Luk

Ny Ligue 1-kamp endte i fan-sammenstød

| Ligue 1 | 11 kommentarer

Infoboks

Angers - Marseille 0-0
Ligue 1

Ligue 1-kampen mellem Angers og Marseille endte i et sammenstød mellem fangrupperne, og det er blot seneste eksempel på uroligheder til fodboldkampe i Frankrig.

Onsdag blev Ligue 1 ramt af endnu en episode med sammenstød mellem fans.

Denne gang var det efter kampen mellem Angers og Marseille, som endte 0-0, hvilket fik vrede Marseille-fans til at trænge ind på banen i jagten på en konfrontation på hjemmebanefansene.

RMC Sport skriver, at Angers-fans fyrede fyrværkeri af mod Marseille-fansene i løbet af kampen, hvorfor udefansene ville konfrontere dem.

- Der var provokationer fra Angevin-tribunen med langefingre og fyrværkeri, der blev sendt mod Marseilles tribune. Marseille-fansene reagerede, det er et klassisk og dumt mønster fra den ene til den anden side, siger Marseilles kommunikationschef, Jacques Cardoze til RMC Sport.

- Jeg anklager ikke nogen. Det er et kollektivt ansvar, det er ikke ét stadion, ét hold. Vi kan se, at det begynder at blive problematisk. Alle skal være ansvarlige for det.

- Vi har været frataget fodbold i 15 måneder, men folk er ikke kloge nok til at fortælle sig selv, at vi kommer for at se fodbold, bare fodbold. Jeg føler især en stor sorg. Det er ikke acceptabelt.

Episoden er den seneste i en lang række af uroligheder og skandaløse scener til Ligue 1-kampe på det seneste.

Skandaløse-kampen mellem Nice og Marseille endte i slagsmål spillere og fans imellem, og der blev uddelt både karantæne, bøder, pointstraf og en ordre om at spille kampen om.

Senest var det så Lens-fans, der stormede banen imod Lille, hvilket i første omgang har kostet to kampe uden tilskuere på tribunerne.

Der var ifølge RMC Sport også flere Metz-fans, der trængte ind på banen efter 1-2-nederlaget mod PSG, så de franske klubber har altså gedigne udfordringer med deres fans i øjeblikket.

Foto: Ritzau/Scanpix

Foto: Ritzau/Scanpix

Foto: Ritzau/Scanpix

Foto: Ritzau/Scanpix


Af Sara Margren
Søndag 24. oktober