Luk

Ny Pukki-kasse sender Finland på EM-kurs

| EM | 6 kommentarer
Ny Pukki-kasse sender Finland på EM-kurs
Foto: Getty Images

Teemu Pukki scorede kampens eneste mål, da Finland vandt 1-0 over Grækenland i EM-kvalifikationens gruppe J. Bosnien vandt 5-0 over Liechtenstein.

Finland gik torsdag aften på banen i EM-kvalifikationens gruppe J med en række gode resultater i bagagen. Det skulle de forsøge at fortsætte på hjemmebane mod Grækendland.

Efter et nederlag i første gruppekamp mod Italien havde Finland før dagens opgør vundet de tre efterfølgende kampe og indtog derfor andenpladsen i gruppen.

Det græske udehold havde fire point efter de første fire kampe og skulle derfor gerne have point med fra Finland i jagten på en deltagelse til næste sommers EM-slutrunde.

Teemu Pukki startede på banen for Finland. Norwich-angriberen, der før kampen stod noteret for tre mål i kvalifikationen, fortsatte de positive takter, han indtil nu har vist i Premier League.

I anden halvleg gjorde han det til 1-0 efter 52 minutter på et straffespark, efter landsholdskammeraten Glen Kamera var blevet nedlagt af Dimitrios Kourbelis.

Inden da havde de to landshold været igennem en første halvleg, hvor både spil og chancer havde været fordelt mere eller mindre lige. Ingen af de to havde for alvor været farlige i første halvleg, hvor det mest nævneværdige var et par langskud for begge hold.

Det kampbillede fortsatte efter det finske føringsmål. Hjemmeholdet virkede tilfredse med resultatet og trak sig mere tilbage, mens Grækenland fortsat ikke kunne skabe de store målchancer.

Derfor fik Finland også hentet 1-0-sejren hjem. Derfor har de nu 12 point efter de første fem kampe – tre point efter førerholdet Italien, der har maksimumpoint.

Bosnien og Liechtenstein var også i kamp i gruppen torsdag aften, og her formåede førstnævnte at holde fast i tredjepladsen og følge med Finland og Italien.

Amer Gojak gjorde det til 1-0 efter bare 11 minutter, og så kunne det ligne en meget lang dag på kontoret for gæsterne, som var store underdogs til opgøret.

Vi skulle dog helt frem til ti minutter før tid, før kampens anden scoring faldt, men herefter gik det også hurtigt. Haris Duljevic fordoblede føringen, inden Edin Dzeko, Edin Visca også kom på tavlen i slutminutterne.

Amer Gojak lukkede målfesten for Bosnien, der vandt kampen 5-0 og spillede sig på syv point efter fem kampe. Liechtenstein er uden sejr og har en målscore på 0-18.


Af Jonas Sand
Søndag 5. april
Lørdag 4. april
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
08:20
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
08:15
Tajikistan starter ny sæson: Min sjæl er nervøs
08:15
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
08:10
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
08:10
Haaland huskede ex-FCK'er: Surrealistisk
08:00
40-årige Kofi Dakinah gør comeback i Serie 1
07:45
PFA om lønnedgang: Har I tænkt over skatten?
07:38
Bayern påbegynder træning i grupper
07:35
Andreas P. har purung træner: En vild passion
07:30
Journalist: Højbjerg har haft mærkelig sæson
07:27
Quiz: Kan du kende disse 10 PL-spillere?
07:00
Amerikansk politik
06:41
Journalist: Schmeichel får ikke kredit nok
06:30
Gyldent gensyn: AGF'er til Viborg mod sin vilje
06:00
Pep Biel: Rart at være i spansktalende gruppe
04:54
Cahill: Arteta var allerede træner som spiller
04:23
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
04:20
FCK melder Wind klar: En stor ting for mig
04:08
Mjällby: Nogle spillere tænker kun på dem selv
03:56
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
03:10
Man United-tråden
03:10
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
03:00
Coronavirus - vi åbner 14. april?
02:30
Coronavirus - vi åbner 14. april?
02:05