikke rigtig.

Mistede spilleglæden og motivationen
Sebastian John medgiver, at han var frustreret i starten af sin tid på Amager, blandt andet fordi der ikke helt var styr på tingene uden for banen.

- Der gik lidt tid, før jeg blev etableret uden for banen, og det påvirkede mig nok på banen. Det tog lidt tid både for klubben og mig at få lejlighed og styr på tingene uden for banen for at få den ro, der skal til for at præstere på banen.

- Det lærer man selvfølgelig af, men det var sgu hårdt på det tidspunkt. Jeg kunne godt mærke på mig selv, at jeg var frustreret det første lange stykke tid derovre.

- Jeg var der for at spille fodbold, ikke for at skulle koncentrere mig om alle mulige andre ting uden for banen, siger John.

Johns frustrationer hang dog også sammen med, at han havde haft større forventninger til spilletiden, fordi han kom fra en førstekeeper-rolle i Viborg.

- Jeg ved godt, at mine frustrationer nok også kostede mig lidt, fordi jeg var træt af, at jeg ikke spillede. Sådan skal det selvfølgelig være, for man skal være skuffet hver gang, man ikke spiller.

- Men det er klart, at når man går fra at være førstemålmand i Viborg, der på det tidspunkt og stadig er en større klub, skal man forvente at spille, når man kommer til Fremad Amager, så på den måde var det et kæmpe slag for mig. Derfor endte jeg også med at miste spilleglæden og motivationen til sidst.

- Nicklas Dannevang gjorde det også rigtig godt, da jeg var der, og det er jo ikke en position, man skifter så meget ud på.

- Det er selvfølgelig lidt det, man melder sig til, når man bliver målmand; det er en del af gamet. Den bedste spiller, og der bliver ikke skiftet ud på målmandsposten med 20 minutter igen.

Kunne ikke være kræsen
Sebastian John er med skiftet til Kolding IF gået over til deltidsfodbold, men tiden er ikke inde til at være kræsen, fastslår han.

- Jeg havde hele tiden sagt til mig selv, at jeg ikke skulle være kræsen. Jeg har brug for at komme ud og spille fodbold, og i denne periode kan man ikke rigtig tillade sig at være kræsen, også med tanke på at jeg ikke har spillet meget på det seneste.

Nu skal han slå Frederik Ibsen af i Kolding, og dét er han fuldt ud motiveret for.

- Jeg skal være bedre til træning end Frederik (Ibsen, red.) for at slå ham af og vise det udtryk, som man også skal have i kamp.

- Med mit skifte til Kolding er det vendt ret hurtigt; det har bare ændret alt, og jeg er super motiveret for at komme i gang, siger John.

Sebastian John nåede syv kampe for Fremad Amager, heraf én i 1. division og seks i Sydbank Pokalen. I Viborg nåede han 27 førsteholdskampe.


Af Sara Margren

1 kommentar

Midtjyde 07:40          
Han har aldrig været 1ste målmand i VFF
Hvorfor lyver han om det ?
Tirsdag 24. november