LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Ny Lyngby-træner vil angribe sig i top seks

| NordicBet Liga | 1 kommentar
Ny Lyngby-træner vil angribe sig i top seks
Foto: Getty Images

Infoboks

Lyngby - Vendsyssel
Superligaen Playoff (30/05)
bet365 2,40 3,20 3,00

Se Superliga, Europa League og meget mere sport

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

Lyngbys cheftræner Christian Nielsen vil stabilisere sit forsvar, men tror samtidig på, at Lyngby kan spille sig i top seks i 1. division med offensiv fodbold.

Efter et efterår med svingende resultater og uro uden for banen, sagde Lyngby for nyligt farvel og tak til cheftræner Mark Strudal.

I stedet blev Strudals assistent Christian Nielsen udpeget som ny træner for klubben, og Nielsen overtaget et hold, som overvintrer på 8. pladsen i 1. division.

Den nye Lyngby-træner erkender, at efteråret har været hårdt mentalt, og han tror på, at han med mere ro i kulisserne kan indfri klubbens målsætning om top seks.

- Det har været et hektisk efterår for Lyngby på og uden for banen. Vi har haft nogle uheldige sager, og vi har brugt 27 spillere undervejs i efteråret, så det har været et ret usædvanligt halvår, siger Nielsen til bold.dk.

- Vi skal evaluere på vores efterår de kommende dage, og der skal vi både kigge bagud og fremad og se, hvordan vi kan hjælpe holdet mest muligt.

- Noget af det, som skriger til himlen, er, at vi har indkasseret alt for mange mål. Det er kun FC Roskilde, som har indkasseret flere, så vi lukker simpelthen for mange mål ind.

- At få kontinuitet ind på holdet og have en stamme af spillere er vigtig for os - også for at forsvare os bedre som hold.

Men vil det blive på bekostning af det offensive, at I vil forsøge at stabilisere defensiven?

- Vi vil selvfølgelig stadig gerne kendetegnes ved vores offensive tilgang til fodbold. Kigger man på analyserne efter kampene, så er vi, hvor vi skal være i antal afslutninger, men vi har manglet den sidste kvalitet for at omsætte chancerne til mål.

- De angribere, som så ud til at skulle lave vores mål fra starten af sæsonen, har ikke kunnet gøre det. Jeppe Kjær røg hurtigt ud med en hovedskade, mens casen med Nicki Bille aldrig lykkedes for os. Vi har derfor forsøgt os med forskellige angribere i efteråret, men fandt aldrig den permanente løsning.

- Vi er stadig et hold, som gerne vil angribe, spille offensivt fodbold og score mange mål, og vi har ikke scoret så mange, som vi gerne ville. Men vi har manglet den afgørende kvalitet, og det må vi træne ude på banen, siger Nielsen, som håber at have Jeppe Kjær til rådighed igen i foråret.

Så du vil godt holde fast i det offensive spil, som har kendetegnet Lyngby i mange år. Sat lidt på spidsen, vil du så hellere spille 3-3 end 0-0?

- Det er et godt spørgsmål. Jeg er jo selv et produkt af Lyngby. Jeg har været i klubben i hele mit liv stort set, så jeg har selv været med til at definere stilen, og jeg vil gerne spille offensivt.

- Selvfølgelig vil der være ting, som hver enkelte cheftræner vil forsøge at præge, og det var der også med Mark, men klubben har en beskrevet spillestil i forhold til, hvordan vi gerne vil gøre, og når man tænker på Lyngby, skal man tænke på et hold, som vil spille fremad, tage initiativet i kampene og score mål.

- Vi skal præge spillet med bolden, for det er vi uddannet til i akademiet, og jeg tror på, at det er sådan, Fodbolddanmark ser på Lyngby. Det vil vi fortsætte.

Mark Strudal havde nogle ting, han bød ind med, David Nielsen skabte et hold, som var gode til at lukke af og vinde kampene med 1-0. Hvad bliver kendetegnende ved Christian Nielsens Lyngby-hold?

- Spillet med bolden. Jeg forbinder Lyngby med et hold, som kan dominere kampene ved at have bolden mest - det bliver vores akademispillere trænet i, og det er mindsettet i klubben.

- David havde sine gode grunde til at ændre på tingene ud fra, hvad han var blevet bedt om af den daværende bestyrelse, og det lykkedes ham til fulde, da han rykkede holdet op og havde en rigtig flot sæson med dem i Superligaen, inden han skulle videre herfra.

- Mark har også haft nogle ting, han har præget holdet med, det er der ingen tvivl om. Han er blandt andet kommet med sit aggressive presspil.

- Nu skal vi se tilbage på, hvad vi er lykkes med, og hvad vi kan gøre for at rykke holdet i en ny retning og blive endnu bedre.

- Spillerne skal gå på banen med en tro på, at de kan gennemføre de ting, vi indfører - de skal ikke bestemme, hvad vi skal, men det er vigtigt for os, at de tror på os, da det er spillerne, som skal føre tingene ud i livet.

Er der nogle ting, du vil gøre anderledes, end Mark Strudal gjorde?

- Der er ikke to personer og dermed heller ikke to cheftrænere, der er ens, og derfor bliver tingene heller ikke gjort på samme måde.

- Mange af de ting, som Mark satte i søen, er rigtig gode ting, og det er også noget, som klubben har bakket op om. Vi har implementeret nogle gode ting i spillet, mens han har været med til at skabe en god træningskultur, så der er lagt et godt fundament for det, der skal ske fremadrettet.

- Der er selvfølgelig nogle ting, jeg vil justere på, og når vi begynder evalueringen, vil jeg også tage spillernes syn på tingene til efterretning i forhold til, hvilken vej vi vil gå.

- Vi ser frem til noget ro og kontinuitet, det er der ingen tvivl om. Der har været for mange historier om Lyngby de seneste måneder, som vi gerne vil være foruden, så nu håber vi, at der kommer ro på, og vi kan gå lidt under radaren og bare koncentrere os om at skabe bedre resultater.

- Klubbens målsætning er at komme i top seks, og der mangler vi nogle placeringer, men vi tror på, at vi godt kan nå det i løbet af foråret - det er i hvert fald vores klare målsætning at indfri det, siger Nielsen til bold.dk.

Christian Nielsen får Thomas Kjærbye og Claus Fallentin med sig i sit trænerteam.

mikkel@bold.dk

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr
Søndag 26. maj