Luk

Ny OB'er: Hvorfor ikke gå efter guldet?

| Superligaen | 12 kommentarer
Tillykke med fødselsdagen til en vaskeægte OB-legende: Thomas Helveg fylder 48 – se portrættet af ham her
Ny OB'er: Hvorfor ikke gå efter guldet?
Foto: Getty Images

Infoboks

OB - Lyngby
Superligaen Grundspil (22/07)
bet365 1,55 4,00 5,75
NordicBet 1,62 4,30 5,20
Oddset 1,55 4,20 6,00
Stream Esbjerg fB – OB på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement

Moses Opondo har store ambitioner i OB og vurderer, at han kan bidrage med masser af fysik og power hos fynboerne.

Moses Opondo er ny mand i OB, og midtbanespilleren har tidligere udtalt, at han ser sig selv som 8'er.

21-årige Opondo har dog spillet alle positioner på midtbanen - og sågar i angrebet - i sin tid i Vendsyssel, så han anser sig selv som ganske alsidig.

- Jeg har næsten spillet alle positioner gennem min fodboldkarriere, siger Opondo med et smil til bold.dk og tilføjer om sine styrker.

- Jeg kommer med meget fysik og power og har en stor motor, og jeg kan lide at udfordre. Jeg er måske ikke pasningsspilleren, men nok nærmere driblespilleren.

- Jeg elsker at komme i feltet, og jeg forsøger at bygge på i forhold til at blive mere afgørende. Det har jeg vist lidt i Vendsyssel i form af lidt mål og assists.

Hvordan passer du til den måde, OB spiller på?

- Det er et rigtig godt OB-hold, jeg kommer til, men der er jo en grund til, de har hentet mig. Jeg kan måske noget andet end de andre midtbanespillere. Jeg har i hvert fald min fart og fysiske formåen, og det passer rigtig godt til OB.

- Jeg skal selvfølgelig have lært at spille på et højere niveau, også i forhold til at blive mere pasningsstærk og være med til at styre spillet. Det kommer jo nok af at træne med bedre spillere.

Hvorfor ikke gå efter guldet?

OB sluttede som nummer fem i den forgangne sæson, men Moses Opondo håber, at fynboerne kan forbedre den placering i den nye sæson.

Ambitionerne fejler i hvert fald ikke noget hos Opondo.

- Forhåbentlig kan vi gøre det godt i den kommende sæson og gå hele vejen, siger Opondo.

- Det er en personlig målsætning, jeg har. De fleste fodboldspillere stræber efter at vinde mesterskaber, og jeg synes personligt ikke, det er urealistisk med den trup, vi har.

- Det, jeg så fra OB sidste år, var rigtig fint, selvom det glippede lidt til sidst. Vi har en virkelig spændende trup med masser af talent. Hvorfor ikke sætte det som målsætning for mig selv? Det har jeg valgt at gøre.

Første mål for Opondo er dog at komme i betragtning til spilletid under cheftræner Jakob Michelsen.

- Jeg glæder mig til at komme i gang, og jeg skal arbejde hen imod at gøre mig fortjent til at spille. Jeg skal vise, at jeg er her for at hjælpe klubben, siger Opondo.

Stream Esbjerg fB – OB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren
Tirsdag 16. juli